Poate stie cineva sa imi spuna ce acorduri exista intre Romania si Spania,ce se poate face in cazul in care cineva care a furat in Spania si fuge in Romania,avand aici totul in curs de judecata cu probe,poze,camere video ..in curand va avea hotararea judecatoreasca si condamnarea.
Ce acoperire are politia romana cand fapta a fost pe teritoriul altei tari? Se face denunt in Romania,pe baza actelor de la judecatoria spaniola,traduse legalizate si ? eu banuiesc ca nu se face nimic,dar poate stiti voi daca e vreun acord intre tari..
de extradare stiu ca nu exista ,Romania nu va da niciodata peste granita un delicvent.
Iar acolo banuiesc ca nu poate implini pedeapsa data de un alt tribunal pe un alt teritoriu..
are cineva vreo idee?
mentionez ca aici ,furtul sub 400 de euro nu e penal,deci e vorba de o suma mult mai mare,iar pedeapsa ar fi mult peste 2 ani(daca era sub 2 ani,la prima abatere nu implineste pedeapsa).
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
Exista extradare, si un cadru legal bine pus la punct, european, conform Titlului III din Conventia de implementre a Acordului Schegen privitoare la extradare. Se emite un mandat european de extradare, conform Legii nr.224/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr.302/2004, texte proaspat modificate prin Legea nr. 222/2008 privind cooperarea judiciara in materie penala. Acest mandat este o decizia judiciara emisa de autoritatea judiciara competenta a unui stat membru a Uniunii europene in vederea arestarii si predarii catre un alt stat membru, a unei persoane solicitate in vederea efectuarii urmaririi penale, a judecarii sau in scopul executarii unei pedepse sau a unei masuri privative de libertate. Pe de alta parte, el are posibilitatea de a cere executarea pedepsei in Romania.
Ai un document atasat in acest sens mai jos:
http://www.romleas.ro/penal/penal%20international.pdf
Multumesc mult,Marius !Am sa studiez documentul .
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)