Credeam ca Obama...

Credeam ca Obama... | Autor: Oana-Laura

Link direct la acest mesaj

www.evz.ro/articole/detalii-articol/845223/SUA-vor-suplimenta-trupele-din-Afganistan/" target="_blank">Am citit o stire care m-a perplexat putin. Cum ca SUA trimite mai multe trupe in SUA...
Hm...dupa atatia ani de razboi in golf, credeam ca a venit timpul ca americanii sa se ocupe de economia lor si mai putin de ...razboi.

Credeam ca s-a terminat era razboiului nedrept, credeam ca in sfarsit americanii vor recunoaste ca au gresit...
Credeam ca noul lider, Obama vrea pace...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana-Laura

... credeam ca a venit timpul ca americanii sa se ocupe de economia lor si mai putin de ...razboi.

Eu credeam ca razboiul e unul dintre mijloacele prin care superputerile se ocupa de economia lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ceea ce se intampla in ograda proprie ma perplexeaza si pe mine in primul rand:

"o mie de militari români activeaz#259; în Afganistan"
si vor mai trimite si suntem si mandrii de asta.

Despre explicatii de genul:

"terori#351;tii grup#259;rii Al-Qaida #351;i alia#355;ii talibani comploteaz#259; în continuare împotriva SUA"

nu mai e nimic de spus.Este o motivatie de rasu-plansu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Razboiul din Iraq e razboiul nedrept.Ce se intampla in Afganistan e grav de tot. Afganistan-ul e rezultatul mizeriei din Iraq si asa cum Obama a mai mostenit si alt rahat(economia) si cu asta trebuie sa "deal". Asta este, cumva trebuie starpit ceea ce se intampla in Afganistan si nordul Pakistan-ului si daca nimeni nu se duce, atunci cine sa rezolve problema?Lasata netratata nu se va imbunatati, aia nu sunt oameni cu care se poate discuta omeneste.Sunt condusi de doctrina religioasa nu de ratiune.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Multi il confunda pe Obama cu vrajitorul cel bun care ia bagheta fermecata si hocus-pocus toate se rezolva: Explodeza economia, vine pacea in Afganistan, tot americanul sta pe roze si noi astialalti pe langa ei...

Nu e chiar asa simplu.

Obama nu pare razboinicu´luminii sa se apuce sa casapeasca in stanga si-n dreapta, insa´´mostenirea´´ cu care s-a pricopsit in Afganistan trebuie administrata rational.
Atata timp cat America se simte amenintata de gruparile extremiste islamice, nicio sansa sa-si stragna catrafusele si sa plece din zona aia.

Iar ceilati, printre care si noi, nu facem altceva decat sa respectam anumite tratate...
Nu inteleg de ce unii sunt surprinsi ca X soldati romani vor pleca in Afganistan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro
Afganistan-ul e rezultatul mizeriei din Iraq

Lucrurile stau fix pe dos, ai scris tarile invers.
In rest...in functie de gradul de naivitate al fiecaruia.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Citat:
Afganistan-ul e rezultatul mizeriei din Iraq

Lucrurile stau fix pe dos, ai scris tarile invers.
In rest...in functie de gradul de naivitate al fiecaruia.

Am uitat ca tu le stii pe toate. Afganistan nu a fost nici pe jumatate atat de periculos pe cat e acum dupa Iraq. Da, ai dreptatate daca spui ca acolo a inceput totul dar de atunci si pana acum s-a insutit tot in Afganistan. Daca taica Bush se ocupa de Afganistan in loc sa indeplineasca dorintele pretenarilor, aka familia sauditilor, care nu se intelegeau cu taica Hussein, altfel era treaba acum.

Imi si vine sa rad, sau sa plang?, cand ma gandesc ca lumea se asteapta sa faca el in 70 de zile ce a stricat Bush in 8 ani.Parca era mai greu sa cladesti decat sa distrugi...

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Multi il confunda pe Obama cu vrajitorul cel bun care ia bagheta fermecata si hocus-pocus toate se rezolva: Explodeza economia, vine pacea in Afganistan, tot americanul sta pe roze si noi astialalti pe langa ei...

Pai, la cat succes a avut Harry Potter, ce sa ne miram? sau Stapanul Inelelor... sau povestioarele politiste (nu foarte rele!) ale lui Dan Brown...

Americanii sunt oameni carora le pace sa creada in povesti si miracole (multi dintre ei, nu toti evident).

Ca sa parafrazez titlul topicului, eu personal "NU credeam ca Obama...". De ce? Pentru ca nu e posibil sa faci hocus-pocus si sa rezolvi lucrurile...

Daca mai ascultam cateodata emisiunile lui Mircea Badea, o sa fie mai usor sa revenim la realitate
Are si el exagerarile si 'copilariile' lui, dar are calitatea de a intelege ca life is a bitch, si are si curajul de a o spune foarte deschis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:

Am uitat ca tu le stii pe toate. Afganistan nu a fost nici pe jumatate atat de periculos pe cat e acum dupa Iraq.

Mersi de compliment, da, citesc stirile
Cat de rau a fost in Afganistan, eu zic sa-i intrebi pe soldatii rusi care au luptat acolo, pe localnicii care au trait sub talibani, sau daca preferi literatura ca-i mai accesibila, citeste Librarul din Kabul si The kite runner.
La cateva zile dupa atacul (pardon, man caused disaster-ul) de la 11 septembrie americanii au dat cu rachete in Afganistan, au urmat apoi Tora Bora si Kandahar....asta cu mai bine de un an inainte de inceputul razboiului din Iraq.
Asa zice istoria, parol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Cat de rau a fost in Afganistan, eu zic sa-i intrebi pe soldatii rusi care au luptat acolo, pe localnicii care au trait sub talibani, sau daca preferi literatura ca-i mai accesibila, citeste Librarul din Kabul si The kite runner.

si Kara Kush de Idries Shah.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Am uitat ca tu le stii pe toate. Afganistan nu a fost nici pe jumatate atat de periculos pe cat e acum dupa Iraq.

Mersi de compliment, da, citesc stirile
La cateva zile dupa atacul (pardon, man caused disaster-ul) de la 11 septembrie americanii au dat cu rachete in Afganistan, au urmat apoi Tora Bora si Kandahar....asta cu mai bine de un an inainte de inceputul razboiului din Iraq.
Asa zice istoria, parol.

Eu pe langa stiri am membrii de familie implicati direct si indirect in asta...se discuta des problema mai ales ca ne-a afectat si ne mai poate afecta.

Mergi la inceput