Lumea in gri

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Simali,eu nu cred ca oamenii se nasc buni... Iar noi cand ne nastem NU avem constiinta, avem instincte primare...

... Copilul mic isi loveste colegul de joaca. A lovi pe cineva, nu este bine. Copilul reactioneaza impulsiv..deci NU STIE ca nu e bine.Va afla, in timp...

Perfect de acord cu cele selectionate de mine, si în general cu viziunea lui LadyJ !

Când ne nastem, nu suntem nici buni nici rai, în opinia mea. E un atribut inadecvat.

Sau poate Simali utilizeaza sensul mai "biblic" al termenului, cf. caruia Adam si eva erau buni pt. ca nu stiau ce-i binele si raul .

Ma întreb cum e un pui de foca atunci când se naste: e bun?

Si da, daca unui copil îi iei mâncarica sau jucaria, ar putea sa-ti dea una în cap . Fara sa stie ca "nu e bine", fara vreo vinovatie! ... daca loveste un adult, nu-i bai... dar daca loveste alt copil, eventual mai mic ca el?...

Mi-amintesc ca acu' câtiva ani englezii au fost oripilati de o serie de încaierari între copii de gradinita... câteva s-au lasat cu uciderea unuia din copii... horror.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Sigur ca nu putem trai numai pe baza instinctelor primare. Dar mie mi s-a intamplat de multe ori in viata sa intuiesc calea buna inainte de a ajunge logic la ea. Ceea ce, evident, mi-a consumat mult timp si resurse.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

intuitia ta initiala continea poate si destula gândire logica :)
ulterior, aceasta a preluat comanda si a validat calea de care vorbesti tu...

Mergi la inceput