rupere prematura membrane amniotice

rupere prematura membrane amniotice | Autor: teodora1976

Link direct la acest mesaj

Buna,

Sunt un membru nou al acestei comunitati si am si eu o intrebare: vi s-a intamplat sa se rupa membranele in saptamana 15/16 de sarcina si sa pierdeti sarcina? Mie mi s-a intamplat de 2 ori cam in aceleasi saptamani de sarcina si nimeni nu a stiut sa-mi dea un raspuns la intrebarea "de ce" sau un tratament macar pentru a preveni o eventuala rupere a membranelor si in sarcina urmatoare. Mentionez ca toate analizele au fost foarte bune inclusiv dublul test.
Stiti ceva despre anume analize suplimentare ce trebuiesc facute sau vreun anume tratament (eventual sa-mi indicati si un medic).
Multumesc frumos pentru sprijin si va doresc multa sanatate tuturor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Uh, Teodora. Imi pare foarte rau sa citesc asta. E tragic ce ti s-a intamplat, si inca de doua ori... Imi pare rau.

O cauza sigur exista. Nu cad doua stele in acelasi loc. :( Da-ne mai multe amanunte. S-a intamplat brusc ruperea membranelor sau ai sangerat inainte? Ai avut hematoame / desprinderi placentare in primul trimestru? Daca spui ca analizele erau normale, ar putea fi o malformatie uterina - poate. Ai facut o histeroscopie?

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_85 spune:

teodora,imi pare rau pt cele intamplate!
ti s-au recoltat si analize din col in timpul sarcinii? de obicei o infectie cu micoplasma sau ureaplasma duce la ruperea membranelor.sunt f importante aceste analize in timpul sarcinii tocmai pt a preveni astfel de tragedii.daca nu le-ai facut e indicat sa le faci,poate acolo e o problema...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora1976 spune:

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Ruperea membranelor nu a fost brusca; cu o saptamana inainte au inceput niste contractii destul de puternice care nu au cedat la no-spa si in urma carora a trebuit sa ma internez pt a le linisti. In spital mi s-a facut diazepam, no-spa si gynipral si dupa 2 zile m-au externat (contractiile cadand), continuand tratamentul si acasa cu no-spa si gynipral.Pe perioada contractiilor au existat amunite scurgeri de culoare maronie, dar nu semnificative cantitativ. La momentul internarii mi s-au recoltat probe pentru analize (sange, urina si secretie) care au iesit toate ok.
La cateva zile dupa externare am avut din nou cateva crampe, dar f slabe ca intensitate care au cedat la no-spa. In aceeasi seara membranele s-au rupt si a trebuit sa merg din nou la spital pt internare.
Acest scenariu s-a repetat de 2 ori in decurs de 1 an jumatate!
Toate analizele facute au fost ok (sange, urina + CMV, Clamydia, Toxoplasma, Listeria, secretie vaginala si endocervicala) precum si dublul test.
Medicii nu au stiut sa-mi dea o explicatie, spunandu-mi ca accidente se mai intampla si sa incerc din nou ca poate data viitoare am noroc.
Acest sfat nu ma ajuta. As vrea sa fac mai multe investigatii sau sa merg la un medic care a mai avut astfel de cazuri si a reusit sa duca o sarcina la sfarsit. Poate eventual la Budapesta ...
Daca imi puteti recomanda vreun medic sau poate ati auzit de vreun tratament pt astfel de cazuri....
Va multumesc mult si va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_85 spune:

off, stiu cum este sa cauti o explicatie la ce ti se intampla,si eu am pierdut de curand 1 bebe in luna 7 de sarcina,iar raspunsul medicilor a fost tot MOTIVE NECUNOSCUTE.
e de inteles ca ti-e frica sa mai incerci pana nu gasesti un raspuns la cele intaplate...
daca spui ca ai si sangerat putin e posibil sa fi fost si o dezlipire de placenta ,plus contractiile si acestea sa fi dus la ruperea membranelor.
ar fi indicat totusi sa iti verifici si uterul sa nu ai vreo malformatie uterina daca ai avut contractii asa devreme.eu de exemplu am aflat ca am uter bicorn,ceea ce duce la nastere prematura si la contractii in timpul sarcinii.printr-o histeroscopie afli cel mai sigur daca exista vreo anomalie uterina.
Mie doctora mi-a mai recomandat niste analize la Fundeni pt sindromul antifosfolipidic(coagulare rapida a sangelui).poate ar trebui sa faci si aceste investigatii ,poate o fi si aceasta problema.
Vorbeste cu medicul tau si vezi ce solutii gasiti impreuna pt a gasi si elimina cauzele.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

Buna TEODORA!
Si mie mi s-au rupt membranele in sapt a 14-de sarcina dupa ce am avut contractii.Toate analize iesisera super ok (sange, urocultura, complexul TORCH, dublu test). Pe tine te-au chiuretat cu anestezie locala sau totala? Pe mine m-a facut cu anestezie totala si am pierdut f mult sange. La analize mi-a iesit urea plasma insa medicul meu zice ca 40-60% din gravide au urea plasma si duc sarcina pana la capat. La analize mi-a iesit proteina C reactiva marita.Medicul meu zice ca s-ar putea sa fi avut o infectie.

CRIS imi pare rau pt tragedia prin care ai trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Teodora - iti recomand acest subiect.Citeste toate cele 8 capitole.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137713&whichpage=1

Din pacate exista posibilitatea sa nu gasesti nici o explicatie....
Si da, s-a intamplat si altora.Din nefericire aceste lucruri se intampla.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia2010 spune:

Buna seara,

Teodora sper din tot sufletul sa recapeti forta de a te indeparta acel moment...
Eu sunt mai stresata din fire si m-am apucat sa caut daca exista teste pentru nasterea prematura. Am gasit (cu ajutorul unei prietene de pe acest forum), chiar si la noi si nu numai atat ci si teste rapide pentru testarea membranelor rupte. Testele se numeste ActimProm si ActimPartu (sper ca am retinut bine numele)si l-am gasit la Novaintermed (0212307430).
Am si facut unul si este ok, a iesit decat o liniuta. M-am mai linistit. Poate in viitor te pot ajuta genul acesta de teste.

A.

Mergi la inceput