co de odihna dupa 2 ani?
![](images/user_woman.png)
poate sa-mi spuna si mie cineva daca , dupa concediul de 2 ani pentru ingrijirea copilului se poate lua imediat concediu de odihna de la firma la care am fost angajata si ar trebui sa ma intorc la munca?(chiar daca esti suspendata vechimea se socoteste?)
va rog daca stie cineva sa -mi spuna.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Daca firma doreste iti poate acorda CO pt perioada pe care o vei lucra insa in general nu acorda CO deoarece nu ai lucrat deci odihna pt ce?
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ioanaradu spune:
CO iti poti lua dupa ce incepi serviciul. 1,7 zi de concediu/luna lucrata. da, se calculeaza cate zile de concediu ai pana la sf anului si iti poti lua. normal, daca este de acord si conducerea. totusi, chiar imediat nu-ti poti lua concediu. trebuie sa ai macar 1 luna lucrata.
Ema este iubire mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
swea spune:
am gasit!
Potivit art. 18 alin. (7) din Ordonanta Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Aceasta inseamna ca aceea perioada se asimileaza muncii efective, incat dupa reluarea activitatii, in urma incetarii concediului pentru cresterea copilului, puteti efectua concediul de odihna aferent anului calendaristic, ca si cum nu ati fi interupt munca, in baza programarii colective (stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor), sau a programarii individuale (stabilite de angajator cu consultarea dumneavoastra).
Liliann spune:
Buna
Situatia mea este urmatoarea :
- in mai 2005 am luat integral Cocediul de odihna pe anul 2005
- in iunie 2005 an nascut
- am fost in CIC 1 si cic2 fara pauza intre ele, pana in 20 nov. 2008
- in 20 nov 2008 am revenit la serviciu
-in 09 aprilie 2009 implineste bb2 2 ani
Acum, am fost la resurse umane (lucrez intr-o institutie de stat, sunt functionar public) si dnele de acolo mi-au spus ca nu as mai avea dreptul la CO pe anul 2009 nici 1 zi.
Parerea mea , luand-o logic, fara sa cunosc nici o lege, orgonanta &co, este ca as avea dreptul la CO pe anul acesta.
Cine ma poate lamuri exect, cu legea in mana.
Liliann spune:
Astazi am discutat cu cineva care lucreaza in domeniu si am aflat ca :pe anul 2009 am dreptul la concediu de odihna cuvenit pe tot anul (21 de zile) din care scad numarul de zile de CO luate necuvenit in 2005 (7 zile).
Intrucat eu in sept 2005 am intrat in CIc, rezulta ca am luat CO necuvenit pentru perioaada sept-dec 2005, adica 7 zile.
Corect?