Cadastru
Socrul meu are o casa cu etaj. La fiecare etaj are cate un apartament de 4 camere, baie si bucatarie. In total sunt cam 300 mp.
Pentru apartamentul de la etaj, vrea sa ii faca acte sotului meu. Cum socrii nu au bani ca sunt pensiile mici, noi trebuie sa dam banii pentru cadastru, desmembrare si acte. Casa este pe un teren de 2400 mp.
Ma intereseaza daca stie cine cam care sunt costuriel aproxiamtive pentru cadastru si taxele notariale ptr ctr vanzare-cumparare la jumatate din tot.
Sper ca m-am facut inteleasa, daca nu.....revin cu alte explicatii.
Vreau sa stiu cu cati bani trebuie sa ma inarmez pentru a demara actele.
Multumesc aniticipat.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Raspunsuri
dulcetica spune:
Destui.
Ai si alti mostenitori?
Ca sa nu va complicati inutil.Sa-i ramina prin testament.E inscrisa proprietatea?
Dupa aia iti spun fazele si taxele la oficiu de cadastru si publicitate imobiliara.
Celelalte taxe respectiv onorariul notarului si a cadastristului sint negociabile.
liliana_28 spune:
Sotul meu mai are 3 frati. In total sunt patru frati. Celor 2 mai mari le-a dat, bani si teren tocmai ca celorlalti 2 (sotul meu si fratele mai mic) sa le dea cate un apartament in casa asta. De aia vrem ctr de vanzare cumparare ca sa nu avem probleme mai tarziu.
Din cate stiu eu, testamentul se poate ataca, la fel si actul de mostenire. Din cate stiu eu cel mai trainic este actul de vanzare-cumparare.
Multumesc si astept cu interes variantele propuse (daca sunt si altele varinate in situatia noastra).
catrinik spune:
Cu multi bani ....
Eu tocmai refac un cadastru pt un ap in vila de 65 mp, pivnita, pod e si ceva curte si ma costa 18 mil. In banii astia sint incluse si taxele care tb platite.
Taxele notariale nu le mai stiu.
Daca vrei iti spun ce am platit eu, dar acum 2 ani.
dulcetica spune:
Liliana tot n-ai spus daca e inscrisa deja!
In principiu, daca terenul de 2400 se va repartiza in cota indiviza apartamentelor rezuktate, se va face intii inscrierea imobilului ,ceea ce inseamna 120 lei si apoi cu extrasul de informare si planul avizat ,apartamentare, inca 120 lei.Apoi urmeaza act de apartamentare cu vinzare cumparare si inscriere in cartea funciara ,inca 120 lei.Astea0s taxele la oficiu.La cit pot ajunge onorariile este greu de spus.
Daca e inscris imobilul se face direct apartamentarea.
Daca terenul nu se va atribui integral in cota indiviza ,se va dezmembra intii ,se va face act de dezlipire si atunci cind terenul aferent strict casei este inscris ca imobil distinct, se face apartamentare.Atentie ,fiecare imobil rezultat din dezmembrare trebuie sa aiba acces la drum.Daca dezmembrarea se face in mai mult de 2 imobile este necesar certificat de urbanism in care se da acordul dezmembrarii.Daca e ceva neclar intreaba-ma.
liliana_28 spune:
Multumesc pentru raspuns.