De ce Istoria noastra?
Raspunsuri - Pagina 11
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui galushk ...iar faptul ca pe teritoriul acesta au fost anumite evenimente si descoperiri ce apartin unor popoare apuse,nu insemna sa ni le asumam noi ca popor,pentru ca nu suntem nici macar 50% daci!nu zic sa nu folosim castrele si dealul Orastiei ca puncte turistice,pentru ca sunt in tara,si este normal,dar sa nu ni le asumam 100% pentru ca nu suntem noi daci 100%! Aaa,si stiati ca se spune ca romanii au trimis in provincia cucerita Dacia,pentru inceperea romanizarii,talharii din inchisorile romane?Asta ca o disperata motivare a caracterului romanesc pentru care suntem din pacate cunoscuti in occident(hoti,tahlari,violatori,etc.) Andreea B |
Stii cum vine asta?
O viata intreaga am stiut ca vinul rosu omoara cardiacii, Isus e unicul fiu al Mariei cu Iosif iar romanii (si limba romana) au aparut in urma contopirii po****tiei locului cu cea invadatoare.
Dupa un timp (si multe cercetari), suntem instiintati ca vinul rosu e medicament curat, Isus mai are cativa frati, iar romanii n-au nici ce identitate sa-si asume. Cine stie ce se mai descopera in curand?
Cred ca istoria oricarui popor are perioade mai mult sau mai putin clare, asta nu inseamna sa nu aiba o istorie pe care sa o revendice.
Si, daca e sa fim corecti, romanii au trimis detinuti in toate zonele lumii cucerite, nu numai la noi; sau ma insel???
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
galushk spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Stii cum vine asta? O viata intreaga am stiut ca vinul rosu omoara cardiacii, Isus e unicul fiu al Mariei cu Iosif iar romanii (si limba romana) au aparut in urma contopirii po****tiei locului cu cea invadatoare. Dupa un timp (si multe cercetari), suntem instiintati ca vinul rosu e medicament curat, Isus mai are cativa frati, iar romanii n-au nici ce identitate sa-si asume. Cine stie ce se mai descopera in curand? Cred ca istoria oricarui popor are perioade mai mult sau mai putin clare, asta nu inseamna sa nu aiba o istorie pe care sa o revendice. Si, daca e sa fim corecti, romanii au trimis detinuti in toate zonele lumii cucerite, nu numai la noi; sau ma insel??? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus,sa se inteleaga ca nu eu afirm,si in nici un caz nu suntin teoria despre tahlarii romani adusi in Dacia,doar am expus-o!Tocmai in contextul acesta am si specificat "Asta ca o disperata motivare a caracterului romanesc pentru care suntem din pacate cunoscuti in occident".Sunt sigura ca aceasta teorie a fost nascocita intocmai pentru a motiva anumite conduite ale unor romani in fata tarilor occidentale...
galushk spune:
citat din mesajul lui b.nica Galushk,probabil ca te intereseaza Istoria,sau poate o predai la scoala(ceeace afirmi suna a lectie de Istorie din manuale comuniste ),noi(eu si copiii) nu am ajuns inca la scoala(din timpurile actuale), dar sper sa se clarifice lucrurile pana atunci. Referitor la modul cum i-ai trimis pe Daci la cos intr-o fraza in nume propriu,eu il citez pe Iorga :"NU SUNTEM UN NEAM DE BASTARZI!" Au existat imparati romani de origine daca. Exista dovezi ale continuitatii dacilor pe teritoriul Romaniei. Cum explici unitatea teritoriala a limbii noastre din moment ce Moldova(mare),estul Munteniei,nordul Transilvaniei nu au fost ocupate de romani? Dar,fata de romani si altii,maghiarii care au ocupat 1000 de ani Transilvania, de ce nu au influentat limba romana? |
Ma intereseaza Istoria,insa nu predau,deocamdata am 18 ani,si te asigur ca nu am nici macar o umbra de spirit comunist in intreaga mea fiinta,implicit in cele scrise de mine.
Pe geto-daci nu i-a dat nimeni afara,e normal sa existe dovezi ale continuitatii lor,insa nu sunt singurii stramosi ai nostrii doar ca au fost pe teritoriul actualei Romanii,deci sustin incontinuare,sa nu ne atribum 100% ceva ce nu ne apartine 100%.
Cat despre unitatea teritoariala a limbii in contextul prezentat de tine,ar fii foarte mult de discutat.In primul rand exista diferente in limba romana vorbita in diferite colturi ale tari,datorata numeroaselor ocupatii sub care s-au aflat de-a lungul vremii.Asa se explica existenta unor dialecte sau variante ale limbii,la nord de Dunare daco-român(moldoveneasca,ardeleneasca) iar la sud de Dunare istroromana,aromana,meglenoromana(romanii au ocupat si parte din Moesia).Avand in vedere ca si in Moesia s-au stabilit romanii,am rezolvat cu estul Munteniei care apartinea in 106 Moesiei(in timpul lui Burebista a fost a Daciei,in timpul lui Decebal teritoriul s-a micsorat considerabil).Harta Daciei,apoi a Principatelor Romane s-a modificat mult in timp,iar fiecare portiune castigata de români in plus fata de Dacia romana,a preluat cu tot cu locuitorii ei limba,la fel cum au facut dacii cand romanii i-au cucerit,s-au supus limbii si obiceiurilor.
Si maghiarii au influentat limba romana:gazda,hotar.oras,neam,vama,etc.
Nu vreau sa intelegi ca neg stramosii geto-daci,petru ca si substratul limbii romane este dacic,insa a urmat stratul latin,si adstratul slav,maghiar,grec,turc,etc.Fondul principal lexical este format aprox.70% cuvinte de origine latina,20% origine slava,10%alte origini,si cum am mai zis din lexicul dacic au supravietuit cam 90 de cuvinte.
b.nica spune:
Care este originea cuvantului neam pt. f. multe persoane este nesemnificativ,pt. altii insa nu este tocmai asa:
http://octavianblaga.wordpress.com/2007/07/21/neam-cuvant-si-idee/
nemo spune:
Am vazut ca multi o ataca pe b.nica, eu insa ma declar suporterul ei. Ea pare sa faca parte din specia - din pacate, tot mai rara - a celor care chiar iubesc România. Bravo b.nica ! Si eu sint un asemenea "românoman" sau cum vreti sa-mi ziceti.
b.nica spune:
Draga Nemo,eu nu vreau decat sa trezesc un sentiment normal pentru un locuitor al acestei tari.
Cine isi pierde identitatea se pierde pe sine insusi.Cine isi taie radacinile isi pierde forta de a se dezvolta precum o pierde o planta care se ofileste si in final moare.
Fara radacini solide nicio natiune nu poate supravietui!
Radacinile le aflam din istoria cea adevarata, aceea care ni se dezvaluie la momentul oportun si pe care trebuie sa o respectam,sa o acceptam si sa o consideram ca ne apartine pt. ca se potriveste cu firea noastra!
b.nica spune:
Uitati ca sunt oameni cu suflet care ne tin treaza Istoria:
http://www.formula-as.ro/2009/875/mica-enciclopedie-as-27/aurora-petan-in-romania-exista-un-interes-din-ce-in-ce-mai-mare-pentru-trecut-11299
b.nica spune:
Uite ca tablitele de la Tartaria isi consolideaza importanta:
http://www.gardianul.ro/Senzational.-“Surorile”-tablitelor-de-la-Tartaria,-descoperite-la-Vadu-Rau-s139682.html
valentinag spune:
citat din mesajul lui galushk .O carte citita despre geto-daci nu iti asigura datele necesare asupra originii noastre,faptul ca suntem situati in fosta Dacie,nu inseamna ca suntem mai mult daci,iar faptul ca pe teritoriul acesta au fost anumite evenimente si descoperiri ce apartin unor popoare apuse,nu insemna sa ni le asumam noi ca popor,pentru ca nu suntem nici macar 50% daci!nu zic sa nu folosim castrele si dealul Orastiei ca puncte turistice,pentru ca sunt in tara,si este normal,dar sa nu ni le asumam 100% pentru ca nu suntem noi daci 100%! Aaa,si stiati ca se spune ca romanii au trimis in provincia cucerita Dacia,pentru inceperea romanizarii,talharii din inchisorile romane?Asta ca o disperata motivare a caracterului romanesc pentru care suntem din pacate cunoscuti in occident(hoti,tahlari,violatori,etc.) Andreea B |
Aha,mare dreptate ai!Asa si australienii,numa hoti,criminiali si violatori,ca doar fusera inchisoare in aer liber nu?
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
b.nica spune:
Valentinag,tu ai fost ironica sau ai vorbit serios?
Din postarea ta se pot intelege ambele alternative.