SCOLI IN CONSTANTA

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LILIMAR spune:

Baiatul meu merge la engleza la Palatul Copiilor. Dupa parerea mea este un cerc f.buna. D-na profesoara este super. Copiii o iubesc mult, este o tipa f.calma si cu f.multa rabdare, genul de profesor care-si face treaba cu mult drag. Respecta in mare programa de la scoala, dar lucreaza dupa materialele ei proprii, cursurile Cambridge pt.copii de la Biblioteca Britanica din Bucuresti. Face cu ei si activitati interactive, pe grupe, le pune cintecele, citesc povestioare si poezii. Pnetru copiii de la clasa II-a in sus nu se plateste, iar pt.incepatori (gradinita, clasa I) se plateste dar suma nu este mare.
Noi am mai fost si la inot pina acum 2 ani cind s-a inchis bazinul, iar in toamna cind s-a redeschis nu am mai primis locuri.

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stelagaman spune:

Buna fetelor
am si eu o foarte mare problema momentan suntem in florida
dar ne-am fotarat sa ne intoarcem in ro in iuniesi vrem sa o
dam pe Bianca la scoala in toamna (implineste 6 ani in iulie)
si suntem asa de dezorientati ma pute-ti ajuta sa imi spune-ti
care sunt celr mai bune scoli?...
am citit pe forum ca vorbeati foarte mult de colegiile Mircea si
Ovidius imi pute-ti spune daca au si clase de I....
va multumesc
STELA mamica de fete
http://familiagaman.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamaria spune:

Buna seara,
-Tibi merge la Palatul Copiilor la inot si baschet si din cand in cand la ceramica si desen;
-la Palatul Copiilor se fac inscrieri tot timpul anului la majoritatea activitatilor (sigur la inot!);

Stela (mamica de fete), colegiile Mircea si Ovidius nu au cursuri decat de la cls. a V-a in sus. Cred ca mai bine ne spui zona in care veti locui.
Pup,

Diana, mami de Tibi (07.07.1997) si ... DPN 26.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

diana mercic de info.
lilimar la palat grupele sunt formate in functie de varsta copilului sau sunt testati initial?
stelagaman dupa parerea mea conteaza mai mult invatatoarea la care nimeresti decat numarul scolii.in functie de zona in care veti locui poate o sa alegeti si scoala.noi asa am facut.acum este perioada inscrierilor la scoala.
o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Crig,
Grupele se fac in functie de virsta, dar daca copilul este mai avansat in pregatire , d-na tine cont de asta si-l inscrie intr-o grupa mai mare. Inscrierile se fac direct la d-na profesoara si tine cont de ce-i spui tu in legatura cu copilul.Dupa cum ti-am mai zis este o tipa flexibila si poti sa comunici cu ea fara probleme.
O cheama Maria Popescu si o gasesti aproape in fiecare dupa-amiaza la Palat, la et.1, la cercul de engleza (scrie pe usa).
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stelagaman spune:

multumesc pt raspunsuri eu o sa stau in coiciu cand ma voi
intoarce dar nu as vrea totusi sa o dau la o scoala de cartier
vreau o scoala buna cu profesori buni ....imi pute-ti spune cateva..

http://familiagaman.blogspot.com/

Mergi la inceput

Stela,
Clasificarea scolilor in bune si rele este destul de relativa dupa mine. La clasele I-IV este important sa gasesti o invatatoare buna potrivita cu firea copilului. Scoli in zona Coiciu sunt: 39, 23,
12 si inca doua pe strada Strajerului dar nu le stiu numarul. De bune sunt luate 39 si 12. Eu am baiatul la scola 12, dar parerea mea nu este extraordinara. Si inca ceva: intr-o masura destul de mare renumele scoli este sustinut de cheltuiala parintelui. Cu cit este mai buna cu atit cerintele materiale sunt mai mari (fondul clasei, fondul scolii, culegeri, reviste, activitati extrascolare etc.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Buna! Eu sunt cadru didactic in Constanta insa prefer sa nu mentionez si scoala pentru a nu fi invinuita de reclama.Alegerea scolii si a invatatorului copilului este o misiune tare grea pentru parinti.Cu ce va pot ajuta eu?O sa incep prin a va spune ca "la pomul laudat sa nu mergi niciodata cu sacul" si prin asta cred ca ati inteles totul.Nu va luati dupa concursurile la care participa copilul.Arhimede este un concurs la care participa numai copiii foarte dotati si muncitori si , sincer, nu este un criteriu de luat in seama.Eu sunt de parere ca profesorul/ invatatorul care lucreaza numai cu copii foarte buni , va avea mereu rezultate foarte bune si de aici venindu-i renumele.Vreau sa vad si eu sa vad cum va fi acel cadru didactic aflat in situatia de a avea o clasa mixta de elevi (in mixta intelegand mai multe niveluri de inteligenta).Atunci se vad rezultatele.Cand alegeti un invatator cautati sa vedeti ce rezultate au si copiii mai slabi.Daca exista discrepante demne de luat in seama intre rezultatele elevilor din aceeasi clasa este clar :cadrul didactic lucreaza doar cu cei buni pe ceilalti lasandu-i sa ia din mers ce pot si ei.Personal nu agreez sistemul step by step, eu avand un elev care a venit anul acesta , adica in cls a III-a dintr-o clasa ce mergea pe acest sistem.Norocul copilului este ca este foarte inteligent si a recuperat foarte repede ceea ce nu facuse.Aceste sisteme sunt concepute pentru un anumit tip de copil, parerea mea (vezi si sistemul Waldorf).Recomand cu caldura si Sc.24, Sc.39,Lic.Ovidiu (personal consider ca la Ovidiu nivelul este mai ridicat decat la Mircea ).Si, mai am ceva de spus cu speranta ca nu voi supara pe nimeni de aici.Incercati sa nu le furati copilaria copiilor dvs cu prea multe cercuri , meditatii si ore suplimentare.Veti regreta la un moment dat.Va salut cu respect!

Oare voi fi si eu vreodata mamica?Siiiiigur ca da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Ellanik, aprecieri pentru modul in care va exprimati si ganditi! Puneti accent pe dezvoltarea armonioasa a copilului si nu pe performantele claselor "aranjate". Si eu cred ca meritul pentru aceste rezultate este al copilului, in principal. La nivel de clasa primara, invatatorul nu poate da decat repere, indicatii, modele.
Alegerea invatatoarei, a scolii e loterie curata. Nu ai de unde sa stii, pana nu te lovesti, la ce sa te astepti, cu toate recomandarile si cautarile. Peste plusurile/minusurile cadrului didactic, apar si cerintele directoarei sau mai de sus, rezultand o atmosfera stresanta, ambigua, nesigura, neplacuta. Nu stiu de ce am senzatia ca peste tot e aproape la fel, adica nu mai ai ce alege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

ellanik ! Ma bucur ca exista cadre didactice care gandesc asa. Totusi inscrierea la scoala e mai mult o loterie, asa cum zice si meru. Un invatator foarte laudat poate sa nu fie deloc potrivit pentru copilul tau. Eu nu caut neaparat performanta pantru Maria. E un copil inteligent (ca doar e al meu nu ?) dar nici nu o vad castigand concursuri scolare. Imi doresc sa mearga cu placere la scoala, sa ii placa sa invete, sa intrebe si sa gaseasca raspunsuri. Asta pentru clasele primare. Mai incolo mai vedem .
Dar cum gasesc eu un asa invatator? Cu nu exista targuri pentru asa ceva, ca sa am eventual si posibilitatea sa ii intervievez . Asa ca tot la recomandarile altor parinti se fac alegerile.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput