De cati ani luati AC ???
Raspunsuri - Pagina 2
XIO spune:
Anticonceptionalele nu sunt raspunzatoare de cancerul de san. POt creste riscul aparitiei acestuia la persoanele cu risc.
Pe de alta parte protejeaza imptriva cancerului genital.
Nikole , anticonceptionalele au evoluat. Sunt diverse tipuri cu diverse concentratii , cele cu concentratie crescuta hormonala pot da efecte adverse notabile , celelalte nu .
Riscurile expuse in porspect sunt acolo pt. ca este obligatoriu sa se noteze absolut toate reactiile adverse pt. evitarea unui proces. Prin urmare , exista sanse de sub 1% spre exemplu sa faci o complicatie , sau mai mari.
Eu iau AC de ....pe la vreo 18 ani parca.
Analizele imi sunt bune exceptand colesterolul care imi este crescut ca asa e la mine in familie si de la ele.
Si eu ma gandesc sa le intrerup , dar ... ma mai gandesc![]()
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Cinezee spune:
eu cred ca efectele secundare exista ca multe femei ia pastilele dupa ureche fara un consult medical in prealabil
daca erau asa de ''nocive '' numai erau inventate
pana la nunta mai sunt cam 5 luni
Cristina_C spune:
Eu multa vreme le-am luat ca tratament (vreo 10 ani - Diane si Mycrogynon, dar cu pauze), apoi ca anticonceptionale - pe rand valette, yasmine, cerazette (tot cu pauze, inca vreo 3 ani) si la 30 de ani am renuntat la ele pentru ca resimteam aproape toate reactiile adverse din prospect, pur si simplu nu le mai toleram.
Happiness_4_us spune:
Cinezee, pot spune din experienta proprie, ca daca toate consultatiile medicale decurg ca cea la care am fost eu si mi s-au prescris pilulele, atunci de-aia toate femeile le iau dupa ureche.
Mentionez ca am fost la 2 medici diferiti dar consultatia a decurs la fel.
Respectiv dupa consultatia de rigoare la care s-a verificat daca toul este ok, in timp ce medicul trecea in registrul de evidenta, am spus ca doresc si prescrierea unor pilule.
Intrebare a fost, la amadoi medicii, vreti unele mai scumpe sau unele obisnuite?
mentionez ca eram in Ro.
Prima data am ramas masca si m-am blocat iar raspunsul meu a fost: care este diferenta? Cele mai scumpe sunt mai bune sau cum?
Medicul: nu, dar au mai putine efecte secundare.
Aici, in Islanda, cand am cerut pilule medicul mi-a zis din start ca au 2 feluri, pilule, pe care le prescriu pentru a trata anumite probleme hormonale si un "cerc" cu hormoni pe care il prescriu ptr contraceptie. Dar la fel, a fost la alegere, nu ca, cutare lucru mi se potriveste mie etc.
Asadar am optat ptr "cercul" cu minuni, am primit reteta ptr 3 luni, ca de, cutia avea 3 cercuri
, asta ca sa mergi din nou la medic, sa platesti o alta consultatie si sa primesti alta reteta, ptr ca aici nimic nu obtii fara reteta.
Greseala mea a fost ca din comoditate de a merge din nou la medic ptr ca trebuia facuta programare cu mult inainte, Andrei nu avea cu cine fi lasat, etc, cand am ajuns in Ro, mi-am facut stoc de Femoden, caci asta era pilula prescrisa mie de medic, si dupa 3 luni, au inceput sa-mi apara dureri in sanul stang. Nu descopeream care este cauza, credeam ca e de la vreun sutien asa ca, am luat atitudine si am scos toate "balenele" respectiv sarmele, distrugandu-mi toate sutienele. Durerea persista iar urmatorul pas a fost intreruperea lor. Acum, dupa ceva timp fara pilule, durerile inca le mai am, insa s-au diminuat cu mult, iar urmatorul pas este sa merg sa fac o mamografie sa fiu sigura ca este totul bine.
Marti merg la medic si sper sa fie totul bine.
Doamne ajuta!
Nana,
Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
szivarvany spune:
Nana, multa sanatate si sa fie totul ok 

Eu nu resimt efecte secundare, pur si simplu vreau sa stiu de cand le luati voi fara intrerupere.
Adinaq, exact ca nu-mi vine mai repede, din contra. Sunt in cele 7 zile de pauza si inca nu au veniti pseudo-rusii. Sarcina este exclusa, le iau corect. Teoretic luni trebuie sa incep o noua folie.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16)
Cinezee spune:
U f f f NanaMotoc imi pare rau si iti doresc multaa sanatate de acum incolo ...la ce spun si indruga dr-rii din Ro de multe ori ramai socat o perioada de timp
eu am luat de-a lungul timpului ( vreo 13 ani ) si nu am simtit nici un efect secundar , dar am depasit varsta de 35 ani si dr mea de familie mi-a recomandat insistent sa renunt la ele daca vreu in viitoru apropiat sa fac un copil
asa ca la ora actuala fara ele
pana la nunta mai sunt cam 5 luni
XIO spune:
nana , deci a fost cam acelasi lucru pana la urma.
Si asta pt. ca tu fiind sanatoasa doctorul din Romania nu ti-a mai spus de cele care se iau ca tratament pt. doverse afectiuni , doar de celelalte.
Nu stiu de ce toata lumea are impresia ca trebuie un consult amanuntit cand se prescriu AC.
Consult gineco , ce boli suferi, ce probleme ai si gata.
Toata Ac-urile au cam acelasi nivel hormonal asa ca depinde ce vrei tu sa alegi , te uiti si pe prospect si gata.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
gudinde spune:
Xio,
Chiar trebuie un consult. Cati medici cer macar o coagulograma inainte de a prescrie ACO?
Ca sa raspund intrebarii topicului: eu am luat ACO 2 ani si nu as mai lua. Organismul meu nu a reactionat bine dupa intreruperea pastilelor. Am trecut atunci printr-un dezechilibru hormonal de toata "frumusetea". Dar, asta a fost experienta mea. Sunt insa o multime de femei care nu au trecut si nu vor trece niciodata prin problemele pe care le-am avut eu si care se impaca f bine cu ACO.
Pt cele interesate, reproduc aici un fragment scris de dr. Gabriel Diaconu impreuna cu sotia sa dr. Cristina Diaconu care este dr. ginecolog.
http://andreanum.wordpress.com/2008/02/07/despre-safe-sex/
"Medicamentele anticonceptionale previn sarcina nedorita printr-un mecanism de tip hijack. In limba engleza, hijack e un termen care circumscrie orice actiune care rezulta in deturnarea unui set de elemente (deturnari de avioane, de fonduri, de termeni). Pentru contraceptive, hijacking inseamna ca practic medicamentul “preia” ciclul hormonal normal al femeii, pe care il substituie cu o doza fixa de estrogen si progesteron, sau cu doze variabile ale acestor doi hormoni esentiali in ciclul lunar, atat endocrin - sistemic - dar si local (ovarian, uterin, vaginal, mamar). Pastilele contraceptive, indiferent de generatie (si avem deja 4 la activ, fiecare cu avantajele si dezvantajele ei), se iau zilnic, de preferinta la aceeasi ora. Au avantajul de a fi, dupa abstinenta, cele mai eficiente instrumente de preventie a sarcinii nedorite. Au marele dezavantaj ca, in afara de asta, nu au absolut nici un efect pe BTS-uri. Mare atentie deci, daca partenera ia pilule, nu inseamna ca e imuna la infectii, sau ca voi sunteti imuni la infectii.
Pilulele contraceptive nu sunt zaharine, ci hormoni. Hormonii (estrogen, progestativ) vin in doze diferite, iar femeile (daca le intrebati) va vor spune ca primele efecte pe care le simt dupa ce “intra pe pilula” sunt retentia de apa (li se umfla picioarele), castigul in greutate, scaderea libidoului, modificarea secretiei, si nu de putine ori aparitia unor “candidoze” rebele. Toate sunt relativ tolerabile, si fiecare “companie” care manufactureaza contraceptive se va grabi sa va spuna ca produsul lor nu umfla picioare, nu da crestere de apetit, si va vindeca si de acnee (vezi Yasmin). Pe hartie, toate suna bine. In practica - si cu foarte putine exceptii (ca de exemplu Yasmin care contine o formula in care e inclus un analog de spironolactona), e doar mumbo-jumbo.
Decizia de a intra pe pastila contraceptiva nu trebuie sa fie una usoara. Pacienta prototip este adolescenta care si-a inceput viata sexuala, de obicei in intervalul 16 - 18 ani, si care se vede la “prima relatie serioasa”. In mod obisnuit, si din pacate rareori respectat, inainte de prescriptia unui contraceptiv trebuie sa iti faci o evaluare ginecologica impreuna cu un profil hormonal. Anumite obiceiuri de viata, ca de exemplu fumatul, pot si sunt contradictii severe pentru tratamentul contraceptiv. Riscurile, dincolo de cele deja mentionate, includ fenomene vasculare. Anticonceptionalele au actiune pro-coagulanta, cu alte cuvinte stimuleaza fabricarea de elemente la nivelul ficatului care ii spun organismului ca trebuie sa “coaguleze” sange in organism. Ca urmare, puteti sa faceti tromboflebita. Tromboflebita e o inflamatie venoasa, insotita de mici trombi. Daca trombii “o iau la fuga” prin circulatia sistemica pot ajunge la inima, si sa faceti infarct. Daca ajung la creier, faceti accident vascular cerebral si puteti paraliza. Chiar daca astfel de evenimente sunt rarissime, este bine sa aducem aminte de ele in acest context, ca sa daramam mitul benignitatii anticonceptionalelor. Pentru o femeie, si pentru un barbat, faptul ca in cuplu se acceseaza un astfel de mijloc de contraceptie trebuie sa fie o decizie constienta, si bazata pe cunostinte."
nikole spune:
Mie mi s-au facut 14 analizele la sange, Pap si echo inaite de a mi se prescrie pilulele.
Initial mi-au dat Rigevidon, si am zis ca mor, primele 10 zile au fost de chin, aveam ameteli, dureri de cap si ce m-a speriat cel mai mult sangerari maronii...
am mers la medic, mi le-a schimbat, am luat Cilest, cu care teoretic eram f bine, nu am avut nici o problema, insa m-a ingrozit rezultatul analizeleor...exceptand calciu, nimic nu era , nici macar aproape de normal.
Asta m-a facut sa le intrerup...e nasol ca pilula iti ofera totusi protectie maxima daca sunt luate corect...ulterior intreruperii lor, m-am protejat cu metoda calendarului inca 4 ani, cat am fost impreuna, si am stat de muuuulte ori tremurand de frica pana la urmatorul ciclu
Acum...am dureri de cap aproape la doua zile, surde, cateodata merg spre adevarate migrene, iar ciclu tine 10 zile
...totul e ok jos, deci nu pot banui nimic altceva decat AC.
Asa ca...le opresc, si binenteles ca iar o sa fiu stresata dar macar de data asta e altceva, daca e sa apara un bebe...
, desi nu ar fi tocmai momentul potrivit
Pe de alta parte sacra-mea a luat 20 de ani AC si banui ca in Brasil, acum atatia ani in urma nimeni nu beneficia de ultimele aparitii in ale contraceptiei, deci va dati seama ce inghitea femeia atatia ani.
Nu a avut nici o problema, acum are 50 de ani, isi face anual o groaza de controale, la sani,ginecologic, are ceva noduli si ii tine sub observatie, plus ca ea inca ia urmeaza un tratament hormonal
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec