V-ati asigurat locuinta?
De cand tot comemoram cutremurul din '77,iar pe la tv-uri apar raspandaci care baga frica in noi,ma tot gandesc sa-mi asigur locuinta.
Mi se pare ca asigurarea este un rau necesar si in fiecare an prin luna martie ma tot gandesc sa o fac dar uite ca nu gasesc imboldul si nici nu stiu care este cea mai buna varianta.
Acum nu vreau sa le fac reclama gratuita firmelor de asigurari dar cum nu am experienta, ma gandesc la fetele carer locuiesc, in America spre ex., sa ne dea cateva sfaturi atunci cand alegem o anumita oferta de asigurare si care sa ne indrume spre cea mai avantajoasa si sigura varianta.
Am eu o vaga impresie ca daca,Doamne fereste!,vine un cutremur nu vor putea sa faca fata despagubirilor multe firme de asigurari.
Raspunsuri
Natasa spune:
Noi avem apartamentul asigurat de cind ne-am mutat. Nu atit de frica de cutremur cit de frica hotilor, inundatiilor de la vecini etc. La un cutremur este putin probabil sa cada blocul cu totul daca nu vine unul extrem de puternic. Ei te desbagubesc dupa ce iti estimeaza pagubele si pentru asta trebuie sa te lupti intens sa nu-ti dea doi lei. Am avut experienta cu o inundatie si compania de sigurari a facut tot posibilul sa ne faca sa renuntam la despagubiri (cu pretexte de genul "nu ati anuntat in 24 de ore, teava sparta nu era in casa, era pe linga etc). Cum noi am avut gura mai mare si ne stiam si drepturile pina la urma ne-au dat banii, chiar i-au adus acasa, dar m-am lamurit ca sint exact ca bancile, vor doar sa cistige si sa nu piarda nimic. Asta nu ne-a facut sa renuntam la asigurare, ni se pare utila si cit de cit linistitoare ca nu ramii chiar in fundul gol daca iti sparg casa sau explodeaza vreo teava.
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Noi avem apartamentul asigurat de cind ne-am mutat. Nu atit de frica de cutremur cit de frica hotilor, inundatiilor de la vecini etc. La un cutremur este putin probabil sa cada blocul cu totul daca nu vine unul extrem de puternic. Ei te desbagubesc dupa ce iti estimeaza pagubele si pentru asta trebuie sa te lupti intens sa nu-ti dea doi lei. Am avut experienta cu o inundatie si compania de sigurari a facut tot posibilul sa ne faca sa renuntam la despagubiri (cu pretexte de genul "nu ati anuntat in 24 de ore, teava sparta nu era in casa, era pe linga etc). Cum noi am avut gura mai mare si ne stiam si drepturile pina la urma ne-au dat banii, chiar i-au adus acasa, dar m-am lamurit ca sint exact ca bancile, vor doar sa cistige si sa nu piarda nimic. Asta nu ne-a facut sa renuntam la asigurare, ni se pare utila si cit de cit linistitoare ca nu ramii chiar in fundul gol daca iti sparg casa sau explodeaza vreo teava. |
Ma asigur de camd am cumparat apartamentul. Nu am avut nevoie de asigurare, din fericire. E posibil intr-adevar ca asiguratorul sa intreprinda o mie de tertipuri sa te intzepe...
Asigurarea e mai mult pentru linistea mea :)
blackpanterro spune:
Depinde si cat de serioasa e firma.Casa soacrei mele a luat foc acum vreo 10 ani si a ars complet. Firma de asigurari a platit absolut tot, reconstructia casei, i-au despagubit pt tot ce au avut in casa si le-au platit chiria pt o alta casa pe perioada reconstructiei casei lor fara sa carcoteasca sau sa comenteze. Asta se intampla in America.
Poate e bine sa alegi o companie care are mama in strainatate ca sa poti face plangere lor daca nu esti despagubit.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
b.nica spune:
Natasa si Panteruta imi confirma dubiile dar si dorinta de a ma linistii.
Cum eu nu stau la bloc, probleme gen inundatii de la vecini nu am dar probleme pot sa apara si tare as vrea sa aud ca sunt firme serioase si pe la noi, asa cum spunea Blackpanterro ca sunt in strainatate.
Bineinteles ca nu vreau sa se faca aici reclama dar macar sa aud ca sunt firme serioase si pe la noi,ca le gasesc eu dupa aceea.
cait spune:
Aici este obligatoriu sa-ti asiguri casa chiar daca esti proprietar sau chirias.Iar de seriozitatea lor peste tot e la fel.Am vazut o gramada de cazuri unde asigurarea incearca sa gaseasca fel de fel de chestii ca sa nu plateasca dar trebuie sa nu-i lasi.Cred ca este important sa-ti asiguri locuinta pentru ca , daca se intampla ceva suntem pe dinanfara rau de tot.
Cait
Home is where heart is...
Carla75 spune:
Noi am ales sa ne asiguram apartmentul si toate bunurile la o firma asa cum spune Blackpanterro, cu "mama" in strainatate. Asta dupa ce am vazut cum au fost despagubiti cunoscuti de-ai nostri imediat si au reusit sa isi refaca apartamentul. Fara umblat pe drumuri, rapid, asta ne-a si determinat sa ne oprim la firma respectiva. Si cand am incheiat polita am discutat serios toate clauzele, am cerut detalii, pentru ca termenii de acolo erau tare dubiosi.
b.nica spune:
Carla, nu am inteles bine;te-ai asigurat aici in Romania?
Eu doresc sa aflu ca exista aici in Ro firme care isi respecta contractul de asigurare.
danat spune:
b.nica noi avem locuinta asigurata la o firma de asigurari serioasa (cel putin asa s-a dovedit pina acum) care are compania mama in strainatate. Ca un indiciu, ca sa nu zica cineva ca fac reclama directa, firma din Ro contine numele unui fost mare tenisman, actualmente om de afaceri in top 100
Avem asigurat apartamentul si noi, si parintii mei si inca niste cunoscuti.
Am avut un singur incident neplacut, acum 5 ani, ne-a inundat rau de tot vecina de deasupra, de tasnea apa din intrerupatoarele de lumina, ma rog, a fost nasol. I-am sunat imediat pe cei de la AT ca sa fie proaspat totul, au venit in maxim 2 ore, au facut poze amanuntite, au completat niste fise de constatare si ne-au spus ca ne vor anunta cand sa venim sa ridicam suma pt despagubire. In cca 2 saptamanai am fost sunati sa venim sa ridicam banii. Vreau sa iti spun ca ne-au acoperit cu varf si indesat paguba de la inundatie, ca si cum ar fi fost necesar sa inlocuim tavanele cu totul.
Au fost de nota 20. Nu stiu acum, cand piata imobiliara a evoluat enorm, cum sunt...insa stiu ca si la asigurari de masini sunt seriosi.
Oricum, o asigurare de locuinta mi se pare de baza. Totusi nu e o suma enorma, cca 150-200 Euro pe an pt un apartament de 100 mp situat central. Asta ca idee.
Bafta, orice alegere ati face!
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
Carla75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Carla, nu am inteles bine;te-ai asigurat aici in Romania? Eu doresc sa aflu ca exista aici in Ro firme care isi respecta contractul de asigurare. |
Da, aici in Romania. Valoarea asigurata de noi e de 55.000 de euro, si platim in doua rate aproximativ 100 euro/an. Sper sa nu fie cazul sa vedem cum e, avem destule incidente cu inundatii provocate de vecini. Atunci nu eram asigurati si nu le-a pasat de nimic. I-am anuntat acum doi ani ca avem asigurare si vad ca sunt atenti, am scapt de dusuri gratuite din 2 in 2 luni.
grati.ela spune:
la Asirom...val apt 50k euro, prima de asig: 115E (asigurat tot inclusiv risc de a provoca eu daune altora, risc de a fi inundata, bunuri...)
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/