Copiluti de mai-iunie 2005 (101)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Teddy sanatate multa , si... ajunge o baba la subiectul asta, adica eu

Florentina incepe sa te comporti si tu ca la gradinita, ii faci program si o pui sa execute, nu sa faca cum vrea ea, poate merge, la noi de exemplu functioneaza perfect, cind nu vrea sa faca ceva, cu interzisul vizionatului de desene animate

Mercedes eu n-am vrut, dar daca ai mei sint darnici, m-au catodorisit cu tuse, ca sa le tin companie
Isabella cind nu vroia sa se spele pe dinti, am rezolvat-o cu o carie de-a mea, deh, plomba romaneasca ceva de culoare griu si s-a speriat, a spus ca nu vrea sa aiba dintii negri .

Nelia nu mai spui nimic, cum te mai simti ?

Ufff, sper sa ne simtim bine de luni, toata familia, inclusiv vremea de afara , ca mai sint doua saptamina si e pastele soacrei, apoi cel al mamei... si eu n-am facut nimic curat prin casa, plus sa saptamina asta am hibernat, n-am spalat si n-am calcat, doar cu aspiratorul am dat. Mama, iote ca ma apuc de facut si versuri
Dispar sa fac de mincare si mai am si de bagat la cuptor niste porumbei, ma antrenez pentru sarbatorile de pasti. Aaa, porumbeiii sint din aluat, sa nu credeti c-am fost la vinat

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna seara!
Intai scriu despre noi si apoi citesc din urma.

Ce bine ca-i vineri, in sfarsit imi trag sufletul. Toata saptamana a fost un du-te vino pe la medici, analize, investigatii, la servici auditul pe cap, ma rog totul a fost de la distanta, dar tot pe cap se cheama c-au stat. M-am eliberat de aglomeratia din timpul saptamanii dar vreau sa compensez in weekend cu calcat, spalat, curatenie (s-au adunat vatalucii de praf ), etc.

Un rezumat pe scurt...
Eu sunt bine dupa ce am fost la dr. si mi-a dat antibiotic si antiinflamator, am zis ca de acum incolo n-o sa mai stau cu sinuzita atata timp fara sa ma vada un medic/fara sa iau un tratament, in ultimii trei ani am facut 4. Next week merg si la orl la un control, dar ma simt bine in sfarit!
Am fost si la eco, pietricele nu se mai vad, desi ceva dureri mai sunt, s-ar putea sa fie undeva pe uretra care nu se poate depista la eco, e o alta procedura pentru asta. M-a distrat ca uterul cica e prea mic pentru o sarcina, tehnic e imposibil oricum si nici ca idee nu mai exista un al treilea, cred ca in taina stia si uterul lucrul asta si de asta s-a micsorat mai putin decat prevede legea . M-a chemat la un control peste 6 luni sa fie sigura ca ce-a vazut la rinichiul cu pricina e o chestie din nastere si in timpul asta nodulul nu va creste. Cica sa gandesc pozitiv, dar mi-a bagat un morcov cam mare pentru gaura mea, ca sa ma exprim plastic

Andreas e bine si el, i-a disparut armata de bubite, nu are nici viermisori, analizele par bune din ce-am vazut eu, are doar un stafilococ auriu, dar vom vedea next week cand mergem la control.

Bianca, ei, cu ea sunt putin ingrijorata. I-am povestit doctoritei de episoadele de pipi nocturn dar si de cele de peste zi care s-au inmultit. Nici nu stiu ce sa spun, intre 2 si 3 ani nu facea ziua pe ea, dupa vacanta din Bulgaria a inceput sa faca din nou pe ea ziua, nu mereu, dar avem accidente, uneori mai des, alteori deloc. S-a plans si de usturimi la pasarica, asa ca ne-am pricopsit cu o analiza sa excludem infectia urinara si cu trimitere la neurolog. Desi mi-a spus ca e totusi prematur la varsta ei un diagnostic de enurezis, pe mine ma ingrijoreaza faptul ca scapa pe ea si ziua. Uneori din cauza ca se ia cu joaca si uita, alteori...nici eu nu mai inteleg . Numai neurologul ne poate ajuta, ori e o cauza organica, ceva de spida bifida am inteles (numai gandul ma infioara), n-am prea inteles ce mi-a explicat dr. ori e o cauza psihica. Vom vedea!
Vreau sa va spun ca am gasit-o 3 zile la rand ca facuse kk pe ea!!! Putin, e drept, dar...Intai am fost socata pentru ca asa ceva nu s-a intamplat niciodata, chiar n-am avut probleme la capitolul asta, apoi a urmat ingrijorarea.

N-am citit inca nimic dar tare mi-e teama ca sunt bolnaviori pe aici. Le doresc sanatate si pana maine cand revin sper sa citesc vesti bune.

Va pup!

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Daniela sa stii ca si eu am aceasta problema cu timiditatea in public, de fapt nici nu cred c-o pot numi problema, ii ia ceva timp pana se acomodeaza cu locul, oamenii...cea mai buna solutie din partea celorlalti, de data asta, e sa nu fie bagata in seama. Stii cum e, cand intalnesti pe cineva sau vine cineva in vizita imediat pe copil, ce faci papusa?, etc. Copilul timid trebuie "lasat/ignorat" sa-i starnesti dorinta/curiozitatea sa faca el primul pas. Cu corul cred ca era mai bine daca ii spuneai ca mergeti sa vedeti cum canta copiii si daca va vrea va putea participa si ea dar daca nu doreste doar ii va asculta. Rabdare, ca-i va place, dar trebuie sa "tatoneze" mai intai, cred ca au nevoie de-o siguranta ca e totul ok, siguranta pe care numai singuri si-o formeaza. Nu stiu daca ai inteles ceva

Teddy ar fi si pacat sa-ti tunzi frumusete de podoaba capilara, ai un par superb pe care il mosteneste si fiica-ta, desi sunt sigura ca ti-ar sta bine si cu o tunsoare scurta. Poze? Mi-e prea lene sa-mi fac .

Am citit si eu doua mesaje...pe maine!

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Elisor, abia acum citesc ca te lupti cu sinuzita. Si nici nu am apucat sa-ti citesc mesajul pana la sfarsit. Pai sa ne luam de mana mama draga ca si eu deja cred ca este cam a 5-a oara de asta toamna de cand sunt cu sinuzita la cote maxime. Si stauuu asa ca mi-a intrat mie in cap ca nu se mai poate face nik decat sa ma taie
Trimit asta si-ti iau meajul la conspectat, poate imi vine si mie curajul sa merg sa ma caut.

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Am citit si eu integral mesajele tale Elisor si am doua lucruri de zis:
1. Tu ai facut 4 sinuzite in 3 ani si eu am facut cam tot atatea in cateva luni Dati-mi un sut in fund ca am si orelista la care sa merg si ma asteapta cu bratele deschise sa-mi faca o tomografie si sa-mi faca punctie daca e necesar. Pentru ca eu stadiul cu tratamentul l-am depasit acum 2 saptamani, l-am luat si m-am simtit bine fix o saptamana.
2. Nepoata mea a mare a scapat pipi pe ea pana spre 6 ani. Motivul era ca, citez exact spusele ei: "nu vreau sa pierd din timpul de joaca"
Nu cred ca e cazul sa te gandesti la spina bifida, stai linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Salutari...tocmai ma laudam zilele trecute ca mi-e rau si l-am facut pe sotzer babysitter cu carte de munca...ei bine, la nici 5 minute ma suna disperata o prietena ca au internat-o cu bebe in spital, stiam situatia ei ca e singura cu 2 copii mici,obosita si stresata la maxim, cu sotz plecat in tzarile calde de luni de zile...acu' ma impart intre a fi mama de imprumut, inlocuitor la spital 5-6 ore/zi si o sinuzita cat casa, noroc ca aia mica sta la noi fara probleme, doar energie sa avem pentru doua cucuiete atomice!
Ma gandeam zilele astea la voi cele care aveti 2-3 copii...statuie ar trebui sa vi se faca!
Va pupam, sanatate la toata lumea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Tdi, . Am aruncat doar un ochi si am zis ca nu intru, dar nu pot sa nu fiu prezenta daca e vorba de statuie. Nu am citit decit asa, pe diagonala, ca ma lupt si eu, din nou, cu o durere de cap. Stiu de ce, adica nu sint ingrijorata, ca si un cap normal ar suferi, darminte al meu, care doare si cind nu e soare afara....

M-a luat de miercuri noaptea, in urma concertului (nu am mai fost de mult intr-un loc cu atita lume si atita galagie), apoi joi seara au avut repetitie si sedinta foto fetele in costumele de la revista pe gheata... eu, singura cu trei copii, ca Octav a ajuns tirziu de la munca, nu va imaginati cum e sa stai aproape patru ore in mijlocul a vreo suta de copii, mai ales fetite... care au o gurita, fratele meu! Si asta nu ar fi nimic, dar schimba costume dupa costume, Agata are cinci, Tudora doar unu, piaptana, pune patine, scoate patine, da-le sa manince... asta in timp ce eram cu ochiul de la ceafa, ca cei din fata erau ocupati, pe cel mic, care misuna pe sub fustitele astora... zici ca avea motoras la fundulet, acum il puneam aici, in citeva secunde deja era cine stie pe unde... Am ajuns acasa, i-am culcat si am picat lata... si cu durerea de cap de doua ori mai mare. Dar noaptea nu am dormit ca lui Lisandru i-a spart gingia alta maseluta, apoi aseara din nou nebunie, adica repetitie, asta-noapte iar nu am dormit, ca Tudora a vomat in jeturi... are si ea un microb, sau o fi mincat ceva pe-acolo... Numai ca ea nu vomita de obicei si s-a speriat foarte tare, tremura ca varga, am stat cu ea in brate, cind nu-l aveam pe bebe la titza... Ce mai, veselie mare la mine!

Si acum imi crapa capul de durere... am luat vreo trei pastile, nu stiu ce as putea lua sa-mi treaca, poate morfina...

Sinuzita - fetele cu sinuzita, vin din nou cu cazul sora-mii... nu va jucati cu ea (asta e valabil si pentru mine, dar eu nu sint diagnosticata si pina atunci mai sper ca la mine capul doare de destapt ce e...). Sora mea a suferit vreo patru ani exact ceea ce spuneti voi, ultimul an fiind crunt... lesinat, vomat, dus la urgente, diagnostic sinuzita, dat tratament, urmat asa si asa, adica nu complet... Pina cind a facut o chestie foarte nasoala, a lesinat si nu se mai trezea, a venit salvarea, se trezea si urla ca ea nu vrea sa moara, ca are doi copii de crescut... si lesina din nou, dar asa, lesin frate cu moartea, nu altfel... Au trimis-o la Iasi, ca in Vaslui nu mai aveau ce sa-i faca, era prea grav: avea o punga mare de puroi in pericol sa crape care apasa pe creier! A fost la un pas de moarte!

A facut antibiotic forte, s-a retras un pic infectia si au scos-o din lesinuri, a facut apoi punctie in citeva rinduri de i-au drenat locul cu pricina, nu s-a dus tot, a urmat acasa tratament cu antibiotic si cu aerosoli (cred!), dupa ce a terminat tot, trebuia sa faca inca o tomografie ca sa se convinga ca e totul bine... a mai ajuns? Nu! Sint altii mult mai bolnavi in jurul ei ca sa mai conteze sinuzita ei ((soacra, care a si murit intre timp, sotul)...

Voi cum ati fost diagnosticate cu sinuzita? Ati facut tomografie? Daca nu ati facut, va rog eu duceti-va, ca la voi e mai usor de ajuns decit aici, si apoi sa ma luati in suturi si pe mine, sa ma duc si eu... Numai asa puteti sa vedeti exact cit de grava este si cum e afectat creierul de catre aceasta...

In speranta ca v-am speriat bine, Elisor, Androix, Tdi, ma duc sa citesc pe indelete ce ati mai scris, ca mi-am facut si nu pot bea fara voi... nu am baut de joi cafea, ca mi-e greata si de la miros, atit de tare ma doare capul...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Ooo, super deja putem sa punem de-un club exclusivist

Nelia, m-ai speriat si eram oricum speriata ca motivul pentru care nu am ajuns nici acum este de frica a ce mi-ar putea spune, ca vorba aia si eu zic la fel ca am doi copii de crescut. Eu m-am autodiagnosticat gratie internetului si a unui talent innascut care m achinuie din cand in cand Dar saptamana viitoare merg la o tomografie, fie ce-o fi, desi zic eu ca cel putin de punctii nu scap.

Sanatate multa la toti copilasii si pentru parinti de asemenea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Am adormit-o in sfarsit pe atomika-bis, a fost greu in seara asta ca, desi la inceput era intr-al 9-lea cer sa stea cu noi, acuma a plans ca-i e dor de mami, imi trag sufletul si ma pregatesc s-o adorm si pe atomika-sefa, asta-i mai complicat ca-i obisnuita cu orele mici.
Fetelor cu mai multi copii, pe bune ca meritati statuie, nu stiu cum va descurcati ca eu asa obosita n-am mai fost de pe vremea alaptatului la cerere, e drept ca am si batut drumurile o gramada zilele astea dar totusi, nu se justifica asa hal de oboseala. Cu fetele am toata rabdarea din lume si eu si sotzer, ne jucam, le alintam, facem activitatile necesare...luni probabil iese bebelutza din spital si va fi mai usor, oricum asteptam cu interes sfarsitul saptamanii viitoare cand se intoarce cu fortze proaspete taticul ratacitor-muncitor dupa 6 luni de delegatie si cateva j'demii de km la bord.
Sa vedeti coincidentza...bebe mica e internata exact in acelasi salon unde am fost eu cu Aly acum 3 ani tot in martie si tot pentru rotavirus, azi m-a recunoscut o asistenta si m-a intrebat daca-s chiar io!
Nelia, imi pare rau de sora ta ca se chinuie atata cu sinuzita, sper sa se vindece si sa nu mai aiba probleme! Multa sanatate Tudorei, mi-e teama ca a luat virusul de la Agata!
De speriat pe mine nu ma sperii ca dupa ce-am tras personal pana acuma cu alte bube asta e frectie la piciorul de lemn, vad ca dupa 2 antiinflamatoare sunt destul de ok.
Elisor, ma bucur ca Andreas a scapat de bube si tu de-o grija! Pentru Bianca as baga mana in foc ca n-are nimic serios, imi vine sa-i linsez pe doctorii astia care arunca asa cu diagnosticul si apoi te lasa sa fierbi...sper sa rezolvati problema cu pipi iar tie multa sanatate, daca tot ai inceput sa te cauti pe la doctori io zic sa continui cat te mai tine elanul, cine stie cand te mai pupa!
Danelutza, multa sanatate si voua! Daca vrei te las sa fii tu leader la varsta dar la rable, te rog, nu te pune sa-mi faci concurentza!
Salutari la toate fetele, noi mergem la culcare, sper sa dorm si eu omeneste de data asta ca maine iar e zi lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Neata

Aseara ma gandeam ca ma scot azi, ma trezesc la 9.30. Special nu am anuntat-o pe fi-mea ca se schimba ora , ca sa nu-i vina cumva vreo idee. Dar cred ca a auzit ea ceva, ca i s-a facut foame dupa ora noua. Astept acum luna octombrie sa recuperez ora de somn.

Elisor si Andreea, daca nu aparea Nelia sa povesteasca, aveam de gand sa-i caut primul mesaj si sa-l postez. Pana atunci, habar nu aveam ca sinuzita poate duce la probleme atat de nasoale. Daca vreti cate un SMS pe zi drept sut in fund , ma ofer sa le trimit, poate ajungeti sa va tratati.

Elisor, nu stiu de ce unii doctori arunca intai cea mai grava ipoteza. Pot exista multe motive pentru incontinenta (asa se scrie?), mai ales ca pe ea o si ustura. Apropo, la gradinita i se intampla accidente de genul asta?
Legat de kaki, nu e posibil sa fi fost singura la wc inainte si sa nu se fi sters bine? Cred ca la gradi nu-i ajuta nimeni, sau daca-i ajuta, nu stau sa verifice daca i-au sters bine.

Teddy, tu ai patit ca in bancul cu evreul care se plangea ca nu mai are loc in casa . Sa vezi ce liniste o sa ti se para atunci cand o sa plece Atomik-2 acasa . Lasand gluma la o parte, nici nu vreau sa ma gandesc ce-o fi fost in sufletul prietenei tale atunci cand a trebuit sa se interneze si sa nu aiba unde sa o lase pe cealalta fetita. Esti o prietena de nota 20!

Hai ca s-a trezit iepurasul mare si cere laptele.

Gabi (Mercedes), una din acadele am reusit s-o fac pierduta, dar doua le-a mancat.

Mergi la inceput