Codex Scepticus 2
Raspunsuri - Pagina 5
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
... oamenii de stiinta sunt credinciosi. ca-s mai multi. majoritari. peste 50 la suta. de fapt, 99.7%. asa ca, nush despre ce vorbiti voi aici. |
Dar de unde stii tu chestia asta, Conchi? Eu cred ca oamenii de stiinta sunt in marea majoritate atei sau agnostici sau sceptici.
Eu mai cred (neverificabil, of corz) ca procentul de popi atei e inca si mai mare decat intre oamenii de stiinta. Normal, din moment ce cunosc fenomenul "din interior"
xenocid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura Xeno prietene, verifica-ti lincu, ca in articolul ala nu scrie ce crezi tu ca scrie. Ce-mi place mie cel mai tare la subiectul asta e ca "creationistii" lucreaza in schimburi, in schimb "evolutionistii"-s foc continuu |
Vezi ca e deja pe Ovid: JAMA Volume 301(11)
Religious Coping and Use of Intensive Life-Prolonging Care Near Death in Patients With Advanced Cancer.
Results: A high level of positive religious coping at baseline was significantly associated with receipt of mechanical ventilation compared with patients with a low level (11.3% vs 3.6%; adjusted odds ratio [AOR], 2.81 [95% confidence interval {CI}, 1.03-7.69]; P = .04) and intensive life-prolonging care during the last week of life (13.6% vs 4.2%; AOR, 2.90 [95% CI, 1.14-7.35]; P = .03) after adjusting for age and race. In the model that further adjusted for other coping styles, terminal illness acknowledgment, support of spiritual needs, preference for heroics, and advance care planning (do-not-resuscitate order, living will, and health care proxy/durable power of attorney), positive religious coping remained a significant predictor of receiving intensive life-prolonging care near death (AOR, 2.90 [95% CI, 1.07-7.89]; P = .04).
Conclusions: Positive religious coping in patients with advanced cancer is associated with receipt of intensive life-prolonging medical care near death. Further research is needed to determine the mechanisms for this association.
Cititi'o cum vreti concluzia e una singura: frica nu ti'o poti depasi decat rational.
Come to The Dark Side ... we have cookies!
xenocid spune:
citat din mesajul lui gabi3604 Eu cred ca oamenii de stiinta sunt in marea majoritate atei sau agnostici sau sceptici. |
Ai www.stephenjaygould.org/ctrl/news/file002.html" target="_blank">dreptate. In US de exemplu 93% din membri Academiei Nationale de Stiinte sint atei sau agnostici. Restul sint matematicieni
Din nou, daca permitem definitii laxe ale Stiintei si includem si Academia Urinoterapeutilor Disociativi in statistica de mai sus atunci o putem rasturna cu usurinta.
Come to The Dark Side ... we have cookies!
Andrada spune:
citat din mesajul lui xenocid concluzia e una singura: frica nu ti'o poti depasi decat rational. |
Sau irational, prin dragoste. Dar mai bine rational ca e mai sigur
conchita spune:
citat din mesajul lui Andrada
Sau irational, prin dragoste. Dar mai bine rational ca e mai sigur |
dai dragostea pe cioara dupa gard? ntz ntz. :-)
asta cu ratiunea e iluzorie, ateii sunt si ei tot niste religiosi:
http://www.nwcreation.net/evolutionism.html
“…evolution is the backbone of biology and biology is thus in the peculiar position of being a science founded on unproven theory. Is it then a science or a faith? Belief in the theory of evolution is thus exactly parallel to belief in special creation. Both are concepts which the believers know to be true, but neither, up to the present, has been capable of proof.” L.H. Matthews, "Introduction to Origin of the Species, by Charles Darwin (1971 edition), pp. x, xi.
conchita spune:
citat din mesajul lui gabi3604 Normal, din moment ce cunosc fenomenul "din interior" |
uite cate nuante, hard core, soft core...sunt deja emotionata:
http://www.agreeley.com/articles/hardcore.html
Rather hard core atheism seems in great part to result from socialization experiences which precludes consideration of the fundamental religious questions after the 12th birthday. East Germany proves that the state can indeed produce a substantial number of Hard Core atheists if it works at the project ruthlessly enough.
hm, deci ateismul e produsul conjuncturii politice.
conchita spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Iar creationistii - piratii somalezi. |
lasand la o parte apetitul pentru seminte pe care-l dovedesti si de data asta, iti reamintesc obiectivo-capcaunesc ccc ca de la atei n-ai ce sa furi, veriga aia e inca la obiecte lipsa. si poate n-ai gasit inca pe wiki, da' ateii tot incearca sa-l fure pe Dumnezeu de la creationisti, ultima oara il fugareau prin scoli cu secera si ciocanul.
dar comparatia cu nava amiral imi place, implica determinist existenta sobolanilor.
b.nica spune:
Hai sa va inviorez, ca ati cam amortit!
Aceia care sustin teoria ca noi am saltat pe scara evolutiei cu ajutor "extern" in ce categorie ii incadrati?
Evolutionisti sau Creationisti?Sau ambele, .
capcaunul spune:
citat din mesajul lui b.nica Hai sa va inviorez, ca ati cam amortit! Aceia care sustin teoria ca noi am saltat pe scara evolutiei cu ajutor "extern" in ce categorie ii incadrati? Evolutionisti sau Creationisti?Sau ambele, . |
Nu-i incadram, dar ii diagnosticam.
conchita spune:
citat din mesajul lui b.nica Hai sa va inviorez, ca ati cam amortit! Aceia care sustin teoria ca noi am saltat pe scara evolutiei cu ajutor "extern" in ce categorie ii incadrati? Evolutionisti sau Creationisti?Sau ambele, . |
buna intrebare. prin analogie cu friptura, se dau raw, very rare, rare, medium rare, medium, medium well-done and well-done. astia ai tai rezulta ca-s everything in between. sau not done yet. asta e, am gasit.
Must have thought I was so strong
Might have ever thought I was the one for this all
along
But I can't even dream
Or imagine how it seems
To carry the weight of this crown
Chorus:
It's not as easy as it seems
To carry the weight of your dreams
Hiding in the shadows
It's not as easy as it seems
With Pharaoh and angel and everything in between (counting on