Copiii si comunitatea crestina

Copiii si comunitatea crestina | Autor: StMihaela

Link direct la acest mesaj

Am cateva cunostinte baptiste care ma invita cu copiii la biserica. Au programe foarte frumoase si atractive pentru copii.
Sotul tine tare mult la religia ortodoxa. Unde putem merge cu copii in acest caz?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Am cateva cunostinte baptiste care ma invita cu copiii la biserica. Au programe foarte frumoase si atractive pentru copii.
Sotul tine tare mult la religia ortodoxa. Unde putem merge cu copii in acest caz?

Puteti duce copiii la o biserica ortodoxa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Depinde de programele organizate de biserica, daca-s educative eu mi-as duce copiii. Din pacate biserica ortodoxa nu are multe activitati pentru copii, in cazul cel mai bun face meditatii cu copiii defavorizati si excursii prin strainatate pentru cine-si permite. Abia astept sa ma contrazica cineva si sa-mi spuna ce programe interesante are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Pai draga mea nu are nimeni de ce sa te contrazica.Eu de exemplu pentru programe educative sau instructive ii duc in alte parti.Exista muzee cu asemenea programe, exista edituri cu asemenea programe(vezi Curtea Veche), exista Palatul copiilor, cercuri,etc.
La biserica noi mergem cu copiii din cu totul alte motive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

E clar atunci. Ne vedem de viata noastra ca si pana acum.
Si se mai scandalizau preotii nostrii ca din ce in ce mai multi oameni sunt atrasi de diferite "secte venite dinafara" - cum le spuneau ei.
Nu se poate compara ce face biserica "lor" cu ce face biserica "noastra" pentru comunitate.
Ei, zic si eu ca tot romanul, asta e...

Avem foarte multe de facut, nu ne plictisim, nu despre asta era vorba. Simteam ca ne lipste ... ceva. Dar nu vom gasi in parohia noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Mihaela,
Este o bisericuta langa Pompieri, daca stii, aproape de Piata Cartan...Din cate stiu, sunt destul de departe de tara, parintele construieste acolo si un loc pentru copii, un fel de spatiu pentru activitati.Nu stiu daca a terminat de construit sau e doar la faza de proiect dar cred ca merita sa mergi sa intrebi

Blogul meu - artizanat pentru copii - www.artizababy.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Pai draga mea nu are nimeni de ce sa te contrazica.Eu de exemplu pentru programe educative sau instructive ii duc in alte parti.Exista muzee cu asemenea programe, exista edituri cu asemenea programe(vezi Curtea Veche), exista Palatul copiilor, cercuri,etc.
La biserica noi mergem cu copiii din cu totul alte motive.

Ioana, stiu ce face biserica catolica pentru copii de diverse virste si crede-ma ca e impresionant sa-i vezi impreuna, sa vezi cite invata si cum se distreaza. Nu astept biserica sa-mi distreze sau sa-mi educe copilul, dar din pacate biserica ortodoxa crede ca educatia crestina vine doar din familie si de la slujba de duminica pe care nu o inteleg multi adulti, daramite un copil. Dar mergem inainte si o acceptam asa cum e, sa nu cumva sa criticam ceva ca e de rau.

Mergi la inceput

Miahela,
Dar de exemplu nu poti sa vorbesti cu preotul din parohia ta?
Sa incepi tu sa faci ceva pentru copii...Sa iti dea o incapere o data pe saptamana si sa incepi tu sa faci ceva...Eu am gasit carti si activitati crestine pentru copii, cantecele si poezioare
E doar o sugestie, cred ca e important sa gasim solutii

Blogul meu - artizanat pentru copii - www.artizababy.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Iubita, ma bucur sa te gasesc aici!
E buna ideea de a incepe eu ceva. Nu stiu cum de nu m-am gandit si eu la asta. E tare greu pentru ca asa ceva cere mult timp, dar sper sa mai gasesc ceva mamici care sa se implice.

Tare frumoase lucrusoarele de pe artizbaby.

Mergi la inceput

Multumesc pentru aprecieri...Eu cred ca vei gasi mamici care sa vrea sa se implice si sa faca, o data pe saptamana niste chestiute dragute pentru copilasi - sa spuna o istorioara biblica, sa faca teatru de marionete, sa invete un cantecel, o poezioara...Ceva de genul asta.Eu am cumparat de pe kerigma.ro o carticica de jocuri crestine pentru copilasi.Nu am vazut-o inca pentru ca e in Romania...Si am mai cumparat multe multe carti de pe carti-ortodoxe.ro de povestioare si istorisiri tare dragute si frumusele, unele pentru copii mai mici, altele pentru copii mai marisori.Sunt multe lucruri de facut...
Si treaba cu artizanatul am prins-o cand, dupa ce am nascut, a trebuit sa stau in spital cu Anais 10 zile si acolo, de doua ori pe saptamana, era un grup voluntar de femei, de la o biserica, care le invatau pe proaspetele mamici sau pe viitoarele mamici sa faca lucrusoare pentru copii dupa care ne rugam impreuna...A fost o lectie.
Eu cu mare drag te ajut daca vrei cu sugestiile pe care le am.Oricum acesta e unul dintre proiectele pe care le am in minte daca si cand ne vom intoarce acasa, daca va vrea Dumnezeu

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput

Miha draga...de abia acum am facut legatura...E clar, functionez mai lent, scuze.Pupam frumusetile de kupii si salutam domnul St

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput