Cu ce mancati germenii de lucerna, trifoi, etc.?
Raspunsuri - Pagina 3
Charlie spune:
ioi.... da... de floarea soarelui..
Sarutmana adriana.
Si acum despre fasole... nu-i buna asta autohnona cruda. Dintre toate soiurile merg puse la incoltit doar azuki. Atat. Ce fel de floarea soarelui folosesti ? Eu folosesc de alea negre mititele si le las cateva ore la inmuiat inaite de a le planta in ladite.
La noi am vazut la practiker seminte pentru incoltit.. dar trebuie sa va marturisesc ca mi s-au parut scumpe per 100 de gr. Ale mele sunt de prin piata de la tarani, de pe la bunici unchi si matusici ce locuiesc la tara si samd..
Pup pe voi.
Ramona
P.S. Iese mustarul... o vreme am crezut ca e decedat, a iestit mult mai cred decat altele... e asa dragutel.
------------------------
http://alegorie.wordpress.com/ - Blog Cu Drag despre Hrana Vie.
adrianafedorca spune:
Charlie semintele de floarea soarelui le cumpar tot din piata de la tarani , in magazine sau pe net sunt foarte scumpe.., tot din ale anegre am luat si eu , eu le plantez in tavi...maine fac o poza sa-si faca toata lume aidee si la tavita si la saculetul cu seminte
cele de lucerna si trifoi le am de pe net, am gasit pe (camara.ro) la pret decent
mai vreau plantute de brocolli dar nu am gasit seminte ...poate mai la toamna apar
ai gustat mustarul sa vezi ce iute si bun este
eu azi mi-am pus lucerna , trifoi si fl soarelui ..abia astept sa iasa sa le pap
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
Charlie spune:
Azi am mancat prima data semintele de mustar incoltit. Delicios.... Super !
Ce ma bucur ca mi-am imbogatit raza gastro..
Tot asa si eu.. le plantez in tavite... Ultima tura am si cantarit : cam doi pumni (cel mult 60 gr) pentru o tavita de aprox : 35 pe 20 cm. Voi culege de pe ea la plantute mult si bine....
Lucerna tot de la piata am sa sti. La mine sunt tarani care mai vand si din astea. Cei drept ca am gasit la vremea lor adica prin primavara.. atunci mi-am luat un kilogram si de atunci tot am. Mai sunt la magazinele care vand semnite si materiale agricole dar este mult mai scumpa : daca la piata costa 11-12 lei kilogramul la magazin chiar si 18-20 lei kilogramul.
Va pup.
------------------------
adrianafedorca spune:
charlie ma bucur ca ti-au placut plantutele de mustar, sunt delicioase , eu am mancat azi salata cu germeni de lucerna si trifoi rosu, super, plus rosii bio din gradina mea bio...yammyyyy, plus parmezan vegetal din fulgi de drojdie si caju..deliciu peste vreo 2 zile sunt gata si cei de fl soarelui care sunt si mai deliciosi
cred ca maine ma apuc si eu de germiant boabe de mustar ca tare mi-ai facut pofta
green can save your life
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
Charlie spune:
Indeed... Green can save your life.. Frumos spus Adriana.
Fetelor ? cine mai da ponturi ?
Bye the way... Adriana tu faci branza din nuci ? Dar nuci de astea romanesti normale... de perete ? Si cum ? Calciu calciferat si alte chesti.. nu vreau sa pun ? Oare functioneaza si cu altceva ?
Sau din arahide ?
Drept sa-ti spun de caju, nuci braziliene si alte asemenea nu ma pot atinge acum. Ma refer la partea financiara.
Zilele astea am inceput si eu o tura noua de germeni de fs. Le fac si poze.. :-) Plus ladita noua la iarba de grau.
Pup.
------------------------
hannen spune:
Stiam eu ca exista un subiect pe tema aceasta.
Asadar,cine mai "creste" germeni??Eu am pus astazi grau spelta(Spelt) (-pt ca nu am gasit grau "obisnuit" dar de care vreau neaparat),linte si amaranth.Pe seara o sa pun niste mustar si probabil Schinduf(helba-dupa numele arab).
A crescut cineva anise ?Ca nu gasesc metoda pe nicaeri,decit de plantat si crescut planta nu doar germenii.Stiu ca se face ceai ,se foloseste la diverse delicii dar nu stiu daca se pot consuma doar germenii.
Acum nu imi fac mari sperante pt. recolta de aseara pt. ca am gresit orele de inmuiat(doar lintea cred ca a fost ok) in rest amaranthul are nevoie doar de 2 ore si eu l`am lasat peste noapte iar spelta mea e cam moale,si el avea nevoie doar de vreo 6-10 ore.
asta e,data viitoare o sa citesc bine inainte sa ma apuc de treaba.
Deci,cine mai creste germeni?
Whatever happens don`t let go of my hand!
I am a muslim!Kill me and call it
COLLATERAL DAMAGE
Imprison me and call it
SECURITY MEASURE
Exile my people en masse and call it
NEW MIDDLE EAST
Rob my ressourses ,invade my land.Alter my leadership and call it
DEMOCRACY!