Platiti ca fac scoala in penitenciare?
Raspunsuri - Pagina 2
Fomalhauti spune:
Iata una din cele mai tari intrebari care s-au pus pe acest forum! Eu, una, nu am fost. Hai, marturisiti, care a fost si care mai este?
Guestus? (ca tot posteaza numai intre anumite ore...)
ioanadara spune:
Deci, in urma rationamentului vostru eu incep sa pricep de ce este benefica intentia de a-i instrui dar tot nu pricep de ce este bine sa-i si plateasca pentru asta.
Nu, nu am fost niciodata intr-un penitenciar nici macar in vizita(daca exista notiunea asta) insa ce importanta are?
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Iata una din cele mai tari intrebari care s-au pus pe acest forum! Eu, una, nu am fost. Hai, marturisiti, care a fost si care mai este? Guestus? (ca tot posteaza numai intre anumite ore...) |
eunice78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Liliana82 Ca sa le taie din pedeapsa pentru orele de studiu sunt de acord, dar sa fie platiti ca se duc la cursuri e aberant.... Si cand ma gandesc cati bani am dat pe facultati.... |
Banuiesc totusi ca esti destul de realista sa nu iti imaginezi ca aia fac master /doctorat / facultate in puscarie. Sunt multi care sunt analfabeti, motiv pentru care nu prea se pot nici angaja..asa ca mie mi se pare ff bine ca fac scoala acolo. Barem sa invete sa-si scrie numele. Pe de alta parte sigur nu ai platit nici tu pentru scoala primara sau generala.
Presupun ca sunt platiti ca sa fie stimulati sa mearga sa faca acele cursuri in loc sa mearga sa lucreze contra bani (ma refer bineinteles la acele activitati remunerate care se fac de cei incarcerati).
abbi spune:
nu am vrut sa sperii si sa shochez pe nimeni,nu am intentionast asta deloc.
poate ca sunt o idealista incurabila si de aceea cred ca buchea cartzii poate imbuna pe oricine, la fel cum banul, ramane motivatzia cea mai pertinenta pentru a face un analfabet cu diploma sau fara, sa-si scranteask degetele si mintea cu trei randuri tiparite.
mai ales cand ma gandesc la faptul ca majoritatea tinerilor care se afla in stare de detentzie provin din randurile celor care au fugit direct de la scoala, in bratzele strazii, etc
abbi spune:
in plus, calitatea de detzinut este una care comporta nuantzari......nu toti sunt niste nenorocitzi, ca sa citez pe cineva de aici.devin asta:ne-norocitzi, nenorocitzi pe bune.
Poti deveni infractor si puscariah si dak incalci o hot judecatoreasca!, ca sa nu mai vorbim de erori judiciare celebre, ori de maria sa istoria...
Nu fac reclama si nu scuz faptele nimanui.incerc, doar sa vad lucrurile si din alt unghi.
http://www.jurnalul.ro/stire-special/dreptate-bagata-de-lege-la-zdup-114654.html
Eliza5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui abbi http://www.jurnalul.ro/stire-special/dreptate-bagata-de-lege-la-zdup-114654.html |
genial articol
As face putina analiza pe textul din primul articol postat aici, cel referitor la cat cheltuieste statul roman pe detinuti.
Si anume: "Costurile pentru intretinerea detinutilor se situeaza in jurul valorii de 25 ron pe zi", a declarat purtatorul de cuvant al ANP, Denisa Necula.
Cheltuielile pentru sistemul de detentie sunt insa mult mai mari. Facem un calcul simplu: bugetul Administratiei Penitenciarelor e de 750 de milioane de lei si sunt 26.000 de detinuti. Asta inseamna ca, lunar, statul roman cheltuieste peste 2.400 de lei cu fiecare detinut. "
Pai eu vad o problema aici. Si anume: faptul ca bugetul Administratiei Penitenciarelor este de 750 mil de lei si pe de alta parte exista 26'000 de detinuti nu inseamna nicidecum ca statul cheltuieste 2'400 de lei cu fiecare detinut! Este o concluzie absolut eronata.
Unde scrie care sunt cheltuielile administrative ale respectivei autoritati? Unde scrie cati angajati sunt si cu cat sunt platiti? Va spun eu: sunt unele autoritati din Romania care au cheltuieli administrative de aprox. 50-60% din totalul bugetului. Asta inseamna ca la beneficiari se duc aprox. 40%.
Sa spui ca detinutii devin incet-incet niste rasfatati ai societatii mi se pare un pic naiv. Intr-adevar se pare ca ne place sa judecam fara sa cunoastem.
abbi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Eliza5
genial articol As face putina analiza pe textul din primul articol postat aici, cel referitor la cat cheltuieste statul roman pe detinuti. Si anume: "Costurile pentru intretinerea detinutilor se situeaza in jurul valorii de 25 ron pe zi", a declarat purtatorul de cuvant al ANP, Denisa Necula. Cheltuielile pentru sistemul de detentie sunt insa mult mai mari. Facem un calcul simplu: bugetul Administratiei Penitenciarelor e de 750 de milioane de lei si sunt 26.000 de detinuti. Asta inseamna ca, lunar, statul roman cheltuieste peste 2.400 de lei cu fiecare detinut. " Pai eu vad o problema aici. Si anume: faptul ca bugetul Administratiei Penitenciarelor este de 750 mil de lei si pe de alta parte exista 26'000 de detinuti nu inseamna nicidecum ca statul cheltuieste 2'400 de lei cu fiecare detinut! Este o concluzie absolut eronata. Unde scrie care sunt cheltuielile administrative ale respectivei autoritati? Unde scrie cati angajati sunt si cu cat sunt platiti? Va spun eu: sunt unele autoritati din Romania care au cheltuieli administrative de aprox. 50-60% din totalul bugetului. Asta inseamna ca la beneficiari se duc aprox. 40%. Sa spui ca detinutii devin incet-incet niste rasfatati ai societatii mi se pare un pic naiv. Intr-adevar se pare ca ne place sa judecam fara sa cunoastem. Eliza si Alex (15 nov. 2004) |