Aspirante optimiste>20 ani(393)
Raspunsuri - Pagina 12
floricik spune:
Buna fetele. A venit weekendul !!!!
In sfarsit...ca nu mai rezistam cu stresul de la munca...
Raluci pe unde umbli ? 
Camy ne-ai uitat ? Vino aici si da-ne un maaaare
sa se ia gravideala ![]()
http://tt.lilypie.com/dT1pp2.png
mihapet spune:
gabidaniela, multumesc de raspuns 
am sunat azi la ei si asa mi-au zis ca trebuie ultimii 5 ani sa fi cotizat la CASS
. in tara asta orice se poate intampla, dar numai daca te fura![]()
fetelor, si eu am patit-o cu un test fals pozitiv, a iesit a doua liniuta roz, insa nu ffff vizibila, dar era. si era la fel de groasa (lata) ca si cea de control. n-a fost sa fie. nu-mi venea sa cred ca a fost doar o iluzie
. dar nu mai stiu ce fel de test a fost: barza sau minut![]()
A_driana spune:
fetelor care aveti timp si rabdare si ma puteti ajuta sa-mi dau seama mai exact cand ovulez...scriu prima zi a catorva CM din urma....2008- 6 august; 8 septembrie; 5 octombrie; 2 noiembrie; 1 decembrie; 29 decembrie; 2009- 30 ianuarie;1 martie....CM ma tine cam 5-6 zile...
vreau sa raman
si as vrea sa stiu luna asta cand ovulez...
va multumesc anticipat
menics spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui uve_got_mail Menics, felicitari pt , acum am vazut si eu![]() ![]() ![]() 10+ |
4+http://bd.lilypie.com/iIPYp2.png
doula spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui A_driana fetelor care aveti timp si rabdare si ma puteti ajuta sa-mi dau seama mai exact cand ovulez...scriu prima zi a catorva CM din urma....2008- 6 august; 8 septembrie; 5 octombrie; 2 noiembrie; 1 decembrie; 29 decembrie; 2009- 30 ianuarie;1 martie....CM ma tine cam 5-6 zile... vreau sa raman si as vrea sa stiu luna asta cand ovulez...va multumesc anticipat |
Adriana in primul rand bine ai venit. Acum ciclurile tale au fost asa: august - 33 zile
sept -27 zile
oct - 28 zile
noiembrie -29 zile
decembrie - 28 zile
ianuarie - 32 zile
februarie - 30 zile
In acest caz e cam greu sa stii cu precizie ziua in care ovulezi (nu ca ciclu tau ar fi neregulat - arata fff bine). Dar calculul se face asa.... Cel mai scurt ciclu a fost de 27 de zile si cel mai lung de 32 de zile. Faza luteala normala (faza de dupa ovulatie) poate fi de 12 - 16 zile, sunt unii care spun si ca 10 zile este normala..... Deci sa zicem ca este de 10-16 zile ca sa fim sigure.....
Iei ciclu cel mai scurt, deci cel de 27 de zile si scazi din el 16 zile si iti da 11 si pe urma 10 zile si iti da 17. Deci la un ciclu de 27 de zile perioada fertila poate fi intre ziua a 11 de ciclu si ziua 17 de ciclu +- 2 zile. Pe urma iei ciclu cel mai lung deci cel de 32 zile si faci la fel scazi intai 16 si pe urma 10 si iti da 16 si 22 deci perioada fertila este intre ziua 16 de ciclu si ziua 22 de ciclu +- 2 zile.
Deci daca ne uitam impreuna la cele 2 cicluri (cel mai lung si cel mai scurt) reiese ca posibil poti fi fertila undeva intre zilele 11 si 22 de ciclu, +- 2 zile. In aceasta perioada puteti face
ori zilnic (daca stiti ca sotul nu are probleme cu sperma sau daca aveti putere) ori o zi da si una nu (sau combinat O alta metoda ca sa afli ceva mai sigur cand se apropie ovulatie este verificarea mucusului si a temperaturii bazale.
O alta posibilitate este folosirea testelor de ovulatie. Test pozitiv trebuie sa aiba cele doua liniute la fel de colorate sau liniuta de test mai colorata de cea de control. Ovulatia poate sa aiba loc in urmatoarele 12-48 de ore de la ultimul test pozitiv. Problema este ca nu intotdeauna se pozitiveaza testul chiar daca ovulezi, deoarece hormonul care este detectat de aceste teste ( LH) se gaseste in sange de la cateva ore (4-6) pana la 24 de ore. Deci s-ar putea sa faci testul inainte sau imediat dupa ce hormonul scade....
Sper ca te-am putut ajuta .... Daca mai ai intrebari sunt pe aici....

Andreea

grafice TB
happymum spune:
ellenii ce faci? te rog sa nu fii suparata si sa ne scrii. te pup si iti trimit o imbratisare calda. numai bine.
asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor 
Alex, hai la mama! cand sa vie...
? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
amintirea cea mai draga mie
poze noi cu maruta mea
uta_ciun spune:
doula 
foarte frumos ai explicat, ai avut rabdare
ce stii de ulei de primula de seara pt lichefierea mucusului/inmultirea lui?
si de laptisor de matca?
multumesc, uta
www.fertilityfriend.com/ticker/uta79/ttc.png" target="_blank">asteptam, asteptam
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
laurairina13 spune:
Doula, ce frumos ai explicat!! Ma bucur cand vad cat sunteti de primitoare voi fetele acolo la aspirante!
Bafta noilor aspirante!
Eu ieri am fost la ginecolog, si..am vazut o mica pata intunecata, nu e chiar un punctulet..
Imi spunea doctorita ca e inca ft mica sarcina si nu se vedea asa bine sa o pot individualiza,dar e in uter! Va urez si voua sa ajungeti cat mai curand sa va vedeti samburelul!! E o senzatie...Am plecat plutind de la eco!
Hai, ca mai e loc la odisee pentru toate de aici! Suntem putine..nu ne ingrosati randurile??

, weekend placut!
mihapet spune:
buna dimineata!
am facut
pentru toata lumea. Trezirea

la fetele
numai ciocolata calda sau un ceai bun, iar pentru urmatoarele
(in viitoarul apropiat)
cu lapte, zahar, frisca, ce vreti voi![]()
haideti la un pic de miscare, pt inviorare 

, acum am vazut si eu