Nu mai pot!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Servetel situatia financiara in care te afli tu este doar temporara si are soluti . Toata lumea este afectata mai mult sau mai putin de criza finaciara iar in aceste momente este bine de evitat deciziile cu impact pe termen lung. si mai ales "investitiile". Creditele care le ai nu sunt capat de lume, si in condiitiile in care ai un copil obiectele respective erau strict necesare . Acestea se vor rezolva odata cu situatia voastra financiara. Probleme majore raman totusi soacra si sanatatea fetitei.
Eu te sfatuiesc sa nu vindeti nici una dintre proprietati , pentru ca acum in criza daca veti avea norocul sa gasiti cumparator veti obtine un pret mic , iar a face un magazin la tara nu cred ca e o afacere buna. in timpul asta.
Despre situatia succesiunii.. e bine de discutat si de interesat de drepturi chiar si de dezbatut.. dar doar atat pe hartii nimic mai mult.. Acesta iti garanteaza faptul ca situatia descrisa de lisaelisa respectiv ca soacra ar vrea sa vanda apartamentul sau si-ar gasi pe cineva sa o intreitna in schimbul apartamentului , nu este posibila fara acordul sotului.Daca o veti deschide pentru a o convinge pe ea sa il despagubeasca partea de mostenire soacra nu va avea de ales decat ori sa si vanda casa de la tara si sa-i dea sotului dreptul de mostenire , ori apartamentul va fi vandut ( deci un preti si mai mic) si impartiti bani. Eu personal nu cred ca e o solutie buna caci oricum soacra respectiva e putin dusa cu capu , lucru care se va agrava dupa in timp iar toate bunurile actuale vor fi pe viitor ale sotului in cazul decesului ei sau va putea dispune de ele in cazul in care soacra va fi declarata fara discernamant. Deci rabdare cu vanzarile de case ca e cea mai buna.
Din ce am citit eu constat ca soacra ta a "migrat dupa voi" de aceea nici nu vrea sa plecati voi la tara , pentru ca nu vrea sa ramana singura . Indiferent ce veti face ea va migra mai tot timpul dupa voi, caci la varsta ei si la problemele pe care le-ai descris ea nu este in stare sa aiba singura grija de ea. Faptul ca ea si-a luat o slujba a facut-o pentru asi demonstra siesi ca inca mai poate ,si bineinteles autoritatea financiara asupra nurori.. dar asta nu garanteaza ca se poate descurca singura.
E posibil sa propun o prostie caci nu stiu toate datele problemei dar totusi o spun caci ar putea fi bine sa iei in calcul si acesta posibilitate .
O "solutie strategica " in situatia ta ar fi daca ai pune problma doar a mutatului tau temporar cu fetita la tara. Daca se poate amenaja o camera pentru voi 2 . Astfel fetita ar fi ferita de presenta daunatoare a soacrei , si ai putea sa inchegi o mica gospodarie si sa o alimentezi mai bine pe cea mica . Eu sunt ferm convinsa ca soacra prin natura ei de soacra nu s-ar opune. daca ii spui ca pleci numai tu si ia-i prezenta beneficiile... respectiv ca nu e bine ca fiul ei sa doarma pe jos , ca e bine sa cresteti acolo niste porci sa manance dumneei mai bine etc...
Astfel ( depinde de distata dintre localitati) tu si sotul va veti vedea la sfarsit de saptamana ,nu veti mai dormi pe jos, tu vei deveni mai relaxata si detasata de porblema soacrei , fetita se va putea bucura mai bine de copilarie si va fi mai bine si sanatos alimentata . si pana la urma per anasamblu toti veti avea beneficii si veti trece mai usor peste aceasta situatie. Astfel daca vei locui temporat acolo poti sati faci o parere mai obiectiva de ce ar insemna mutatul vostru definitiv la tara precum si de ce nu ce alta afacere inafara de magazin ati putea dezvolta pe viitor. Poate cine stie se ofera soacra sa te ajute la tara....si asa sa reusesti sa o "relochezi".
Na ca iar m-am intins cat o zi de post! Oricum gandestete si la posibilitatea descrisa de mine si te rog nu lua decizii pe termen lung cand esti disperata.
Mult noroc tie si santate fetitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Liliana, pentru timpul pe care ti l-ai facut in a da niste sfaturi obiective si realiste.

Servetel, cum mai esti? Poti sa imi scrii pe PM oricand!

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

am citit toata povestea... si toate comentariile.
s-au spus si bune si rele... asa ca nu mai are rost sa comentez: ce-a fost a fost!

ca solutie de viitor, ma gandesc ca as alege cateva prioritati:

1) fetita trebuie dusa la medic, pentru un consult amanuntit - eu una as alege un spital din bucuresti pt ca am motivele mele sa nu ma incred in dignosticele medicilor din provincie;

2) nu am retinut eu exact ce varsta are fetita ta, dar cred ca tot o prioritate este s-o inscrii la cresa - sau, daca are deja 3 ani, la camin.
astfel vei avea timp sa-ti cauti si tu de lucru macar de la toamna incolo; inscrierile se fac deja in mai/ iunie, ca sa fii sigura ca prinzi loc cred ca ar fi bine sa discuti deja in vederea inscrierii - mai ales ca nu iti permiti sa dai ceva in plic pt locul din cresa.
asta mi se pare singura solutie pt tine - pentru VOI, ca familie - pe termen lung (daca nu va mutati la tara): trebuie sa-ti gasesti ceva de lucru! poate nu vei avea un salariu care sa-ti permita multe, DAR la cresa/ camin fetita primeste 3 mese/ zi (nu delicatese, dar un meniu cat de cat echilibrat pt varsta ei) si cred eu ca din moment ce vor fi 2 salarii in familie macar nu veti mai face 'foamea' tu si sotul tau...

3) soacra ta, din cate am citit, sufera sigur de ceva tulburari... asa ca in loc sa te superi pe ea si sa va tot certati, mai bine discuta cu sotul si vezi cum reusiti sa o duceti la un psihiatru mai ales daca reusiti sa o convingeti sa accepte de buna voie tratamentul, discutiile cu psihiatrul/ psihologul!
nu te ajuta cu nimic sa tot discuti in contradictoriu cu ea, cel putin nu inainte de a consulta un medic cu privire la boala ei.
a te certa cu ea nu-ti face decat rau, si tie si ei si sotului!
buna rea asa cum este, e MAMA lui!
faptul ca voi 2 sunteti pe campul de lupta iti dai seama cum il face pe el sa se simta? pe de-o parte te iubeste pe tine si pe fata, voi 2 sunteti familia lui si ar dori sa va vada linistite, multumite, fericite...
DAR la fel de bine el doreste acelasi lucru si pt mama lui!
asta ca sa nu mai spun de faptul ca uite, cu criza asta, chiar si serviciul lui ii pune anumite probleme, 3 milioane/ luna nu cred ca e un salariu multumitor pentru un barbat care este si singurul aducator de venituri pt familia lui!

asa ca eu te inteleg perfect de ce esti disperata, dar incearca sa te imbarbatezi, solutia NU ESTE sa-ti plangi de mila, sa intrii in depresie samd! asa cum au spus fetele, trebuie sa cauti resurse si forta sa depasesti perioada asta, solutii exista chiar daca nu sunt nici usoare si nici miraculoase!

si in final te rog sa incerci sa spui daca mai ai nevoie de ceva - din pacate cu bani nu te pot ajuta dar poate iti pot trimite ceva lucruri de la copii, jucarii sau carticele, samd.
si, evident, te pot ajuta cu un gand bun si cu un sfat...

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )

Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Insider spune:

Imi pare rau ca am vazut subiectul abia acum ...
Pe de alta parte poate e mai bine pentru ca am o privire de ansamblu.
Te rog sa incerci sa vezi partea plina a paharului si sa te bucuri Servetel ca inca sunt OAMENI in lumea asta. Pentru ca aveti o casa unde locui. Pentru ca sunteti o familie. Pentru ca Dumnezeu este acolo sus si acesta poate e doar un test de verificare a credintei tale. Pentru ca ...
Eu unul va multumesc tuturor celor ce ati postat aici ca existati.

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Servetel,
Te compatimesc pt situatia grea in care va aflati.
Dar, cand nu ai bani, nu te impovarezi cu 3 (!) rate la banca.
Exista casa de la tara. Plecati acolo. Ce daca este mizerie ! Faceti curat.
Daca este atat de bolnav copilul, cu trimitere de la medicul de familie, te poti interna cu ea pt investigatii. Gratis.
Daca soacra da semne clare de lipsa partiala de discernamant, ia legatura cu medicul ei de familie si povesteste-i tot ce face.
lisaelisa
mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas

Acesta este mesajul initial ...
Poate ai fost un pic cam acida cu replica aceea dar ma indoiesc ca asa ai vrut sa arate. Si da lisaelisa, iti pot confirma ca atunci cand nu ai alte posibilitati vei apela la un imprumut la banca fara sa te gandesti la urmari. Pentru ca nu toti oamenii in situatii de criza iau cele mai bune decizii posibile. De fapt majoritatea iau cele mai rele decizii posibile. Nu cred ca e cazul in situatia de fata. Strictul necesar pentru copilul si familia ta nu poate fi ceva condamnabil. Era intr-adevar mai indicat sa oferi o solutie. Cred ca se poate aplica si in viata sistemul cu "cel mai bun angajat e cel care gaseste solutii nu cel care se plange ca a mai aparut o problema"

Dar hai sa vedem acesta ca un feedback negativ. Cineva trebuia sa atraga atentia asupra acestui lucru cu ratele pentru ca data viitoare se va gandi de doua ori inainte. Avem si feedbackuri pozitive. Suntem pe drumul cel bun.

Citat:
citat din mesajul lui Eleni

De cele mai multe ori e usor de dat sfaturi din spatele ecranului. E cel mai usor. Stai intr-o camera calduta, esti ok, sanatos, linistit, vezi un topic al unui om realmente chinuit de o situatie si zici: fa aia! drege aia! nu faci rate cand esti sarac... etc... (si da aici ma refer la Lisaelisa, care mai are si lipsa de bun simt sa bage emoticonul cu alcoolul. Lisa draga, nu ai observat ca toata lumea iti comenteaza replicile? Nu te intrebi de ce? Pentru ca esti deplasata... pana acum nu ai reusit sa dai nicaieri un sfat sau sa pui vreun topic care sa intereseze sau care sa ridice calitatea acestui forum. Eu in locul tau mi-as pune niste intrebari.)
Elena & Maria Bucuria

Nu cred ca cineva ce posteaza pe un forum despre copii poate fi rautacios. Toti dorim binele copiilor nostri dar nu intotdeauna gasim cuvintele potrivite sa ne exprimam. Poate avem o problema mai veche ce asteapta vindecare. Poate doar nu are aceeasi putere de exprimare ca altii ... poate alta e cauza ... Nu ne luptam cumva cu efecte aici ? Eu sunt 100% sigur ca daca ii vei cere direct ajutorul lui lisaelisa nu iti va spune nu indiferent ce problema ar avea cu tine si va face tot ce ii sta in putinta sa te ajute. Ma insel lisaelisa ?

Citat:
citat din mesajul lui FELICITY05

baba ia prins punctul slab vede ca are asul la ea
anca

"baba" e MAMA lui. Un cuvant foarte periculos intr-o familie si te rog Servetel sa il uiti daca ti-a intrat cumva in cap.

Indiferent cat e de rea, bolnava, nebuna, sa nu il pui niciodata sa aleaga intre tine si ea ca nu poate.

Ce poti face este sa il rogi pe sotul tau sa vorbiti impreuna despre cum i-ar fi mai bine copilului vostru. Nu cred ca e bucuros nici el de gunoaie, posibile surse de boala in preajma copilului.

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

Servetel situatia financiara in care te afli tu este doar temporara si are solutii .
......
Oricum gandestete si la posibilitatea descrisa de mine si te rog nu lua decizii pe termen lung cand esti disperata.
Mult noroc tie si santate fetitei.

Submit aproape integral mai putin partea cu mutatul.

Citat:
citat din mesajul lui anamaria

ca solutie de viitor, ma gandesc ca as alege cateva prioritati:

1) fetita trebuie dusa la medic, pentru un consult amanuntit - eu una as alege un spital din bucuresti pt ca am motivele mele sa nu ma incred in dignosticele medicilor din provincie;
.....
si in final te rog sa incerci sa spui daca mai ai nevoie de ceva - din pacate cu bani nu te pot ajuta dar poate iti pot trimite ceva lucruri de la copii, jucarii sau carticele, samd.
si, evident, te pot ajuta cu un gand bun si cu un sfat...

Submit.

Rezumat:
1. Sanatatea copilului inainte de toate.
Consult la medic. Nu toti medicii primesc spaga indiferent de cred altii. Poate e si vina noastra ca perpetuam acea spaga ...

2. Curatenie in casa. Asta implica si prezenta mamei soacre la un medic. Sa ii explice ca absenta igienei conduce la boli ca la copii mici. Ca poate fi un pericol pentru nepotica. Nu isi iubeste nepotica ? Vrea sa o vada bolnava pe patul de spital ? Oamenii mari sunt rezistenti dar copiii inca nu ...De obicei oamenii de varsta a treia de la noi au mare incredere in medici si cuvantul lor e cam litera de lege.

3. Starea materiala.
Trebuie sa inscrii copilul la cresa sau la gradinita dupa caz. Asa se va dezvolta din punct de vedere social, va manca decent in fiecare zi si va fi un mare castig pentru toata lumea, inclusiv pentru tine pentru ca vei avea posibilitatea sa iti cauti un job, si astfel sa achitati mai repede ratele si de ce nu, la anul sa renovati apartamentul.
Acum vanzarea apartamentului pare cea mai buna solutie ca sa iesiti din impas, dar nu e deloc o solutie viabila pe criza asta. Mai mult ce ii veti oferi fetitei cand va creste mare daca soacra se decide intr-o zi sa va scoata afara din casa de la tara (caz ipotetic evident) care este a ei 100% ? O casa cu chirie ?

Mutatul tau la tara impreuna cu fetita nu mi se pare viabil pentru ca nu va rezolva problemele. Doar le va amana si poate si agrava. Eu cred ca trebuie sa stai sa si sa rezolvi problemele acum pentru a fi mai bine mai tarziu si eventual bine cat mai repede.

Incercati sa discutati amiabil si sa gasiti o solutie acceptata de toata lumea. Nici sa fiti amenintati in fiecare zi nu puteti accepta.

Va doresc tot binele din lume si sa va amintiti multumiti sufleteste de momentele in care ati luptat pentru voi si ati castigat peste cativa ani.

Arata-i si sotului tau posturile de aici Duminica atunci cand este mai odihnit si poate sa analizeze in detaliu ce s-a scris aici. Sa luati cea mai buna decizie pentru fetita voastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Servetel, nu iti pot da nici un sfat, ii doresc multa sanatate fetitei tale si tie si sotului va doresc multa putere sa reusiti sa treceti peste tot.

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Servetel ce mai faci? De ce nu mai dai nici un semn de viata? Cum mai stai cu familia, ce mai face sotul, fata ta, ce ati rezolvat cu casa si cu soacra ta?
Imi pare rau de ceea ce ti se intmapla si eu sunt din rm. Valcea, am plecat din oras in 2002 ptr a ma stabili in Bucuresti. este f frumos dar locuri de munca f putine, in schmb este Mall, Kaufland, Billa, dar de unde bani sa faci cumparaturi, ce tine orasul ala este combinatul oltchim care de mult este in moarte clinica.
Iti doresc numai bine si sa treci peste toate necazurile cu bine si sa iei deciziile cele mai bune.

AURA

Mergi la inceput