suzeta sau degetel?

suzeta sau degetel? | Autor: monaraus

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu de 4,5 luni isi suge de ceva vreme degetelul, mai ales cand e obosit si vrea sa adoarma... O asistenta mi-a spus cand il vazuse cu manutele in gura ca daca-si va suge degetul sa-i dau mai bine suzeta... Cica sunt unii copii care-si sug degetul pana in clasa 1. Cum este mai bine sa fac? Fetita mai mare a avut suzeta, dar nu avea nevoie de ea decat 1 minut inainte sa adoarma, pe urma nici nu o mai cauta pana la urmatorul somn. Ce ma sfatuiti? Sa-i dau suzeta? Si daca da, care este cea mai buna suzeta, dupa parerea voastra?

Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Eu nu i-am dat suzeta si cand a vazut pediatrul ca mai suge la deget mi-a zis sa ii scot degetul din gura si sa ii spun ca nu are voie,dupa ce m-am amuzat un pic am facut cum a zis el si Maria nu a mai supt la deget ...acum eu zic ca a inteles ca nu are voie dar poate sunt copii care chiar nu asculta

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI

EMA INVINGE CANCERUL!!!!!!!

UN VOT VA RUGAM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lori_75 spune:

Intre deget si suzeta, mai bine suzeta. Mihnea isi sugea tot pumnul si am reusit sa il dezvat si spre bucuria mea nu este dependent de suzeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

cu siguranta suzeta.

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

IAR??? te rog eu cauta subiectul care a fost deschis acu ceva timp, ca ma apuca toti daca iar incepe scandalu... io stau si admir culorile cartonaselor...

************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

monaraus asta e un subiect tabu ce naste controverse

parintii care dau suzeta zic ca suzeta is the best, cei cu degetul zic ca degetul....

iti raspund pt ca avem copii de aceiasi varsta - fetita mea are 5 luni si isi suge degetele intr-o veselie - e inca la faza in care si le descopera, dovada abia de vreo saptamana o vad cu cate un singur degetel in gurita, pana acum isi sugea pumnul....

credeam ca e din cauza de foame, insa nu e asa...am alaptat-o vreo saptamana si la 10 minute, tot si le baga in gurita....o las acum in pace....suzeta nu ii dau, insa am inceput sa ii iau jucarele de dentitie pe care sa le suga dar nu prea e interesata de ele, tot mana e mai buna...

dupa parerea mea suzeta era buna in primele 3 luni, in perioada colicilor, acum ca trecut peste asta fara sa aiba nevoie, chiar nu are rost.
In plus, si pediatra ne-a recomandat sa nu ii dam suzeta.

Si daca tot m-am lungit as mai spune ca la copii hraniti cu lapte praf, situatia ar putea sta un pic altfel....nu ma pricep...las alte mamici sa se pronunte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

tocmaqi mi-a atras atentia pediatra sa nu-l las cu mina in gura pentru ca nu mai scapam usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Noi am avut suzeta. Doctorita mea spunea ca, daca bebe incepe sa isi suga degetelul, mai bine i se da suzeta, care e conceputa, ca forma pentru a nu modifica bolta, gingiile si dintisorii. Cel mai bine e fara nimic, bineinteles, dar, daca nu se poate, mai bine suzeta. Si un avantaj pe care l-am vazut eu: cand vei dori sa il dezveti suzeta poate pati cele mai neasteptate accidente care sa o faca inutilizabila (de exemplu noi am ciupit-o cu foarfeca si a renuntat singurel la ea ca nu mai era buna !) pe cand degetelul nu !

Oricum incearca varianta fara nimic, si degetelul si suzeta iti vor da, la un moment dat batai de cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

copiii mei nu au suportat suzeta.

fata mea a inceput sa-si suga degetul pe la 2 luni. era marea ei descoperire. se trezea noaptea il cauta disperata si incepea sa-i povesteasca, sa-l certe. toata lumea imi sarea in cap, ca va fi dependenta de suptul degetului.
pe la 5 luni singura a renuntat la degetel. ori a fost de la raceala si muci, ori ca incepuse sa se tarasca prin casa si nu i-am mai placut gustul degetelului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Monaraus, baietelul meu nu a vrut suzeta, nu si-a supt nici degetul.
Insa, chiar saptamana trecuta am urmarit un medic ortodont si spunea ca e preferabil sa suga suzeta, nu degetul, din motivele expuse si mai sus, respectiv forma suzetei, care se pliaza in gurita si nu intervine in deformarea boltei palatine, a maxilarului etc.
Pe de alta parte, eu mi-am supt degetul pana la 3 ani si am o dentitie absolut normala (la 28), ba, unii zic ca e chiar "pusa", ca e foarte regulata.
Suzetele mai bune se pare ca sunt cele care, odata apasate, permit aerului sa iasa din ele, practic, odata ajunse in gurita, prezenta lor nu afecteaza in nici un fel. Eu am cumparat vreo 4 de la Avent, insa n-au avut nici un succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Da, asta e un subiect greu [:d]

Eu am avut parte de ambele situatii:
Fetita mai mare a supt degetul si continua sa o faca pe ascuns, desi ne indreptam spre varsta de 6 ani. Am folosit toate metodele posibile, discutii amiabile, amenintari, santaje, dar... e dependenta.
Baietelului i-am infipt suzeta in gurita cu buna intentie, ca sa nu ajunga ca sora-sa. La 2 ani si 1 luna i-am spus pur si simplu ca nu mai este, ca am aruncat-o si alta nu mai luam. O mica tragedie, dar a supravietuit.

Cu degetul surioarei n-am rezolvat nici pana in ziua de azi, deja ii cresc dintii definitivi, nu vreau sa ma gandesc cate drumuri la ortodont vom face, sa nu mai zic de cheltuieli.
Deci care e varianta de ales, daca trebuie cu adevarat aleasa?!

Ela, Cristina (21.04.2004) si Alexandru (04.06.2007)
Albumele noastre

Mergi la inceput