separare temporara de copil

separare temporara de copil | Autor: shoarecu

Link direct la acest mesaj

am o fetita de 2 ani si 3 luni care de cand am nascut-o nu a stat nici o zi departe de mine - merg la serviciu de cand avea 10 luni iar ea merge la cresa dar macar seara ne intalnim.
acum mi s-a propus un job nou foarte avantajos, singura chestiune care ma face sa am retineri este ca trebuie sa fac un training in strainatate de 6 saptamani.
nu stiu cum ar reactiona la lipsa mea pe o perioada asa lunga de timp sau ce consecinte ar putea avea despartirea noastra pt 6 saptamani atat pe termen scurt cat si lung...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Daca ai o persoana de incredere cu care sa o lasi, mergi si fa-ti trainingul. Este vorba de 6 saptamini, nu luni, nu ani. Nu da cu piciorul unei sanse de genul asta pentru ca o faci implicit pentru copilul tau. Daca persoana cu care sta stie sa-i vorbeasca, sa-i explice, tu o poti suna ori eventual sa faci videochat cu ea, totul e mai mult decit in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

efectele mai depind si de copil - difera mult cum reactioneaza micutii.
Tu, cunoscandu-ti mai bine puiul incearca sa intuiesti cum va reactiona ea. Poate ca un exercitiu inainte de a pleca asa mult ar prinde bine. Adica sa lipsesti o zi sau doua, sa vezi cum reactioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Trebuie sa ii explici de ce pleci, si sa o asiguri ca vi inapoi la ea cand termini. Tine permanent legatura cu ea, daca ai posibilitate, telefon, web. Sa te auda, sa te vada, sa stie ca esti bine. Promite-i ca-i aduci ceva ce isi doreste cand te intorci.

AMR cateva ore pana vom fi impreuna
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God, thank you for You saved my soul mate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fritz spune:

Eu am fost in situatia ta. Fetita mea avea exact varsta fetitei tale, iar eu eram insarcinata si am avut placenta praevia, asa ca ultimele 2 luni am stat internata, iar fetita mea a fost la socrii la tara. Nu am vazut-o deloc in aceasta perioada; pe sotul meu, adica tatal ei, il vedea o data pe saptamana. Am considerat ca e riscant si din motive de sanatate si psihologice sa o vad in spital. Din cand in cand vorbeam la telefon si din fericire ea era tot timpul vesela. Cand am ajuns acasa din maternitate, l-am trimis in secunda 2 pe sotul la tara sa o aduca. Pana atunci nici eu nu am stat despartita de ea deloc. O idee buna este sa faci un test de cel putin 2-3 zile, in care sa simulezi exact situatia care va fi cand vei pleca. Pe ea nu a afectat-o absolut deloc despartirea asta. Iti doresc putere sa rezisti fara ea! Daca nu ai avut probleme cu acomodatul la camin, cred ca nu vei avea nici acum!

Mergi la inceput