botez pe 26 aprilie se poate?
Pastele e pe 19 si ma gandeam ca pe 26 ar fi ok, insa dna de la lumanari mi-a zis ca nu e bine (nu mi-a zis si de ce si nu am mai putut ramane sa vb cu preotul);
Aveti idee dc e ok sa pun botezul duminica pe 26 aprilie?
Raspunsuri
narcisa.s spune:
Porumbita, eu cred ca botezul in sine poti sa il faci oricand, in orice zi a anului.Problema ma gandesc ca e petrecerea de dupa botez, sau??
Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii
Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici
Macrina spune:
Da, eu zic ca e ok. Nu mai e post, nu stiu de ce ti-a spus ca nu se poate, trebuia s-o intrebi.
Regula e ca se poate face oricand botezul, si in post, numai ca atunci se presupune ca e o perioada de renuntare la mancarea buna si aplecare catre rugaciune, nu e timp de distractie.
In cazul copilasilor prematuri sau care au probleme de sanatate, botezul e facut oricand.
LiliaToma spune:
Mai bine sa intrebi exact la biserica. Din ce stiu eu( sper sa nu gresesc) , urmatoarea duminica dupa Pasti se considera Pastele celor morti. La noi in Moldova, se fac din nou mancaruri, oua rosii, pasca, etc. si se da de sufletul celor morti, se fac slujbe de pomenire, etc.
Poate are legatura cu asta
maitreyi spune:
eu am fost botezata in Saptamana Luminata, insa nu fix la 1 saptamana dupa Paste. cel mai bine il intrebi pe preot. da' nu il poti fixa cu cateva zile inainte sau in saptamana urmatoare?
sanatate!
-------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=16" target="_blank">ALEXANDRA IN CONCURS - MAY1 + MAY2
-------
Ana-Maria de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
mychydutza spune:
in calendar scrie ca nu se fac botezuri in post..........nu inteleg de ce nu s-ar face dupa paste, cand nu mai este post......
"mai avem nevoie si de iarba......"
Macrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mychydutza in calendar scrie ca nu se fac botezuri in post..........nu inteleg de ce nu s-ar face dupa paste, cand nu mai este post...... "mai avem nevoie si de iarba......" |
nu se fac NUNTI, botezuri da.
dianad spune:
Daca nu ma insel, sora mea si-a botezat fetita anul trecut in sambata din Saptamana Luminata, pe 3 mai.DianaD & Alexandru