separare temporara de copil
am o fetita de 2 ani si 3 luni care de cand am nascut-o nu a stat nici o zi departe de mine - merg la serviciu de cand avea 10 luni iar ea merge la cresa dar macar seara ne intalnim.
acum mi s-a propus un job nou foarte avantajos, singura chestiune care ma face sa am retineri este ca trebuie sa fac un training in strainatate de 6 saptamani.
nu stiu cum ar reactiona la lipsa mea pe o perioada asa lunga de timp sau ce consecinte ar putea avea despartirea noastra pt 6 saptamani atat pe termen scurt cat si lung...
Raspunsuri
Natasa spune:
Daca ai o persoana de incredere cu care sa o lasi, mergi si fa-ti trainingul. Este vorba de 6 saptamini, nu luni, nu ani. Nu da cu piciorul unei sanse de genul asta pentru ca o faci implicit pentru copilul tau. Daca persoana cu care sta stie sa-i vorbeasca, sa-i explice, tu o poti suna ori eventual sa faci videochat cu ea, totul e mai mult decit in regula.
witeflower spune:
efectele mai depind si de copil - difera mult cum reactioneaza micutii.
Tu, cunoscandu-ti mai bine puiul incearca sa intuiesti cum va reactiona ea. Poate ca un exercitiu inainte de a pleca asa mult ar prinde bine. Adica sa lipsesti o zi sau doua, sa vezi cum reactioneaza.
Ayla21 spune:
Trebuie sa ii explici de ce pleci, si sa o asiguri ca vi inapoi la ea cand termini. Tine permanent legatura cu ea, daca ai posibilitate, telefon, web. Sa te auda, sa te vada, sa stie ca esti bine. Promite-i ca-i aduci ceva ce isi doreste cand te intorci.
AMR cateva ore pana vom fi impreuna 
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God,
thank you for You saved my soul mate
fritz spune:
Eu am fost in situatia ta. Fetita mea avea exact varsta fetitei tale, iar eu eram insarcinata si am avut placenta praevia, asa ca ultimele 2 luni am stat internata, iar fetita mea a fost la socrii la tara. Nu am vazut-o deloc in aceasta perioada; pe sotul meu, adica tatal ei, il vedea o data pe saptamana. Am considerat ca e riscant si din motive de sanatate si psihologice sa o vad in spital. Din cand in cand vorbeam la telefon si din fericire ea era tot timpul vesela. Cand am ajuns acasa din maternitate, l-am trimis in secunda 2 pe sotul la tara sa o aduca. Pana atunci nici eu nu am stat despartita de ea deloc. O idee buna este sa faci un test de cel putin 2-3 zile, in care sa simulezi exact situatia care va fi cand vei pleca. Pe ea nu a afectat-o absolut deloc despartirea asta. Iti doresc putere sa rezisti fara ea! Daca nu ai avut probleme cu acomodatul la camin, cred ca nu vei avea nici acum!