Ce inseamna 3 ani de facultate fara master?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaelaV

mami_alexia de ce crezi asta? Toti profesorii la facultate ne-au spus ca seriile de absolventi cu 3 ani sunt practic obligati sa faca master pentru ca diploma lor nu are aceeasi valoare ca si a celor cu 4 ani.

Mihaela

Ce facultate ai facut? Mi se pare ca profesorii care fac astfel de afirmatii au niste interese..cum ar fi obligarea studentilor sa faca master ca ei sa aiba ce munci. Eu sunt in ultimul an la Stiinte Economice, UBB Cluj si nu i-a trecut prin cap nici unui profesor sa faca astfel de comparatii deplasate. NU TE OBLIGA NIMENI sa faci MASTER! Insa e bine sa il ai pt ca, repet, te specializezi intr-un anumit domeniu si atunci iti gasesti mai usor de lucru. Uite, de exemplu sunt atatea persoane care au terminat o facultate de 4, 5, 6 ani si tot fac un masterat. Dar de aici si pana la a spune ca o facultate de 3 ani e echivalenta cu un colegiu, e drum lung.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

POZE ALEXIA

SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIUS...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Teoria e urmatorea: cei 3 ani de trunchi comun sunt anii de formare teoretica si anii in care studentii au ragazul sa-si dea seama ce vor sa se faca atunci cand vor fi mari. In functie de asta, se hotarasc pentru unul dintre programele de master - care acum sunt vocationale, adica ii formeaza din punct de vedere practic, ii pregatesc pentru meserie si chichitele ei.

Deianira, bafta cu licenta si te asteptam la Bucuresti . Din cate stiu, sunt locuri in camine pentru masteranzii din provincie.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui mami_alexia

Citat:
citat din mesajul lui V

mami_alexia de ce crezi asta? Toti profesorii la facultate ne-au spus ca seriile de absolventi cu 3 ani sunt practic obligati sa faca master pentru ca diploma lor nu are aceeasi valoare ca si a celor cu 4 ani.

Ce facultate ai facut? Mi se pare ca profesorii care fac astfel de afirmatii au niste interese..cum ar fi obligarea studentilor sa faca master ca ei sa aiba ce munci. Eu sunt in ultimul an la Stiinte Economice, UBB Cluj si nu i-a trecut prin cap nici unui profesor sa faca astfel de comparatii deplasate. NU TE OBLIGA NIMENI sa faci MASTER! Insa e bine sa il ai pt ca, repet, te specializezi intr-un anumit domeniu si atunci iti gasesti mai usor de lucru. Uite, de exemplu sunt atatea persoane care au terminat o facultate de 4, 5, 6 ani si tot fac un masterat. Dar de aici si pana la a spune ca o facultate de 3 ani e echivalenta cu un colegiu, e drum lung.

POZE ALEXIA

In primul rand vreau sa iti zic ca nu ai dreptate. Profesorii de la facultate nu sunt aceeasi cu cei de la masterat. Invatamantul tip Bologna - cel cu 3 ani e echivalentul unui colegiu si nu are aceeasi valoare cu cel de 4-5 ani.

Mergi la inceput

Citat:
Profesorii de la facultate nu sunt aceeasi cu cei de la masterat.

Mihaela, eu te asigur ca profesorii de la facultate sunt fix aceiasi cu cei de la master. Nu numai ca eu am avut aceiasi profesori si la fac (4 ani) si la master (1 an) dar si eu insami predau si la undergraduate si la master.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

La mine nu sunt aceeasi.
Eu stiu ca la masterat sunt doar profesori universitari.
La ASE si Romano-Americana asa este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Pentru a preda la master, cadrul didactic trebuie sa aiba doctoratul si sa aiba cel putin functia de lector. Alte restictii nu cunosc sa fie.

Alina

Mergi la inceput

Citat:

La mine nu sunt aceeasi.
Eu stiu ca la masterat sunt doar profesori universitari.
La ASE si Romano-Americana asa este.

Mihaela

Eu spun ca sunt aceiasi, numai ca nu i-ai vazut tu decat la master. Si eu am studenti la master care nu ma cunosc din timpul facultatii din simplul motiv ca nu i-am avut la ore. Si nu trebe numa' prof univ, se poate si lect dr, cum e je.

Te asigur ca nu e o regula a Ase-ului - asa e peste tot. Se intampla uneori - in functie de profil - ca un program de master sa 'imprumute' profi de la alte facultati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui mami_alexia

Citat:

Mihaela

POZE ALEXIA

In primul rand vreau sa iti zic ca nu ai dreptate. Profesorii de la facultate nu sunt aceeasi cu cei de la masterat. Invatamantul tip Bologna - cel cu 3 ani e echivalentul unui colegiu si nu are aceeasi valoare cu cel de 4-5 ani.

Mihaela

banuiesc ca nu mai are rost sa spun si eu ca profesorii de la facultate sunt aceiasi ca si la masterat, ca s-a mai spus. Idea nu e cine sunt profesorii ci sistemul in sine. E gresit sa zici ca invatamantul universitar de 3 ani nu e la fel cu cel de 4-5 ani. Eu, ca studenta la Stiinte Economice fac 3 ani iar fosti colegi de-ai mei fac Politehnica sau Mate- Info si fac 4 ani. Si cand terminam tot o sa facem masterat , si eu, si ei. Asta incerc sa explic, mi se pare deplasata structura 3 ani de facultate = colegiu. In anumite domenii, cum ar fi Economia, nu mai e facultate de 4 ani, anul trecut a fost ultima serie. Si teoretic, cei care au terminat 4 ani fac un an master iar cei cu 3 ani fac 2 ani master. In total tot 5 ani ies.

POZE ALEXIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angelinne spune:

DA..din pacate la Arte nu se poate face masterul la distanta///

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Nu poti sa spui ca o facultate de 3 ani e colegiu,In UK, de exemplu sunt de mult de 3 ani.
Dar sincer, nici nu pot sa spun ca e egala cu una de 4 ani.
Atunci eu am facut un an degeaba?In anul ala s-a predat /studiat ceva plus doua sesiuni de examene sa fim seriosi...
Da, studii postuniversitare am facut 1 an, dar in alta parte.
Intr-o institutie de invatamant mai restrictiva sa spun asa- dar daca indeplinesc celelalte conditii esentiale , eu nu cred ca nu ii accepta pe cei cu 3 ani.
Deci are valoare si fara masterul de 2 ani din cadrul aceleiasi universitati.Cel putin eu asa vad lucrurile.

Mergi la inceput