RCS-RDS
Acum o saptamana ma duc sa platesc factura la cablu.
"Nu se poate zice doamna, pentru ca nu ati platit internetul!" Zic:"HA'?
"Da, aveti o factura veche la internet, neplatita, e din 2005!"
Povestea e in felul urmator: am fost client PCNet, mi-am platit toate facturile la zi. In Februarie 2005, RDS-ul a preluat PCNet-ul si mie mi-au intrerupt pur si simplu furnizarea serviciului de internet, fara preaviz, fara nimic ( factura pe Februarie 2005 fiind platita la zi ). Am incercat sa aflu ce s-a intamplat, evident am dat peste persoane care nu stiau pe ce lume se afla ( sa nu spun incompetente! ). Pana la urma cineva mi-a zis ca ei nu furnizeaza internet de tipul celui pe care il aveam eu, ADSL adica, in colaborare cu Romtelecomul, deoarece dansii nu au contract cu Romtelecom iar pe fibra nu ma pot trece deoarece la mine pe strada nu sunt stalpi!!!
Dupa vreo saptamana, satula fiind de dat telefoane in neant, incep sa caut alt provider de internet. Desi la vremea respectiva mi-au adus prejudicii i-am lasat in pace pentru ca ar fi fost pierdere de timp si multi nervi.
In Mai 2005 primesc o factura recomandata, evident, de la RDS,unde aveam de plata 23 de mil+ factura pe Martie-Aprilie-Mai 2005, ce reprezenta in opinia lor internetul pe 3 luni + penalizari, in conditiile in care nu a fost emisa o factura nici in Martie, nici in Aprilie, nici nu am beneficiat de serviciile lor. Ma suna o tipa de la RDS, foarte impertinenta care ma intreaba cand am de gand sa platesc factura, ii raspund ca nu am ce sa platesc deoarece mi-au taiat netul ( ii povestesc ce si cum s-a intamplat ), sa scurtez:dupa nenumarate telefoane la Call Center ma duc la sediul central, dupa explicatii la vreo alte 5 persoane ajung si la un tip care spune ca am primit factura pentru ca nu am anulat contractul! Adica dansii ma lasa fara internet, imi spun ca nu pot sa-mi mai ofere acest serviciu ( la insistentele mele ) si apoi imi emit factura?
In fine, anulez contractul, imi spune ca nu mai am nimic de plata, idioata eu ca nu am cerut nimic la mana.
Nu am mai auzit de ei pana saptamana trecuta, in 4 ani nu m-a mai cautat nimeni desi nu mi-am schimbat nici numele, nici adresa, nici numerele de telefon.
Ce e de facut? Se pare ca nu mi-au stornat intreaga suma de pe factura Martie-Aprilie-Mai 2005. Se pare ca nimeni nu stie sa-mi raspunda la intrebarea asta, am facut sesizare insa nu cred ca o sa se rezolve ceva.
Am recitit contractul de internet, ar fi trebuti sa ma anunte cu 24h inainte daca ar fi avut programate lucrari si sa ma sune in 15 minute dupa ce mi-au intrerupt furnizarea serviciului sa-mi spuna in cat timp se remediaza, va dati seama ca nu s-a intamplat niciuna din variante.
Nu am de gand sa platesc ceea ce nu am consumat doar ca nu vor sa-mi ia banii pe factura la cablu TV, am recitit si acest contract, nu am gasit nimic in sensul acesta, m-am saturat sa dau telefoane si sa primesc raspunsuri de genul "trimiteti fax", "mergeti la nus` ce sediu sa vorbiti cu un superior", "e prea devreme ca sa va rezolvam sesizarea, dureaza"...
Am vorbit si cu un avocat, mi-a spus ca si daca ar fi existat un debit pe numele meu, compania respectiva ar fi trebuit sa se autosesizeze in termenul legal ( 3 ani! ) si sa ia legatura cu mine in vreun fel.
Va multumesc pentru rabdarea de a citi tot (as mai fi avut si altele de zis dar ma opresc aici ) si pentru eventualele raspunsuri.
Ah si inca ceva: in timp ce asteptam sa vina baiatul de la internet sa depun sesizarea vine un batran hotarat sa plateasca si el factura la cablu ( avea undeva pe la 70 de ani! ) si ce credeti ca-i spune doamna respectiva? "Nu se poate, nu ati platit factura la internet!" ( nu cred ca stia saracu` nici ce-i ala calculator d-apoi internet! ).
Raspunsuri
Anuska spune:
Vezi ca mai era un subiect pe tema RDS-ului!
Multa lume a patit cate ceva cu ei...
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
carm3n spune:
Anuska,
Multumesc, am gasit subiectul oanei mada pe la pagina 8, rog un admin sa mute si subiectul meu acolo.
Oanamada are dreptate in tot ceea ce scrie, mai ales referitor la "inteligenta" celor de la Call Center.
Probabil ca nu-mi va ramane decat sa anulez contractul de cablu ( in speranta ca nu ma voi trezi peste alti 4 ani cu ceva de plata ) desi la mine in zona au monopol iar eu stau fix la parter deci nu stiu ce sanse as avea la o altfel de conexiune tv .
carm3n spune:
Dupa alte nenumarate telefoane si vizite la diverse centre RCS-RDS, dupa o luna de zile, inca nu aveam raspuns la sesizarea facuta in 19.03.2009. Acum 3 zile mi-au suspendat serviciul de cablu pentru...neplata! M-am enervat rau de tot si am sunat la service RCS-RDS sau cum se cheama si ii povestesc celui de la capatul firului tot sirul de intamplari, vorbesc vreo 15 minute, pana la urma imi da nr de la facturare, aici de la secretariat, in dimineata asta sun iar la facturare, iar la secretariat care ma transfera la Call Center!
Mi-am luat liber si m-am dus direct la sediul central de pe Dr. Staicovici, asa cum ar fi trebuit sa fac de la inceput. Am discutat 10 minute cu un domn care mi-a spus ca o sa ma sune ( da, da, in gandul meu! ) si ca va face tot posibilul sa rezolve problema...si...surpriza!!! M-a sunat dupa vreo 2 ore, mi-a spus ca factura de internet a fost stornata, la fel si factura pe luna Martie la cablu pentru ca nu a fost platita din vina lor si m-au si reconectat la cablu!
Inca nu-mi vine sa cred, am fost si la casierie sa intreb si e adevarat! Adica dupa mai bine de o luna de drumuri, telefoane si multi nervi la ei totul se rezuma la a face un drum la sediul central? Pe cuvant daca mai inteleg de ce au Call Center!
Pentru toti cei care au probleme cu RCS-RDS-ul nu pot decat sa va spun sa mergeti la sediul central! Multa bafta tuturor!