indecisa in privinta copilului
va rog, ajutati-ma sa ma decid de a avea sau nu un copil; banuiesc ca sunt si avantaje, dar eu in afara de dezavantaje, nu vad partea buna a unui copil (precizez ca dupa ce am implinit eu 10 ani, mama mi-a facut 2 surori gemene, pe care in cea mai mare parte eu le-am ingrijit), poate ca si de aici se trage faptul ca sunt asa de pesimista si nu vad decat greutati cand aud pe sotu ca vrea un copil; va multumesc pentru orice incurajare sau descurajare; as vrea sa ma hotarasc il fac sau nu il fac.............of doamne varsta asta te face prea rational; va pupacesc pe toate!
Raspunsuri
abramburika spune:
Daca subiectul e pe bune (ca na, am inceput sa am dubii in ceea ce priveste subiectele astea fierbinti si a userilor noi) ... inseamna ca inca nu esti pregatita sa devii mama, nu ai inca acest instinct matern daca vezi numai "dezavantaje" intr-un copil. Si apropo, care ar fi dezavantajele, ce te asteti de la un copil sa iti dea?
Eu personal nu mi-am pus astfel de probleme ... ma simteam ca vreau sa fiu mama, vroiam sa am un bb si gata. Si e o implinire de nedescris, o satisfactie imensa ... pe langa nopti nedormite, stress, nervi si altele ... da' alea chiar ca-s neimportante cand ma uit in ochii fetei, cand ma pupa si ma ia de gat, cand rade la mine etc.
_
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
Natasa spune:
Vezi sa nu te sperii daca-s dispare subiectul de aici si e mutat intr-unul din celelalte subforumuri.
Ca sa-ti raspund la intrebare, e greu sa cresti un copil, dar minune mai mare nu exista. Si nici nu o sa crezi pina nu o sa vezi cita bucurie iti aduce un zimbet de-al lui.
Mondor spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Natasa Ca sa-ti raspund la intrebare, e greu sa cresti un copil, dar minune mai mare nu exista. Si nici nu o sa crezi pina nu o sa vezi cita bucurie iti aduce un zimbet de-al lui. |
Numai bine !

mondor
Petrica_do spune:
Draga Ma2fericita,
Nu tb sa te sperii de aparitia unui copil.Da, noptile nedormite, mai ales la inceput sunt grele.Dar te va ajuta si sotul, nu?
Eu o ajut pe sotia mea cu pregatirea cinei, curatenie, cumparaturi.Incerc sa fac cat mai multe( mai ales ca e din nou insarcinata).Eu cred ca asta ai vrut sa spui cand ai mentionat dezavantajele.Trebuie sa vb cu sotul si impreuna sa decideti daca acum e momentul sa aveti un copil si neaparat cum vor fi impartite responsabilitatile.
Curaj!
Ayla21 spune:
Ca sa nu ingrosi randurile femeilor care s-au trezit mame fara sa vrea, mai bine fa un copil DOAR atunci cand iti doresti cu adevarat. Pt ca atunci cand vrei ceva cu adevarat, orice greutate o depasesti si lupti pt ceea ce iti doresti.
Sunt si femei care fac un copil cand simt ca au ajuns la maturitatea emotionala si materiala, abia la o anumita varsta, sunt si femei care simt ca trebuie sa isi traiasca viata prima data numai pt ele, apoi sa vina familia, copilul. Si sunt si femei care nu doresc si nu au copii. Mie mi se par in regula oricare dintre variante.
Ce astepti de fapt de la noi? Sa iti spunem ce minunata este experienta de mamica? Este minunata cand iti doresti sa ai un copil, la fel cum te bucuri de orice alta realizare atunci cand ai luptat sa obtii ce iti doresti. Este si greu sa fi mamica, pt ca in viata totul are un pret. Iar femeia care isi doreste cu adevarat un copil, va spune ca merita pretul platit.
Nu noi te putem ajuta, si nimeni altcineva, ci doar tu insati va trebui sa decizi. Avantajele si dezavantajele fiecare le vede in dreptul ei, ce se vede din afara nu poate fi inteles decat ca atare.
Monica
sotie si mama fericita
E primavara, e lumina, e caldura, e zambet, e iubire, e VIATA!
ruxandraru spune:
Nici eu nu cred ca e momentul sa faci un copil acum, daca iti pui asa problema. Cind va fi sa fie, daca va fi sa fie, vei simi cu toti porii fiintei tale ca trebuie s o faci si vei intui toate "avantajele", desi nu cred ca poti clasifica astfel schimbarile pe care le aduce un copil, in "avantaje" si "dezavantaje". Nu te simti vinovata fata de nimeni daca nu esti pregatita sa devii mama, fii doar foarte sincera cu tine insati si deciziile corecte vor veni de la sine.
blackpanterro spune:
Daca nu vezi nici un avantaj in avea copii nu-i fa! Pe bune, intrebarea asta e ca si cum ar fi pt achizitionare de obiecte...sa imi iau? sa nu imi iau? Nu asa se ia decizia de a avea un copil. Daca iubesti copiii si ii poti intretine si asta iti doresti cu adevarat poti avea copii linistita altfel nu. Parerea mea!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
delsim spune:
Eu iti scriu ca sa-ti spun ca nu esti singura indecisa: si eu trec prin ceva asemanator. Sunt in plin proces de "soul searching". Imi doresc un copil, dar.... Inca nu stiu mecanismele care au determinat in mine o gama larga de temeri si frici, nu le-am inteles si inca nu am invatat cum sa trec peste ele. Si ceasul biologic ticaie, ticaie...
Natasa spune:
Nu e ea de vina ca parintii i-au dat responsabilitatea de a ingriji doi copii la virsta la care trebuia sa se joace. Da, stiu, erau vremuri grele, parintii la munca, dar tot nu pot sa inteleg cum un adult isi permite sa strice copilaria cuiva doar pentru ca e mai mare si a avut ghinionul sa se nasca primul. Si acum sint cazuri d'astea, mai ales la tara (dar si la oras) si nu gasesc nicio scuza pentru asta. Pot sa nu mai faca o droaie de copii daca nu pot sa-i creasca, nu sa treaca responsabilitatea pe capul unor copii.
Evident ca ea nu poate vedea ca un copil inseamna bucurie daca la 10 ani niste copii au insemnat terminarea copilariei ei. Dar asta nu inseamna ca nu poate fi o buna mama cind va descoperi ce miracol e puiul ala mic si neajutorat pe care il aduce pe lume. Una e sa fii dadaca la 10 ani, alta e sa fii mama.
Marilena12 spune:
Eu am fost speriata cand am ramas insarcinata, la o luna dupa nunta. Si plangeam gandindu-ma ca nu voi fi capabila sa fiu o mamica buna, si ...multe alte ganduri inutile.
Eu cred ca indiferent de hotarare, in momentul in care devii mama totul se schimba. Si din experienta mea...in bine! Pe de alta parte, daca esti deja la o varsta matura, vor veni vremuri in care vei regreta anii in care puteai avea copii, eu cunosc multe cazuri.
Cred ca este minunat sa fii mama, si tu ai un avantaj in plus: dupa ce ai crescut doua surori la o varsta cand asa ceva este inacceptabil, cresterea propriului tau pui va fi floare la ureche.
Intr-adevar, va trebui sa-ti refaci ordinea prioritatilor, nu este chiar usor, dar vei ajunge ca multe dintre noi, sa-ti dai seama ca acest copil este cea mai mare realizare a vietii tale. Daca nu vei gandi asta acum, sigur vei gandi mai tarziu, peste ani si ani.
Cam asta este parerea mea, dupa ce am avut si eu dileme o vreme.
Marilena
Blogul meu