sinechie

sinechie | Autor: relysiandrei

Link direct la acest mesaj

Dragele mele

Urmaresc de mult discutiile voastre pe forum dar pana acum nu am participat in mod activ.
Va rog sa ma ajutati: ati suferit vreodata de sinechie uterina? S-a vindecat cineva si apoi a reusit sa aiba copii? Eu m-am ales cu asa ceva in urma unui grav accident rutier, am avut coloana vertebrala rupta, ruptura de splina si am pierdut sarcina. Imi doresc enorm un copil dar nu stiu daca mai am sanse. Help

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

cred ca ar fi mai bine sa postezi subiectul la "clinica virtuala"...

multa sanatate !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

relysiandrei,eu am avut o sinechie dobandita in urma unei sarcini oprite in evolutie,dupa un chiuretaj facut intr-un spital din Timisoara mileniului III,cu un dr. renumit.Am facut si sinechie,si boala inflamatorie pelvina,si nu mai stiu ce bacterie am cules din spital de mi-au trebuit vreo 3 luni sa scap de ea.
Sinechia am rezolvat-o prin debridare histeroscopica,mi s-a spus ca in 3 luni se reface complet endometrul,si exact dupa 3 cicluri am ramas din nou insarcinata.Din pacate,am facut amniocenteza si a murit fetita mea.Dar raspunsul pt.tine e DA,poti linistita sa ai copii,daca vrei sa fii f. convinsa,mai fa-ti o histeroscopie diagnostica,sa fii sigura ca totul e OK,sa verifici permeabilitatea trompelor,etc.Multa bafta!Daca vrei sa ma mai intrebi ceva,poti sa-mi trimiti PM sau sa-mi dai un semn la Cauze ale opririi embrionului in evolutie,unde eu intru mai des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

eu am facut dupa o sarcina oprita in evolutie urmata de 2 chiuretaje. din cauza sinechiei m-am mai ales si cu 2 avorturi menstruale. am facut debridare, am pus sterilet 6 luni, dupa ce am scos steriletul sinechia s-a refacut. asa ca luna viitoare fac histeroscopie diagnostica sa vad cat de grava e. daca nu e grava se desface la histero diagnostica, daca e grava trebuie histero operatorie. problema este insa cum sa fac sa nu se formeze din nou si ce sa iau pt refacerea endometrului. si eu sunt curioasa daca a mai avut cineva problema asta si cum a rezolvat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Buna relysiandrei,

Eu am avut sinechie uterina descoperita in urma unei histeroscopii. Mi s-a montat un sterilet pentru o luna de zile. Dupa urmatorul CM dupa 1 luna de zile am repetat histeroscopia si mi-au scos steriletul, problema se rezolvase. Iar luna urmatoare am ramas insarcinata.
Din experienta mea si din ce am mai citit, sinechia odata rezolvata nu mai constituie o problema in a ramane insarcinata (in conditiile in care nu exista o alta problema). Insa, la cate am tras pe parcursul sarcinii, nu as mai face asa. Ar trebui sa treaca macar 3 luni de la rezolvarea sinechiei (timp in care nu ar trebui sa mai apara nici o infectie) pentru ca altfel este posibil ca pe parcursul sarcinii sa apara probleme cu placenta - placenta praevia.

Multa sanatate si sa ne dai vesti bune cat mai curand.

gianina

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns relysiandrei spune:

Va multumesc din suflet pentru mesaje si pentru incurajari. Urmeaza sa fac luni o histeroscopie si apoi va hotara medicul ce sa facem mai departe, dar in principiu mi-a zis ca tb sa monteze un sterilet si mai vedem.
Imi doresc enorm un bebelus, un fratior sau o surioara pentru baietelul meu. Daca tot nu am murit, daca inca mai pot sa ma deplasez, ce-i drept cu mare greutate, pentru ca am avut coloana vertebrala rupta, vreau din tot sufletul sa le pot darui sotului si fiului meu o minune mica.
Pupici, Rely

Mergi la inceput

Dragele mele

Am facut luni histeroscopia si nu a fost atat de dureroasa pe cat ma asteptam, ba chiar a fost suportabil. Am avut ocazia sa vad "interiorul meu", care e frumos, roz, asa e la fiecare dintre noi. Suntem frumoase.
S-a confirmat ca am sinechie uterina dar nu in interiorul uterului ci undeva la intrare. Si chiar daca am facut histeroscopie diagnostica, medicul a reusit sa desprinda peretii lipiti si s-a transformat intr-o histeroscopie chirurgicala. Deci a fost ceva de genul 2 in 1. Acum urmez un tratament cu duphaston, si sper sa revin la normal.
Multa sanatate si pupici,
Rely

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coca1978 spune:

relysiandrei unde ai facut histeroscopia deoarece vad ca esti din constanta exista cumva in c-ta?

Mergi la inceput

Da, exista si la spitalul judetean dar si la cabinetul particular al doctorului Tica Vlad. Are cabinetul in tomis III, Nr. tel. 0341414238.
Succes!
Hristos a inviat!

Rely, Cata si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput

RELYeu stiu ca Tica are cabinet in zona BROTACEI .Am fost si eu la el acum vreo 3-4 ani si nu avea .Tu ai facut la el la cabinet? spunemi si mie unde ai facut .

Mergi la inceput

Eu ma chinui sa raman insarcinata de 13 ani .AM ramas de 2 ori dar sarcinile sau oprit din evolutie .Am facut o histeroscopie in bucuresti si miau gasit uter septat si sinechii si dr. mia spus ca nu sa putut rezolva si ma indrumat sa fac o histerosalpingografie si cu filmul din nou histeroscopie .

Mergi la inceput