Despre un viol petrecut acum 20 de ani.....

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Faza asta cu atatatul am auzit-o la multi barbati, din pacate...ca daca femeia se imbraca provocator, se fardeaza strident, umbla singura in haine de piele la 2 noaptea, se duce acasa la unul sau mai multi baieti etc, atunci stie la ce sa se astepte, "si-o cere", sau cu alte cuvin te e ca si cum ar umbla cu un afis mare in frunte "Sunt disponibila si vreau sa ma ...". Bineinteles ca daca fata respectiva o pateste, nu are parte de nici un pic de compasiune, auzi fraze de genul "Da' ea ce cauta acolo, cu cutare, imbracata asa si pe dincolo...?" sau "Daca nu vroia nimica, de ce l-a lasat pe ala sa puna mana samd?"
Penibil...Barbatii isi gasesc mereu scuze si se acopera intre ei. Uite ca pentru soldatii aia eu nu am nici o intelegere, mi-e greu sa cred ca fata aia a acceptat de bunavoie, la varsta aia, cat de usuratica ar fi fost ea, sa o faca cu toti 7 (sau 8, nu am retinut bine). Si probabil era si bauta. Si probabil ca odata ajunsa acolo, cu fiarele alea dezlantuie, putea sa zica nu de 100 de ori ca nu mai conta pentru nimeni. Ce si-or fi zis? "Lasa ca suntem multi, spunem toti aceeasi versiune, suntem militari, ne mai acopera si justitia, pe tarfulita aia n-o so creada nimeni!" Ma bucur ca nu s-a potrivit socoteala din targ cu cea de acasa! Si chiar daca era consimtit, urat, foarte urat, sa desconsideri in halul ala o femeie, incat sa o faca posta atatia indivizi pentru a-si satisface poftele animalice...

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Stiti ce nu inteleg eu? De ce nu ati fost la politie? Mi-aduc aminte in liceu era o fata mai baietoaica. La intoarcerea de la discoteca a fost violata de 4 baieti pe care-i credea prieteni pana la acel moment. Nu s-a dus la politie pe motiv ca a amenintat-o ca o bate daca spune ceva. Si dupa faza asta povesteau in tot satul ei ca au facut-o toti cu ea si ca e o curva. N-am inteles atunci de ce nu a mers la politie si nu inteleg nici acum. De ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

- pentru ca le este rusine
- pentru ca se tem ca nu se va face dreptate, fiindca stiu ca e greu de obtinut dreptatea, se tem ca vor indura si mai multe, poate chiar vor fi din nou violate sau ucise, ca pedeapsa ca au mers la politie.
- pentru ca nu au sustinerea familiei, pentru ca nu au destul curaj
- pentru ca sunt acuzate chiar daca sunt victime, uneori chiar de propria familie (vezi cazuul in care chiar mama isi numeste propria fiica "cu***a") si pentru ca, din acest motiv, le este rusine (unul din primele motive)
- pentru ca vor doar sa uite

Exista literatura de specialitate daca doresti mai multe explicatii.

Mergi la inceput

- pentru ca e ceva prea intim si ar insemna sa detalieze in ochii intregii lumi (familie, cunoscuti), rememoreze, disece, analizeze, probeze toata tragedia, durerea si rusinea resimtite
- pentru ca s-ar gasi destui/destule ca Nemo care sa o invinovateasca partial/total.
- pentru ca daca ar face-o nu ar putea niciodata sa uite, chiar daca si uitarea, cand nu stie decat victima, nu e niciodata definitiva totusi e mai usor de obtinut. si atunci, daca ai noroc, pot trece luni de zile sau ani in care sa nu-ti mai amintesti. alta e cand stie "tot satul" si oricand cineva se gaseste sa te mai intrebe ce s-a mai facut cu cazul tau, sau cum te mai simti..sau mai stiu eu ce....
- pentru ca vor sa se (mai) simta(fie privite) ca fiind niste femei normale, pentru vor sa "se minta" ca nu s-a intamplat
- pentru ca e o trauma peste care nu se trece usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adana spune:

Elara cam astea sint motivele,dar cel mai mare,rusinea,frica ca vom fi condamnata inca o data de societate,si pt ca stim ca nu s-ar face dreptate

Mergi la inceput

De fapt peste nici o trauma nu se trece usor.
Cred ca pana la urma dificultatea sta in natura deosebit de intima a actului. Este vorba de ceva ce nu impartasim cu familia si cunoscutii nici cand e vorba de un act consimtit, nu?
Pentru ca ne priveste doar pe noi si atat.

Ori la un proces se dau detalii. Se ajunge pana la la analiza medico-legala a vulvei si consemnarea existentei leziunilor care sunt notate cu pozitii potrivit orelor pe cadranul ceasului.
Ori detalii atat de intime nu cred ca mai vrea o victima sa le auda analizate in public dupa ce deja a suferit enorm.

Pe locul 2 cred ca se afla teama ca totusi, dupa un proces durerors, nu se va face dreptate. Si mai e si teama ca amenintarile faptuitorului se vor concretiza. Cine a simtit pe pielea lui spaima violului nu vrea sa o resimta starnind din noua furia agresorului. E o teama reala indiferent cat de puerila pare din afara. Victima are nevoie de mult sprijin atat din partea familiei cat si a societatii.
In Romania asa ceva nu prea exista.

Noi, din pacate, nu traim in filmele americane la care te-ai uitat tu, TweetyGeo.

Mergi la inceput

Adana, tocmai la asta m-am gandit si eu si de aceea am si detaliat. Parca ti-am citit gandul.

Mergi la inceput

Nu se intampla niciodata sa-ti spuna cineva "Ei..e vina ta ca ai umblat cu banii la tine. Ce cautau banii in portofel? Trebuia sa ii pui la ciorap" sau "De ce ai purtat lantisor de aur?" Stiai ca umbla atatia talhari pe strazi".
Nu. Nimeni nu gandeste asa. Nu e vina victimei, totul e ceva normal. Ni se pare normal sa avem bani la noi sau sa purtam bijutarii si nu ezitam nici o clipa sa acuzam vinovatul.
Dar cand e vorba de viol intotdeauna sunt cativa care sigur vor da vina si pe victima, macar partial. Si, cu siguranta, asa ceva e foarte dureros: sa devii din victima acuzat si inca de propria suferinta. O astfel de experienta care acutizeaza durerea si umilinta violului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Am trait un astfel de proces, unde in fata completului de judecata, si a salii pline!!, se explica fiecare detaliu, adica unde era piciorul lui, unde erau mainile mele, daca intromisia a fost partiala sau totala, de parca in momentul ala, si cu copiii si bona in curte, cineva a stat cu centimetrul sa vada cit a intrat, cite minute a durat, daca am spus explicit ca nu vreau, si el nu a tinut seama.
A fost oribil, dar pt. mine a fost o modalitate de a pune punct, si de a incheia odata pt. totdeauna cu cel despre care am crezut odata ca-l iubesc.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

am citit cu durere ce ati scris. Nu, nu am fost violata si ma gandesc ca daca s-ar fi intamplat parintii mi-ar fi spus ca eu sunt de vina,ca sunt o c..., ca am cautat-o...

toate povestile de aici sunt violente. Fete fugarite, fortate, batute, amenintate. De fapt definitia clasica a unui viol.
Nimeni nu a povestitit de violuri care s-au intamplat dupa tiparul urmator: petrecere, un pic de vin (mai stii, si un drog strecurat) si dimineata constati ca ai fost violata de 1, 2, 3 care ii considerai prieteni?

Imi aduc aminte ca in satul bunicilor, un var de al meu imi povestea ca ceilalti baieti din sat au violat-o pe X pentru ca a indraznit sa isi faca prieten din alt sat/oras. Si ca au pedepsit-o pentru asta, sa vada ce pot baietii de la ea din sat si apoi sa caute in alta parte

Emma Invinge cancerul! Inaltam ruga fierbinte miercuri, 25 martie, ora 12 ora Romaniei, ora 6am ora Canadei!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput