Dura lex sed lex(Clubul Juristilor)(19)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelapriboi spune:

Ana link-ul se deschide la mine fara probleme.
mai incearca,nu e graba.
Vreau parerea mai multor persoane.daca as gasi si ceva spete... ar fi excelent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Angela, sa inteleg ca te-a bagat in ceata fraza "in cazul degradarii de bunuri, evaluarea pagubelor se face īn toate situatiile tināndu-se seama de gradul real de uzura a bunului"?

Sunt multe lucruri pe care nici eu nu le stiu referitor la speta ta si prin urmare am sa-mi dau cu presupusul. In primul rand, ma nelamureste faptul ca in aceasta situatie nu despagubeste soc de asigurari?

Cred ca te nelamureste valoarea exacta a masinii inainte de producerea pagubei/uzura ei reala ca sa stii care este suma la care trebuie antrenata raspunderea angajatului. NU?

Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Razvan Andrei !34+

Mergi la inceput

Ma intereseaza daca pot sa-i opresc valoarea francizei si in ce mod???
In prezent folosesc angajamentul de plata,dar pentru cei care nu vor sa semneze ma gandeam ca pot aplica art 273 din Codul Muncii.
Voi ce parere aveti?
Pot face retineri din salariu pentru pagube produse unui autovehicul?Sau trebuie sa-l actionez in instanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Buna dimineata!
Va astept la o inka si va doresc un week-end cat mai frumos! (sper sa avem si soare)

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Angela, cu ultimul meu neuron gandesc ca retinerea se poate face doar ca urmare a unei hotarari judecatoresti.
Spun asta pentru ca
Art. 164. [retinerile din salariu]
(1) Nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.
(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Si sunt aproape sigura pentru ca pe vremea cand intram in sala de judecata, la Sibiu erau o gramada de cauze cu soferii de la celebra companie de transport international ATLASSIB...astia paleau autocarele si erau dati in judecata pentru recuperarea prejudiciului. Stiu ca atunci se punea in discutie foarte mult asigurarea si cotele francizei...Big BOSS-ul care detinea Atlasibul avea si are si Carpatica Asigurari...adica "facea totul in casa", isi asigura masinile la frima proprie de asigurari si stabilea o cota a francizei f mare sau facea alte invarteli de se ajungea in istanta la "societatea de asigurari pe motivul x nu despagubeste paguba..."

O alta varianta (asa cum o vad eu), ca sa nu mai ajungi in instanta cu angajatul - asta daca este de buna credinta si vrea sa-si plateasca dauna produsa-poti sa nu-i faci nici o retinere salariala, urmand ca el sa platesca la salariu/salarii o anumita suma stabilita de comun acord.

Altceva nu stiu ce sa mai zic...

O zi buna!

Mergi la inceput

Fetelor, am ajuns la concluzia ca eu sunt un pic dusa cu capul...m-am plictisit de numele ales pt fiul meu si imi vine sa-l schimb

Sotul meu a ramas interzis cand i-am spus ca nu-mi mai place asa mult nici Razvan si nici Andrei...a zis ca orice nume ar avea copilul, o sa vina ziua cand am sa ma plictisesc si de numele acela...si prin urmare n-are sens sa-l schimbam. Sau daca tot vreau nume sa-l schimb ca "tot el merge sa declare copilul"...deci, o sa faca tot cum stie el!

Mi-ar placea "Matias", "Markus/Marcus", "Alexander", "Stefan", "Philip", "Patrik","David","Christian" (astea le am in cap de vreo doua-trei zile)...

Sa vedem ce iese...

Mergi la inceput

Buna dimineataaaa!!!
Va invit la o cafea!
Ana, toate numele pe care le-ai enumerat sunt frumoase! Iustina are un coleg Philip la gradinita blondut si bucalat si mi-e drag de nu mai pooot...toti copiii sunt frumosi, stiu, dar baietelul asta e de reclama, nu alta!
O zi buna sa aveti!

Lora, mami de Iustina

www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Lora multumim pentru cafea.
Ana multumesc pentru sfat.In prezent merg pe angajament de plata si nu am avut nici o problema,toata lumea merge si plateste la casierie, dar ma gandeam eu la situatia in care unul nu vrea sa plateasca.Ce ma fac? Cum pot sa-mi acopar prejudiciul?
In ceea ce priveste numele,cred ca toate am trecut prin asa ceva.
Eu la primul copil stiam de la eco ca e fetita si vroiam sa-i pun numele Iulia Alexandra,numai ca atunci cand m-au trezit din cezariana era baietel.
24 de ore de gandire rapida si am decis :
ii pun numele socrului meu(decedat) Sergiu
al doilea nume imi placea Andrei si fiind nascut pe 28 noiembrie am zis de ce nu?
Deci SERGIU - ANDREI ales in 24 de ore si sub efectul anesteziei!!!!

Mergi la inceput

Salutare!
Ce mai faceti, unde umblati?
Iustina a avut aseara spectacol cu dansurile, am pus in graba cateva poze, sa ma laud...
http://family.webshots.com/photo/2104277630099413604AZIbUt
Va pup!

Lora, mami de Iustina

www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

'Neata!
Daca sunt prin zona Elene si Constantini, La multi ani!
Sa aveti o zi buna!

Lora, mami de Iustina

www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput