Dezvoltarea limbajului la 5 ani
Raspunsuri - Pagina 2
TatianaG spune:
IAHIM, intereseaza-te de logoped in scolile generale (sau licee cu clase mici). Trebuie sa existe. Si noi avem probleme cu sunetele s, sh, t, tz, z, r. Am inceput sedintele de 3 saptamani si se vad deja rezultatele. Mergem la cabinetul de logopedie dintr-o scoala generala. D-ra logoped a fost la gradi (are repartizate cateva gradinite), si-a notat copiii cu probleme si in functie de disponibilitatea parintilor, ne-a programat la cabinetul de la scoala, o data pe saptamana. Acasa trebuie sa facem exercitiile zilnic .
Recomandarea facuta de ea este ca in loc sa-i citesc eu povesti, s-o las pe ea sa-mi povesteasca din carti cu poze (povestile pe care le cunoaste) si s-o corectez la sunetele pe care le greseste (deocamdata la s, sh si z). Asa isi dezvolta si modul de exprimare si vocabularul.
Un site util http://www.corectarealimbajului.ro/
Cu putina indrumare, multe exercitii si rabdare, veti scapa de pronuntia gresita.
Tatiana si
Clara Maria (31 ian 2004),
Daniel Cornel si Eduard Mihai (09 dec 2005)
Album 1 Album 2 Album 3 www.flickr.com/photos/tatianagut" target="_blank">Album 4 ALBUM NOU
Copilasi ian-feb2004 www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">Mamici ian-febr 2006
iahim spune:
Multumesc,fetelor!Am vorbit la gradinita si din mai deje o sa-l duc.MultumescTatiana,pentru sfat.La scoli nu m-am gandit...O sa incerc.Sper sa reusesc.
Mercedes spune:
O sugestie daca imi permiti ar fi cat mai repede sa vb cu un logoped si sa mergi macar o data pe saptamana la sedinta cu el.
Fiica mea a inceput in noiembrie anul trecut cand avea 3 ani si jumatate aprox si da s-au vazut rezultate dar sa nu te astepti la miracol dupa o sedinta sau doua.
Acum din cauza accidentului care l am avut o luna a ramas pe dinafara dar recuperam noi.
Bafta! si nu astepta luna mai pareerea mea.
lisaelisa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iahim Am un baietel in varsta de 4,9 luni ,nu merge inca la gradinita si are probleme de limbaj.Nu pronunta anumite consoane:r,s,t,in functie de cuvant.De ex:iatza(ratza),dinozauu(dinozaur),tai(stai),megem(mergem)... Nu-mi faceam probleme,sperand,ca, cu timpul se va rezolva problema pe masura ce va creste.Acum are aproape 5 ani si inca nu vorbeste corect. Stiu ca colectivitatea joaca un rol major in dezvoltarea limbajului la copil dar ma intreb daca nu este mai mult decat atat.(din mai ,cel tarziu din septembrie va merge la gradi). As dori sfatul unui psiholog ... Si sfatul altor mamici cu copii in situatii similare.... |
Si fii-mea la fel...
Joia viitoare am programare la logoped. O sa va povestesc cum a fost.
iahim spune:
Multumesc,Mercedes!Deja m-am interesat si exista un Centru de Psihologie unde au si logopezi...Sap[tamana viitoare sunt acolo...
Mondor spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui lisaelisa
Si fii-mea la fel... Joia viitoare am programare la logoped. O sa va povestesc cum a fost. lisaelisa mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |
Cum a fost la logoped ?
Si eu am baietelul de 4 ani si 3 luni si marea majoritate a cuvintelor nu le pronunta corect, il corectez mereu dar se pare ca nu reuseste .... si eu sper ca la gradi o sa faca progrese ...
Numai bine !

betiana spune:
Logopedia este atat o stiinta, dar si o arta. Pentru S urmat de cosoane repetati prelung suntul sarpelui urmat de urmatoarea silaba ( ex : ssss-pa, ssss-ca). Daca un copil nu vorbeste corect dupa 4,6 ani e un posibil semnal ca cel copil va avea probleme de scris-citit la scoala. Cu cat se intervine mai de timpuriu, cu atat mai repede se rezolva tulburarile de vorbire. Si in Arad, si in Craiova sunt logopezi (ce-i drept foarte putini pentru cazuistica prea vasta si complexa din ultimii ani)
Mercedes spune:
mondor-o sugestie-cand repeti cuvantul silabiseste l si accentueaza consoana sau vocala problema. Niciodata sa nu corectezi mai multe litere intr un cuvant.
Daca ai posibilitatea orienteaza te spre un logoped care are daruire.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">"Povestea unui licurici"

ingeras iubit si dragalas