Viata in Germania (55)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noiembrie spune:

Cel mai important aspect , dupa parerea mea ,este cunoasterea(sau ne ) a limbii germane .Fara , asta , esti legata de maini si de picioare .Situatia nu este roz , ca de altfel in nici o parte a lumii , dar poate vei avea noroc !Daca iti face placere mai intra pe forum , fetele sint foarte dragute , si vei afla sigur informatii precise de le ele.
Iti urez succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinedic

Sunt o mamica singura care are nevoie de ajutor, nemtoaicelor!!!!Vreau sa vin la voi, cu fetita mea cu tot, sa ma casatoresc acolo, dar nu am incuviintarea tatalui! Chiar am nevoie de ea? La ganita am trecut fara probleme, dar poate pentru sederea acolo...nu stiu!Stie cineva ceva? Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinedic spune:

Salut! Eu sunt cea care se intreaba: Ce ma fac???Poate imi dati si mie un raspuns de acolo, din mijlocul problemelor!!Multumesc!

Mergi la inceput

Da, stiu, cu limba e foarte greu! Sunt ambitioasa, vorbesc foarte putin germana, scriu, mai mult sau mai putin corect! Ma descurc intr-o germana de nivel minim-mediu! Dar, am inteles, ca trebuie sa fac scoala de limba aprox un an si apoi imi pot continua studiile acolo! Nimic, insa, sigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Klea ,iti doresc succes!Eu nu am habar de cum se echivaleaza in Ro anii de scoala de-aici dar mai demult,auzisem la TV ca se vor face niste clase speciale pt copiii celor care vor sa se repatrieze si daca exista deja,mi se par de mare ajutor pt elevi.
Clasele speciale au rolul de a-i aduce la nivelul romanei din scolile romanesti.
Nu stiu cum e la tine dar cel putin fiica-mea nu vorbeste o romana atit de buna incit ar putea merge acolo direct in clasa 2,nu are suficient vocabular si are oarece accent.

Alinedic,oh,greu de dat sfaturi.Cum vrei sa vii,pe cont propriu?Cred ca cel mai simplu e cu contract de munca dar ca prof nu prea cred ca se poate,e greu sa lucrezi in inv german fara germana de cel mai inalt nivel.Poate translator pe la vreo firma dar nici asta nu cred ca-i simplu de gasit.Eu nu vreau sa te descurajez,depinde mult de tine si ce vrei sa faci,daca ai ajutoare,daca ai finante sa te intreti pina gasesti ceva,etc.

Nelis ,ce ati mai facut,ati mai semant contractele?

Zi buna va doresc!

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Alinedic, ca o sugestie, poti lucra in turism, dat fiind ca stii franceza dar binenteles trebuie sa stii si germana. Te poti face ghid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celesta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui alinedic

Sunt o mamica singura care are nevoie de ajutor, nemtoaicelor!!!!Vreau sa vin la voi, cu fetita mea cu tot, sa ma casatoresc acolo, dar nu am incuviintarea tatalui! Chiar am nevoie de ea? La ganita am trecut fara probleme, dar poate pentru sederea acolo...nu stiu!Stie cineva ceva? Va multumesc!

In legatura cu stabilirea in alta tara cu un copil minor, daca imparti custodia cu tatal copilului, ia legatura cu un avocat si vezi ce te sfatuieste, nu te baza ca poti iesi cu el din tara ca vei avea probleme mai tarziu cand te va da el in judecata....
Casatoria aici e deja aranjata? Adica te-a cerut si te asteapta sa vii? Te intretine el pana cand gasesti ceva de munca? Dreptul de munca si de sedere il primesti prin casatoria cu un cetatean german sau rezident cu drepturi, sau daca vii din start cu contract de munca. Sper ca te afli intr-una din situatiile de mai sus, altfel nu stiu...

„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noiembrie spune:

Alina , draga , Celesta ti-a punctat foarte bine!
In primul rind , trebuie sa iti rezolvi , problema cu copilul . Daca sinteti despartiti , banuiesc ca tu il ai in custodie copilul, dar tot iti trebuie incuviintarea de la fostul sot , ca sa pleci cu el in afara tarii . Si nu numai pentru o excursie , si pentru timp indelungat , cum este cazul tau . El te poate da in judecata (, si este bine sa ajungeti sa rezolvati amiabil problema asta )ca nu-i respecti dreptul de a-si vedea copilul , etc , .Este adevarat ca se pot naste multe mizerii din situatia asta (nu cunosc persoanele , deci nu pot sa fac caracterizari ...si cine a-si fi eu sa le fac?) dar trebuie sa iesi din tara cu toate temele facute! O data ajunsa aici si intrind intr-o alta etapa a vietii , iti va fi mai greu .
Limba este de baza , parerea mea (iti spune una care are inca probleme , la capitolul asta!).Trebuie sa stii , la ce vii . Cum te vei intretine , bani , acte , sint o multime de lucruri . Nu va fi usor , dar iti doresc sa reusesti!
Da , este foarte important , sa iti gasesti ceva de munca , iti va da o independenta financiara , care nu-i de neglijat , si in plus , vei socializa , etc ..In primul rind , trebuie sa te bazezi pe tine !Ajutorul altora , daca va veni sau nu , este o chestie relativa . Repet este o parere personala , si sa o iei ca atare .
Trebuie sa iti raspunzi la multe intrebari inainte de a face pasul.!
Nu este imposibil , dar nici floare la ureche !Nu vreau sa te demoralizez , dar trebuie sa fii realista .
Mai intra si povesteste-ne ce vrei , sa faci.Sint sigura ca vei lua decizia inteleapta , si fetele , te ajuta sigur , macar cu un sfat , o informatie!
Hai ca am batut apa in piua , destul si m-am intins cit o zi de post1
Tuturor o zi frumoasa.!

Mergi la inceput

Multumesc sincer pentru raspunsuri!Nici eu nu prea stiu ce sa fac! Am aici in Romania un post stabil, sunt titulara la un colegiu bun din oras, dar...sunt singura de la conceperea fetitei( cu o intrerupere de un an cand fostul sot s-a intors!!!cea mai mare greseala a mea ca l-am primit!!!un om nu se schimba niciodata!). In fiecare vara am muncit in Germania in agricultura ca sa-mi cumpar o casa, o masina si nu am nimic din toate astea!Am cunoscut anul trecut un tip care , sincer, mi-a dat incredere in mine si care imi iubeste copilul( el nu are-norocul meu, sunt un pic egoista, nu a fost casatorit desi are 43 de ani!)Vrea sa ne casatorim, vom locui la el,Landul Rastad, cred! si ne grabim tot pentru fetita mea care are la vara 5 ani! Nu cunoaste germana si are nevoie de un an de gradinita pentru a face fata scolii.Voi mai munci, cat pot, in agricultura, fratele lui are o super ferma! Unii ar vedea lucrul acesta degradant, mai ales parintii mei care nu sunt impacati cu aceasta idee, dar incerc! Am 30 de ani si am o viata inainte! In Romania, fara rautate, barbatii cand aud de un copil, de implicare...se retrag sau se distanteaza din start! Nu vreau sa mai fiu dezamagita!Din doua chestii complicate ce sa aleg?

Mergi la inceput

Klea, iti vorbesc din punctul de vedere al unui cadru didactic! Anul acesta s-au intors din Spania doi copii, unul in clasa a X-a si celalalt in clasa a III-a! Stiu doar ca au venit intr-o clasa inferioara, adica au pierdut un an, cel mare a dat diferente, iar rezultatele anterioare au fost echivalate. Ma interesez unde si cum! Pentru cei mici noi avem calificative, dar notele se pot transforma in calificative! Succes! Cand aflu mai multe iti transmit!

Mergi la inceput