Analize

Analize | Autor: greta123

Link direct la acest mesaj

dragelor,
voiam sa va invit la o discutie despre ce analize trebuiesc facute inainte de a te hotari sa faci un BB, in timpul sarcinii, daca nu poti ramane insarcinata, si dupa ce ai nascut.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

la odiseea sarcinii este un subiect intreg despre analizele din timpul sarcinii

inainte de sarcina eu stiu ca am facut PAP, test de secretii si sange - glicemie, fier, ce mi-a mai dat doctorul. e foarte important sa iti stii rhul, si pe al sotului.

in plus, daca vrei bebe, cam cu 3 luni inainte ar fi bine sa iei acid folic. mie mi-a dat drul 5 pastile de 1 mg pe zi - corpul are nevoie de vreo 0,8 mg da a zis ca rau nu face si sa iau mai mult sa fiu sigura ca se absoarbe cat e nevoie.

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_85 spune:

analize inainte de sarcina....pai sa vedem...
eu am facut:pe ce le obisnuite la medicul de familie plus,hepatita tip B, hiv,rubeola,toxoplasma,citomegalovirus,listeria,clamydia,micoplasma,ureaplasma,papanicolau.
trebuie sa stii ce Rh ai tu si sotul si da, trebuie sa iei acid folic,ajuta la prevenirea defectelor de tub neural ale copilului.
pe langa analizele mentionate mai sus sunt indicate si niste analize pt un eventual sindrom antifosfolipidic(probleme de coagulare a sangelui).mai bine sa previ decat sa te dai cu capul de pereti ca nu le-ai facut si sa se intample vreo nenorocire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrasonia spune:

Mi se pare o idee buna ca ai deschis subiectul. Eu am cautat topicul asta dar nu l-am gasit. De asemenea as dori, daca se poate, sa se scrie si despre analizele medicale ce se fac in vederea stabilirii fertilitatii/infertilitatii si cate ceva despre fiecare (sunt dureroase sau nu?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Andrasonia, eu am facut urmatoarele analize:FSH, LH,Prolactina,Papanicolau, HSG,secretie vaginala,monitorizarea ovulatiei,etc.Insa nu uita sa faci in acelasi timp si spermograma.Eu am facut si spermocultura insa a iesit ok ultima.La noi spermograma e vinovata.

Oare voi fi si eu vreodata mamica?Siiiiigur ca da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Inainte sa raman insarcinata nu am facut nici o analiza, in timpul sarcinii mi s-a determinat RH-ul atat mie cat si sotului am facut un set complet de analize de sange si urina, o analiza a secretiei vaginale, triplu test si o ecografie 3D iar in fiecare luna cand mergeam la control faceam o cate o ecografie . Totul a mers bine si acum suntem 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrasonia spune:

ellanik, multumesc de raspuns. Noi am facut pana acum numai spermograma si am aflat ca sunt cam lenesi dar s-a facut tratament. Sapt viitoare am si eu programare la medic.
Daca nu te deranjeaza imi poti spune si daca analizele sunt dureroase. Eu sunt o fricoasa f mare si sa stiu macar la ce sa ma astept

Mergi la inceput