cistita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

ok, pun aici tratamentul:)....multa sanatate la toate, fetelor! Sper sa va fie de ajutor...mie mi-a fost.

Fiecare dintre aceste plante din amestec au rolul lor, una este calmanta, alta antiinflamatoare, alta antiseptica, diuretica...etc. Mergand la wc cat mai des, practic spalati si dezinfectati totul acolo inauntru. Deci acest amestec de plante este valabil pentru orice afectiune a aparatului urinar.

- Flores Meliloti ( flori de sulfina) = 10 g
- Herba Equiseti (coada calului) = 20 g
- Herba Origani ( sovarv) = 30 g
- Herba Serpylli (cimbrisor) = 20 g
- Cortex Salicis (coaja de salcie) = 10 g
- Radix Valerianae(radacina de valeriana) = 10 g

Le amestecati acasa pentru 3-4 zile si le beti zilnic. Se face o infuzie de 5 minute, din o lingura de amestec (dupa ce ai amestecat in prealabil cantitatile mentionate din fiecare planta) la o cana de apa. Se beau 4 cani pe zi timp de 15 zile, apoi cate 2 cani pe zi timp de o luna.

Ceaiul e amar, dar pina la urma ce mai conteaza, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Vad ca nimeni nu a luat in considerare si sfatul meu de a ne vaccina anual contra gripei.

Eu asa am facut si am scapat fara sa iau alte tratamente.

La primul frig, raceala se transforma in cistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emma_ spune:

Lisaelisa,raceala nu se poate transforma in cistita.
Cistita este o infectie a cailor urinare, care se intimpla din cauza unei bacterii care intra pe uretra si ajunge in vezica. Urina este sterila si bacteria ajungind in vezica se multiplica.Asta da senzatia de urinari repetate, dureroase, usturimi, dureri de abdomen.
Una din cauzele cele mai frecvente ale cistitei este la femeile active sexual, prin contact sexual bacteria urcind cu usurinta la uretra.
Mai sint si alte cauze.
Deci nu are nimic de-a face cu o banala raceala sau cu vaccinul antigripal.
Sanatate la toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Lisaelisa, cistita e cauzata de infectii cu bacterii. Gripa e cauzata de infectii cu virus. Sint 2 lucruri total diferite. Bacteriile pot fi omorite cu antibiotic, pe cind gripa nu....de aia nu vad legatura intre gripa si cistita. In Romania inca sint multi doctori care, din pacate, la infectii virale prescriu antibiotice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

La mine cura de antibiotice nu a functionat. Abia terminasem prima tura de antibiotice, dar durerile revenisera.Mi s-a mai recomandat o tura de AB.Rezultat zero.

In schimb am scapat cu ajutorul siropului de afine si tincturii de ienupar (cura de 3 saptamani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Poate ca aveti dreptate. Dar, an de an, cum venea frigul, cum ma loveau cistitele, de mi-era frica sa mai ies cu fii-mea din casa.
La fiecare 15 minute, eu trebuia sa fac pipi; groaznic !

De cand ma vaccinez, nu mai am probleme. Cam mare coincidenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Tratamentul cu argila este foarte eficient. Argila (pentru uz intern) se gaseste la plafar sau la farmacie.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emma_ spune:

Cortexia,te rog sa ne dai mai multe amanunte.Cum anume trebuie folosita argila?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Emma_

Cortexia,te rog sa ne dai mai multe amanunte.Cum anume trebuie folosita argila?
Multumesc.

Trebuie sa cereti la plafar/farmacie argila pentru uz intern, dar nu suplimentul alimentar.
Se pune o lingurita de argila intr-o ceasca plina cu apa de izvor (pe cit posibil nu de la robinet), se lasa pina a doua zi, cind se va bea pe stomacul gol apa cit mai tulbure. Dupa o jumatate de ora, se poate lua micul dejun. Imediat se pregateste urmatoarea "tura", pentru prinz si asa mai departe, de trei ori pe zi.
Cred ca un tratament dureaza 2-3 saptamini, scrie in prospect.
Pentru manipu.larea argilei nu se foloseste metal sau plastic, doar lemn sau ceramica.
Argila este extraordinar de eficienta si pentru afectiuni digestive.
Mult succes!

Mergi la inceput