Ap. foto - condens pe lentila - cum sa scap de el
Cred ca are condens pe lentila, in interior. Abia acum am citit ce trebuia sa fac ca sa nu ajung aici....
Se poate rezolva problema si acasa cumva? Nu cred ca merita sa-l duc la centru.
Am inteles ca un uscator de par indreptat spre lentila (imi inchipui ca nu cu aer fierbinte ci cald, tinut cumva mai departe, dar poate gresesc...) ar putea ajuta.
Sau caldura de la deget tinut pe lentila peste o bucata de material...
Asta am sa incerc, dar daca a rezolvat cineva cu uscatorul sau intr-un alt mod, il rog sa-mi dea cateva detalii.
Multumesc.
Take joy! (poze)
Raspunsuri
lexi spune:
Infasoara lentila intr-un servet si introdu-o intr-un saculet cu orez.
(merge si la telefoane mobile recuperate din toaleta, i-pods uitate in buzunarul blugilor dati la spalat etc. )
ML spune:
! Tii ce mai solutie! Esti o adevarata Minitehnicusa ! Multumesc mult, ma duc sa-mi scot orezul.
Take joy! (poze)
Aldebaran spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Abia acum am citit ce trebuia sa fac ca sa nu ajung aici.... |
Ce trebuia sa faci? Ca sa previn si eu...
Corina
ML spune:
Cam asta, Corina (la o prima cautare; probabil ca se mai pot face si altele, cred ca sunt siteuri si mai documentate):
1. - Dupa o sedinta foto nu intra buluc cu aparatul la gat intr-o camera incalzita. Pune aparatul intr-o punga sigilata cat mai bine si baga-l in geanta - asta va face condesul sa se depuna pe peretii interiori ai pungii si nu pe aparat- .Asteapta vreo 2 ore inainte sa scoti aparatul si sa-l deschizi.
2. - Cand iesi la o sedinta foto, inainte sa deschizi aparatul si sa fotografiezi, lasa-l vreo 10-15 minute sa se acomodeze cu temperatura de afara.
3. - Cand faci o poza ai grija sa nu respiri direct pe aparat, mai ales spre viewfinder. S-ar putea sa astepti sa se dezghete inainte sa poti face o poza...si oricum nush cat de buna e o pelicula de gheata pt functionabilitatea viitoare a aparatului.
4. - Daca observi ceva pe lentila/filtru, spre ex un fulg de zapada, NU SUFLA ! Respiratia ta va crea condens pe sticla rece si posibil un strat de gheata.
5. - In timp ce cauti subiecte nu baga aparatul "in sān" , in interiorul gecii. Caldura corpului va cauza condens si e acelasi lucru ca si cand ai intra cu el intr-o camera incalzita si apoi ai iesi afara dupa 5 minute. La "regula" asta nu stiu ce se intampla insa am citit pe vreo 2 site-uri ca e bine sa bagi aparatul sub geaca si chiar dadeau acest sfat......Eu unul stiu ca am facut-o si nu am sa o mai fac
6. - Datorita frigului acumultorii tai au o durata redusa (chiar la 50%) ...nu uita sa iei cu tine ceva baterii de rezerva...nu stii niciodata cum ai sa ramai in pana exact cand nu trebuie. Bateriile alcaline cica se comporta cel mai bine pe frig.
Sursa:
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t331062.html
Si sa tii un saculet cu silica gel (sau orez) impreuna cu aparatul.
Dar la tine nu zapada este o problema (eu asa l-am aranjat). Cred ca merge ce scrie la pct.2, mai ales daca tineti aerul conditionat in casa sau masina vara.
P.S. Sa ma corecteze daca stie cineva mai bine.
Take joy! (poze)
Aldebaran spune:
Multumesc mult pentru informatii.
E adevarat ca aici nu am probleme cu zapada, dar demultisor visez la un munte romanesc asa ca e bine de stiut.
Corina
ML spune:
Lexi (Musetto, Corina...), cred ca a mers. L-am lasat doua zile in orez. Spun cred, pt. ca nu-i cine stie ce aparat si pe detalii sa nu le vaza ! Oricum, am facut niste poze copiilor si au iesit la fel ca si mai inainte.
Take joy! (poze)
Aldebaran spune:
Bravo, atunci asteptam poze frumoase de primavara
Multumesc pentru linkul cu softpedia, partea de fotografie e f. interesanta.
musetto spune:
Raspund si eu cu intarziere, ca am fost plecata in recunoastere prin zone mai calde si am vazut mesajul, dar nu am avut cum sa raspund. Ma bucur ca a functionat reteta lui lexi, o voi aplica si eu de-acum inainte .