Frigider no frost de la Bosch
Are cineva un astfel de frigider;care trebuie sa fie temperatura in interiorul frigiderului? Eu l-am pus in functiune de vreo 24 de ore si in interiorul frigiderului e vreo 10 grade C, la pozitia 4 a selectorului? Nu-i cam mult? O fi selectorul defect? la 2 sunt 12 grade.
In manualul lui scrie ca temperatura congelatorului poate ajunge pana la -18 grade in interiorul congelatorului, dar de temperatura frigiderului nu scrie nimic.Nu are decat 2 butoane in interior ala pt temperatura si ala pt clasa climatica, care nu este activat ca temperatura ambianta nu este sub +18 grade.Deci e simplu , nu am pe ce sa mai apas? In congelator nu am mai luat temp, dar cred ca funct ca am pus o inghetata si o punga cu ficatei si a inghetat.
Va pup si va multumesc.
Raspunsuri
kokiy spune:
temperatura in frigider trebuie sa fie intre +2 si +12 grade ,la congelator intre -16 si -28 grade....ai un singur selector de temperatura?sau ai pentru fiecare,frigider si congelator,separat ... de unde stii ce temperatura ai in el acum???ai pus termometru?
Edit: spune-mi ce model este ....
Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar
Bazar pentru Sonia si Andrei
Si ingerii au nevoie de ajutor !
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)
speranta spune:
Multumesc KOKIY.
Am un singur selector pt ambele compartimente. E modelul KDV 42X13, DE 414 litri.
Am vazut ca mancarea era calda, sticla cu suc aproape la temperatura camerei si de aia am pus termometru. Ca la celalalte frigidere niciodata nu le-am luat temperatura interioara, ca nu a fost cazul.
kokiy spune:
La un singur selector ,reglajul da temperatura ptr. ambele compartimente(frig.si cong.)...incearca sa-l pui la o treapta mai ridicata ...nu mai tin minte cate trepte are Bosch-ul ...daca ai 5 ,da la 4 ...daca ai 7 da la 6 ...vezi ce se intampla ...daca tot nu e ok cheama service-ul ... iti trimit PM cu nr. meu si suna-ma dupa ora 15.30 ,cred ca am si eu modelul asta in magazin
speranta spune:
Kokiy, nu am reusit sa te sun(ne mutam dintr-un ap in altul,nu am net acasa). Am sunat la service,temperatura e prea ridicata pt un astfel de frigider. Am dat la treapta superioara 5, merge compresorul non stop si e in jur de 6-10 grade acum. Nu sunt deloc multumita, mancarea gatita nu o sa reziste nici 3 zile la vara in el. Pacat ca nu mi-a scris nimeni care are acasa un frigider no frost cum se comporta.O sa vad cum se rezolva problema,inclin sa-l schimb cu altul normal nu stiu daca se poate,tu daca ai sau lucrezi intr-un magazin de electrocasnice ce stii? se poate asa ceva. Bosch-ul garanteaza pe viata,cica,da ce ?
te pup si o saptamana frumoasa.
miflore spune:
Eu am Bosch, no frost, de 12 ani. A avut o singura data o problema, nu mai stiu exact ce dar s-a rezolvat, am schimbat o piesa. In rest a functionat f. bine, e-adevarat ca din cand in cand pocneste....dar temperatura e ok. Eu cred ca are ceva anume frigiderul tau, cheama service-ul, incearca sa-l schimbi.
kokiy spune:
speranta suna la service ...daca este un defect ce nu poate fi remediat o sa-ti dea un aviz de schimbare pentru produs ...cu el te duci la magazinul de unde l-ai cumparat si o sa-ti dea altul in schimb ...
speranta spune:
multumesc mult dragele mele.Miflore,tine mancarea gatita mai multe zile in frigiderul tau?
Sunt disperata, l-am luat cu bani in mana,in dec. L-am dus in apartamentul la care trebuia sa ne mutam, a stat frumos in cutie si acum l-am pus de miercurea trecuta in priza cu cate ceva si belea.
Am sunat si la service-ul din Bucuresti,eu sunt din provincie si mi-a mai zis o bomba.
Daca e pe firma nu beneficiez de garantie . Eu asa ceva n-am auzit in viata mea! De nu mi-a zis cand l-am cumparat cei de la METRO, doar ei au completat datele firmei,de ce mi-au dat garantia de 5 ani. Cum garanteaza EI un produs.
kokiy spune:
speranta , au dreptate cei de la service ...produsul este destinat uzului casnic ...persoanele juridice isi trec pe facturi produsele cu destinatie casnica pentru deducerea tva-ului ...in schimb service-ul poate specula acest fapt .... daca produsul este folosit intr-o firma nu poate beneficia de garantie pentru ca este considerat ca e folosit in scop industrial ...adica este folosit de mai multe persoane si atunci risca sa se degradeze mai repede ...sper ca ai inteles explicatia mea ...nu te speria ,suna la service si cheama-i ca pentru persoana fizica,spunele modelul,defectiunea constatata de tine si cere o programare pentru reparatie...sigur te intelegi cu ei la fata locului ...multa bafta
miflore spune:
Speranta, scuze ca-ti raspund asa de tarziu.
Eu n-am probleme cu frigiderul, mancarea tine multe zile, e ok. Cu siguranta are ceva defect frigiderul tau. A venit service-ul acasa la tine?
Bafta!