Biserica-Mama, o gluma proasta!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Translocatie neechilibrata 3/7/11 (exista un tanar in Marea Britanie, Bryant, care traieste cu asa ceva... dar ce fel de viata duce...

Emily King, din SUA, 6 ani, trisomie 14 partiala si in mozaic... un caz rarissim. Parintii ei se lupta eroic s-o tina in viata.

sindrom Treacher-Collins in forma extrem de agravata - fetita de 5 ani Juliana Wetmore, din SUA, sau "fetita fara fatza" cum i-a spus presa. Spre deosebire de primele doua cazuri, parintii Julianei au stiut inainte de nastere, de la echografie, ca fetita va avea "grave deficiente" (inteleg ca nu consideri expresia potrivita? se poate, scuzele mele...). Ca ii lipsesc cam o treime din oasele fetzei. Au refuzat avortul terapeutic pe considerente religioase. Azi doctorii se chinuie sa-i reconstruiasca o figura - sper din suflet sa reuseasca - , s-o faca sa respire si sa manance altfel decat prin incizia in trahee, sa vada cat se poate cu singurul ochi functional si sa auda cu ajutorul aparatelor auditive. Fetita e perfect normala psiho-afectiv si ca intelect, deocamdata nu cred ca realizeaza gravitatea "deficientei" sale, dar mama ei plangea intr-un interviu ca pe ea o doare cand oamenii se holbeaza cu grimase pe fatza cand o vad pe Juliana. Si ca o copila a spus ca o gaseste pe Juliana "disgusting" . Da, sunt convinsa ca pe parintii Julianei ii doare rau de tot, in fiecare zi, desi sunt, sau se afiseaza macar, foarte curajosi si optimisti.

Deci, Denizel, nu ma gandeam la "grave deficiente" din astea de toata ziua, cum au "majoritatea adultilor" (???) ...

Mi se pare o cruzime fara seaman sa arati cu degetul oameni care, dupa parerea ta, nu ar trebui sa traiasca, ar fi trebuit sa fie avortati. Este revoltator!!!
Aceasta cruzime este una din gravele deficiente de care sufera unii adulti.

Gabi3604, daca maine ai suferi un accident care te-ar mutila fizic si te-ar face dependenta de scaunul cu rotile si sonda in trahee, ai cere rudelor sa te eutanasieze?

edit Reformulez intrebarea: Gabi3604, daca maine ai suferi un accident care te-ar mutila fizic si te-ar face dependenta de scaunul cu rotile si sonda in trahee, ai cere rudelor sa te taie in bucati si dupa aia sa te duca la crematoriu?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
Translocatie neechilibrata 3/7/11 (exista un tanar in Marea Britanie, Bryant, care traieste cu asa ceva... dar ce fel de viata duce...

Emily King, din SUA, 6 ani, trisomie 14 partiala si in mozaic... un caz rarissim. Parintii ei se lupta eroic s-o tina in viata.

sindrom Treacher-Collins in forma extrem de agravata - fetita de 5 ani Juliana Wetmore, din SUA, sau "fetita fara fatza" cum i-a spus presa. Spre deosebire de primele doua cazuri, parintii Julianei au stiut inainte de nastere, de la echografie, ca fetita va avea "grave deficiente" (inteleg ca nu consideri expresia potrivita? se poate, scuzele mele...). Ca ii lipsesc cam o treime din oasele fetzei. Au refuzat avortul terapeutic pe considerente religioase. Azi doctorii se chinuie sa-i reconstruiasca o figura - sper din suflet sa reuseasca - , s-o faca sa respire si sa manance altfel decat prin incizia in trahee, sa vada cat se poate cu singurul ochi functional si sa auda cu ajutorul aparatelor auditive. Fetita e perfect normala psiho-afectiv si ca intelect, deocamdata nu cred ca realizeaza gravitatea "deficientei" sale, dar mama ei plangea intr-un interviu ca pe ea o doare cand oamenii se holbeaza cu grimase pe fatza cand o vad pe Juliana. Si ca o copila a spus ca o gaseste pe Juliana "disgusting" . Da, sunt convinsa ca pe parintii Julianei ii doare rau de tot, in fiecare zi, desi sunt, sau se afiseaza macar, foarte curajosi si optimisti.

Deci, Denizel, nu ma gandeam la "grave deficiente" din astea de toata ziua, cum au "majoritatea adultilor" (???) ...

Mi se pare o cruzime fara seaman sa arati cu degetul oameni care, dupa parerea ta, nu ar trebui sa traiasca, ar fi trebuit sa fie avortati. Este revoltator!!!
Aceasta cruzime este una din gravele deficiente de care sufera unii adulti.

Gabi3604, daca maine ai suferi un accident care te-ar mutila fizic si te-ar face dependenta de scaunul cu rotile si sonda in trahee, ai cere rudelor sa te eutanasieze?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Denizel, m-ai intrebat despre ce deficiente grave vorbeam si ti-am raspuns.

De unde ai dedus ca EU cred ca ar trebui avortati copii cu deficiente grave, ca nu ar trebui sa traiasca?? Asta e optiunea parintilor si doar a lor! Nimeni altcineva in lumea asta n-ar trebui sa se bage peste alegerea parintilor, absolut nimeni.

Imi permit doar sa dezaprob inflexibilitatea Bisericii relativ la avort indiferent de circumstante. [Bun, pot sa inteleg faptul ca Biserica nu poate admite ca malformatiile fatului sa fie motiv de dispensa. Ca sa nu se iroseasca o viata. Dar cand mama e in pericol sa moara daca pastreaza o sarcina, inteleg ca e aceeasi situatie?? De ce, din moment ce miza e VIATA?]

De ce ti se pare ca arat cu degetul, ca judec pe cineva?? Unde e cruzimea mea? De ce te revolti tu asa de tare? Sincer, tot nu inteleg inversunarea cu care ma apostrofezi (nu e prima oara)... Ca ma etichetezi ca om cu deficiente grave, nici nu mai conteaza, caci am inteles ca majoritatea adultilor au asa ceva, deci nu-i mare lucru.

... Ma gandesc mai mult decat frecvent la vietile lui Bryant, Emily, Juliana. Ma pun in locul lor si incerc sa inteleg ce simt ei, sau parintii lor, si nu reusesc oricat m-as stradui.
Recunosc ca ma obsedeaza cazuri ca ale acestor copii... Cat de greu trebuie sa fie, pentru ei si cei din preajma lor!! Recunosc ca, afland despre cazuri ca astea, m-am indepartat de credinta, dupa ce intai am fost nedumerita, apoi perplexa, apoi revoltata... apoi mi-a trecut si revolta. Si-am ramas impietrita.

Da, le-as cere rudelor sa ma eutanasieze, daca as fi in situatia
descrisa de tine. Dar cred ca nu e legal. As fi nevoita sa ma las sa mor de foame, sau sa ma scoata de pe aparatele de mentinere a vietii, dupa caz. Si, tehnic vorbind, n-au decat sa faca cu cadavrul ce li se pare ca e mai practic pt. ei: crematoriul pare solutia optima.
... Dar de ce sa ma taie in bucati inainte, cand e mai usor sa ma arunce cu totul?? Dar, daca e nevoie de taiat, n-au decat s-o faca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

De unde ai dedus ca EU cred ca ar trebui avortati copii cu deficiente grave, ca nu ar trebui sa traiasca??

Tz, tz, de unde oare am dedus?
Nu am dedus nimic, am luat de bun ce ai scris tu. Nu trebuia?

Citat:

Stiu ca dogma bisericeasca sustine ca avortul e un pacat indiferent de conjuctura aparitiei sarcinii, sau de consecintele - in unele cazuri - ale pastrarii sarcinii. Eu m-am gandit exact la avortul terapeutic, cand se cunoaste faptul ca se va naste un prunc cu grave deficiente: nici atunci Biserica nu are nimic de adaugat? Se pare ca nu!...

sper ca nu vei continua joaca de-a dupa visin, ca n-am rabdare si nici timp.

Citat:
... Dar de ce sa ma taie in bucati inainte, cand e mai usor sa ma arunce cu totul??

Sa te taie in bucati, pentru ca in asta consta avortarea unui "prunc cu grave deficiente", ca cei pe care i-ai nominalizat chiar .

Citat:
Recunosc ca, afland despre cazuri ca astea, m-am indepartat de credinta, dupa ce intai am fost nedumerita, apoi perplexa, apoi revoltata... apoi mi-a trecut si revolta. Si-am ramas impietrita.

chiar ca ai ramas impietrita .

Mergi la inceput

Denizel, ai un stil proaspat si viguros de a urî. E aproape tonic!
Si urasti o persoana pe care nici n-o cunosti. E treaba ta. I can live with that. .

Poate nu e la subiect, dar eu m-am hotarât sa dirijez cei 2% din impozit. Nu vreau sa las banii nici statului, nici sa-i trimit catre "ocrotiti dropia de baragan", "salvati floarea de colt", "faceti in asa fel încât sa fie bine" sau "fundatia pentru binele meu".

Rezumat on-topic: statul laic (Brazilia in speta) permite avortul. BC nu e de acord. Optiunea apartine mamei fetei minore, mama a optat. La fel si BC (excomunicare). Legea laica il va pedepsi pe pedofil (tatal vitreg, mi se pare). Cam atât.

Mergi la inceput

Citat:

Poate nu e la subiect, dar eu m-am hotarât sa dirijez cei 2% din impozit. Nu vreau sa las banii nici statului, nici sa-i trimit catre "ocrotiti dropia de baragan", "salvati floarea de colt", "faceti in asa fel încât sa fie bine" sau "fundatia pentru binele meu".

Si cand te gandesti cate flori de colt si dropii ai fi putut admira, daca mamele "pruncilor cu grave deficiente" ar fi luat in serios problema avortului terapeutic... Da' asta-i, life's a bitch.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Trisomia 13 (Patau), trisomia 18 (Edwards), sindromul cri-du-chat, sindromul Wolf-Hirschhorn si ar mai fi multe care nu permit supravietuirea copilului mult timp dupa nastere.
In aceste cazuri eu sunt de acord cu avortul. Punct.
Denizel, esti mai catolica decat Papa? (stiu ca n-ai aceasta religie, dar suna bine fraza).
Gabi, pentru ca tot m-ai intrebat: sunt crestina si ortodoxa, dar mai frecventam biserica catolica, pentru mine, independent de ritualuri, sunt apropiate. Si da, excluderea mi-ar fi neplacuta, sentimentul ca mi s-a facut o nedreptate ar fi predominant. Nu ca as astepta de la preoti sa ma absolve de pacate, pana la urma doar Dumnezeu va decide...dar sa te simti alungata ca un paria pentru un act de dragoste fata de copilul tau e dureros. Cam pentru ce mai exista Biserica atunci? De fapt, ce mai e Biserica?

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Life is a bitch si pentru femeile sau copiii violati si care nu doresc sa patreze sarcina, eu una ma impac foarte bine cu gandul asta, tu nu?

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Ingrid, dar de unde stii tu cam ce religie mai am io lately?

In legatura cu avortul terapeutic, eu cred ca, atata timp cat ai avut uriasa sansa de a nu fi pusa in situatia de a alege, mai bine nu te pronunti.
Este un subiect mult prea delicat si nu ai de unde sa stii cum ai proceda, daca ti s-ar intampla chiar tie...

In plus, sunt parinti care au copii cu mari probleme de ordin fizic, probleme care au aparut dupa nastere, in urma unor accidente sau a unor boli.
Oare cum se simt ei atunci cand cei din jur spun ca cei cu deficiente fizice ar fi trebuit eliminati inainte de a se naste?
Adica, daca tot pretindem ca ne gandim la copiii care nu ar fi trebuit sa se nasca si murim de mila lor, hai sa facem un efort si sa murim si de mila altora, ca zau ca nu ne dauneaza la chakre (nu ma refeream la tine aici, Ingrid)

Citat:
dar sa te simti alungata ca un paria pentru un act de dragoste fata de copilul tau e dureros

Hai mai, ca nici mama nu-i cu mult mai breaza decat tatal. Sa stai timp de 3 ani!!! alaturi de fetita ta abuzata sexual si sa nu observi nimic, mi se pare nasol de tot.
iar daca ai observat dar nu ai luat nici o masura, nici nu mai comentez...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Si cand te gandesti cate flori de colt si dropii ai fi putut admira, daca mamele "pruncilor cu grave deficiente" ar fi luat in serios problema avortului terapeutic... Da' asta-i, life's a bitch.

Chiar nu cred ca e nevoie sa ne apucam sa donam pt. catedrale - hangare ale credintei, sau râsi dungati de stepa, garofitza alba salbatica si alte curiozitati (btw, dropiile au disparut de ani buni - si nu stau sa bocesc dupe ele - iar flori de colt exista ca si pâna acum, prin Piatra Craiului - niste flori oarecare, pretioase doar prin relativa raritate).
Mi se pare mai nimerit si mai eficient sa donez pt. persoanele care au nevoie. Dar am mai spus asta deja. sper sa nu ma ramolesc înca de pe-acuma :)

... dar parca ziceai ca n-ai timp de pierdut... vad ca totusi ai suficient, how come? eu astazi am timp berechet :) Asa ca, daca ai chef de , fain. Dar poate mai gasesti si pe altcineva?... ... ma întreb si eu ,asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Denizel am o curiozitate, tu ce crezi: \Exista lucruri mai rele decat moartea?

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput