Licurici de ianuarie-februarie 2009 (8)
Raspunsuri - Pagina 15
ingrid70 spune:
Multumesc, fetele!
Sanatate sa le dea DD la toti bebei, ca ti se rupe inima cand vezi ca sufera si sunt asa de mici!Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
miereamara spune:
Ne-am intors si noi de la a doua runda de vaccinuri (cele pt doua luni). Randul trecut am facut hepatita b, rotavirus si DTaP, azi am facut polio injectabil, HIB si pneumococcal (apropo in Romania ce fel de vaccin polio se face, cel oral sau injectabil?).
A plans un pic cand l-a intepat apoi la intoarcere in masina a vociferat in continuu, buuuuu, muuuu:)))
Mi-a fost teama ca o sa planga pe drum, ca m-am dus singura cu el si drumul este destul de lung, vreo 20 de minute de condus. Dar s-a comportat frumos, sa vedem, spre sa fie totul ok, nu i-am dat nimic preventiv.
www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank">
An amazing journey
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
miereamara spune:
Lisa, tu i le faci pe toate o data? Eu respect calendarul lui Dr. Sears, cu diferenta ca am bagat si polio acum.
An amazing journey
IRINA.C spune:
Ingrid e f bine ca este doar hidrocel congenital (mi-a placut comentariul dr ca nu a mai vzt la copii asa mici,fiind congenital el apare de la nastere)
.Hidrocelul necomplicat se urmareste pn la varsta de 1 an si in majoritatea cazurilor se rezolva spontan(se retrage).Dc te ajuta si Ochila are, si deja eu am obs ca este clar mai mic decat la nastere.Si o sa te lamuresc nitel , poate stii poate nu, ca sa intelegi ce este treaba asta: bebe are 2 testicule pesemne coborate in scrot(altfel ar fi mentionat chirurgul).Hidrocel inseamna acumulare de lichid in scrot , fara nici un fel de afectare a testiculilor.
Andre_ea felicitari pt shopping.Nu inflorise gradina , dar pana sapt viit va fi plina sunt sigura.E mai fain in GB ca nu sunt biciclisti si nici roleri si deci e mai liniste si mai putin aglomerat ca in parcuri.Cu radiografia nu e cazul sa faci nici un fel de precautie, iradierea este minima, mai ales la cea dentara.
Ledi felicitari pt mutare, sa va fie de bine!
Bebelusi haide baga cu rochita!sa stiti k m-am plimbat si eu sapt trecuta in rochita si cand sa plec ochila voia papa...si mi-am pus toate poalele in cap sa-i dau sa suga si ma gandisem ca la botez cu rochitza hmmm va fi dificil, desi e cam "neelegant" fara.Eu stiu?? oricum tre sa renunt la tiramisu first![]()
Anuc bravo ca ati scapat de vaccin!!!Da parca si voi tot 2 luni aveti , de ce te mirai de kg acelea acumulate in 3 luni?(nu am inteles , scuza-ma).Cat despre Sterimar e clar ca dr stie mai bine ca mine, eu nu am nici o experienta cu acel produs
, asta face diferenta, experienta.
Miere la noi in Rom se face in progr gratuit de vaccinare polio injectabil de ceva vreme de acuma.Oblig sunt si la noi DTPa+hepB+polio(iar Infanrixul adauga si Hib--Heamophilus influenzae tipB)--o singura intepatura.De la 2 luni pot fi facute cu bani, contra Rotavirus --1 intepatura si contra Pneumococului--alta intepatura.In functie de varsta la care faci vaccinarea , la pneumococ de exemplu, exista 2 rapeluri sau 1 singura rapel sau nici un rapel.Dc faci de la 2 luni este intepatura de 2 luni si inca 2 rapeluri.La voi cum e?
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
DarkBendis spune:
Ziua buna la toata lumea
si LA MULTI ANI lui Radu de ZisaCami 

Multi 
licuricilor bolnaviori, sa se faca repede-repede bine 
Aici pentru problemele de "dupa vaccin" ni s-a recomandat Calpol pentru copii, dar tura trecuta nu a fost nevoie sa folosim. Sa vedem acum... Maine face si bebe mic 3 lunisoare, deci ar trebui facut urmatorul vaccin (de fapt e un rapel), inca nu ne-a venit "instiintarea" prin posta, asa ca joi o sa sun health visitor-ul sa vedem ce facem.
Noi intram peste tot cu caruciorul - e drept ca aici sunt rampe peste tot. Mai nou, ca a venit primavara, il imbrac pe bebe in body cu maneca scurta+ bluza si pantalon si sosete/salopeta cu maneci si botosi+ gecuta de primavara cu gluga. Caciula o tin in poseta, daca e nevoie i-o pun, daca nu, nu. A, si ca tot e vorba de hainute... azi a fost prima zi in care am iesit in oras (sa duc niste carti la biblioteca) in nadragi in care acum 2-3 saptamani nu incapeam. Cam largiti ca au fost purtati o gramada de vreme... da's marimea 10
Ingrid, sanatate multa la bebe, sa speram ca nu va fi nevoie de operatie pana la urma 
Alina, bine ca stiti macar ce trebuie evitat in alimentatia Anei. Sotul soacrei mele face tratament pentru cancer la prostata si nu foloseste nici un fel de produse lactate in alimentatie, o sa-l rog in week-end sa-mi recomande niste site-uri cu retete, poate gasesti ceva interesant pe acolo. Multumim pentru tabelul cu "realizarile bebeilor" - noi suntem in grafic ![]()
Ledi, felicitarile pentru mutatul la casa noua si spor la impachetat
... si bineinteles felicitari pentru cele 2 kile pierdute recent... eu nu am mai avut 54 de kile din 2000 toamna!
In ceea ce priveste "prinsul" obiectelor, cam tot asa e si Mister Mister: se apuca de haine (ale lui sau ale altuia), de lanticul meu de la gat, de par,se intinde si da cu manutele in jucarelele atarnate de bouncer sau swing, daca ii pun in mana o jucarea o agita... dar inca sa le ia in mana din proprie initiativa, inca nu. Capul si-l tine foarte bine si pus pe burta, si la verticala, si incearca sa se rostogoleasca de pe spate pe o parte (pana acum a reusit de vreo 3-4 ori) E un bebe foarte activ, nu ar sta o clipa cand e treaz 
Bebelusi, daca poti sa ne arati rochia pentru botez, tare ne-am bucura 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
ada_coman spune:
Buna ziua fetelor!
Sa uram mai intai La multi ani sarbatoritilor, care de fapt e unul ![]()
Radu Costin de zisaCami
Multumi pt urari. 
Noi azi am stat pe langa casa, ca afara e cam innourat.
Uram sanatate tuturor licuricilor bolnaviori. 
Va pupam dulce! 

Mamica de
Daria-Ioana 15.08.2007 si
Karina-Nicole 29.12.2008
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU
miereamara spune:
Irina, la noi sunt intepaturi separate pt fiecare din cele mentionate mai sus: hepb, DtAp, rotavirus, Hib, Polio si Pneomoccocal. Rapeluri la 4,6 si 12-15 luni parca (deci inca de trei ori cu exceptia rotavirus si polio care au doar doua rapeluri). Uite aici programul de vaccinare:
http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/downloads/child/2008/08_0-6yrs_schedule_pr.pdf
Cris o sa caut Dr. Sear's schedule, cred ca l-am gasit pe net, dar nul-am salvat, l-am printat direct. Il caut si ti-l trimit.
Edit: l-am gasit:
Dr. Sear's Alternative Vaccine Schedule
2 months: DTaP, Rotavirus
3 months*: Pc, HIB
4 months: DTaP, Rotavirus
5 months*: Pc, HIB
6 months: DTaP, Rotavirus
7 months*: Pc, HIB
9 months: Polio (IPV)
12 months: Mumps, Polio (IPV)
15 months: Pc, HIB
18 months: DTaP, Chickenpox
2 years: Rubella, Polio (IPV)
2 1/2 years*: Hep B, Hep A (start Hep B at birth if any close relatives or caregivers have Hep B)
3 years: Hep B, Measles
3 1/2 years*: Hep B, Hep A
4 years: DTaP, Polio (IPV)
5 years: MMR
6 years: Chickenpox
12 years: Tdap, HPV
12 years, 2 months*: HPV
13 years: HPV, Meningococcal (once Meningococcal vaccine is approved for age 2, Dr. Sears will move it there and delay Hep B by 6 months)
An amazing journey
eli spune:
buna!
de sambata la 4 Flrence Maria e mica noastra crestina! A fost cuminte la botez, plans un pic cand a bagat-o in apa si atat. La masa, supt un pic dupa e am ajuns si apoi a dormit neclintita vreo 4 ore si. Nu a contat muziica sau galagia. O sa incerc sa pun si poze dupa ce o demufez
![]()
micola, azi am fost 2h si jumatate cu Florence in wrap afara. A dormit toata plimbarea. Pt mine e mai comod sa o scot asa cand sunt si cu Stefan. Am libere mainile si ma misc usor pt a ma juca si cu el. De 2 sapt de cand sunt in Romania, doar de 2 ori am iesit cu carutul. Wrapul e baza. Acum nu prea stiu cu ce sa o imbrac cand iesim in wrap pt ca ii tine de cald si wrap-ul.
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
bebelusi spune:
Fetelor am pus poze cu rochia la semnatura si cateva cu bebe.
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"