Biserica-Mama, o gluma proasta!

Biserica-Mama, o gluma proasta! | Autor: Ingrid S

Link direct la acest mesaj

Am dat din intamplare ieri peste urmatoarul articol http://www.evz.ro/index.php?zone=articole&task=detalii-articol&item=842727&page=Catolicismul-Abuzul-copiilor---un-pacat-mai-mic-decat-avortul si m-am socat. N-am stiut pana azi ca un copil abuzat care prefera sa traiasca, in loc sa se sacrifice intru lauda Bisericii este excomunicat. Credeam ca Biserica Catolica sarea cu sfaturi, cu suport pentru abuzul groaznic pe care l-a trait copila, dar nuuu...ea o alunga de la sanul ei. Si cel mai scarbos lucru e ca bipedul care i-a facut toate acestea posibile e bine-mersi in continuare, biserica n-a catadicsit sa-i aplice o pedeapsa. Mereu am avut o impresie buna despre BC, acum s-a daramat. Si mai cred ca, daca traia papa Ioan-Paul al II-lea, poate nu se intampla asta.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pe mine nu ma mai mira nimic din ceea ce fac/predica bisericile, toate cate sunt, au o (i)logica ce m-a depasit de foarte mult timp .
Saraca fetita

Musai sa editez: acel cardinal e un tampit; ar trebui sa li se ia dreptul de a judeca in asemenea situatii, atata timp cat ei, la randul lor, nu pot avea oficial familie, copii.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Inegalitatea, mamagiuliei, inegalitatea mi-a sarit in ochi prima oara. Pentru a nu stiu cata oara, vad ca femeile sunt tratate diferit de catre Biserica. Animale de prasila si atat. Barbatii..o categorie superioara, si ce daca a comis acel abuz? Mare lucru, scapa netaxat de Biserica. Si nu e doar cardinalul, ci si papa a sustinut decizia. Sa alegi intre viata unui copil si unor copii (ca nu-i pot spune mama unei fetitze de 9 ani), uite o treaba la care se pricepe de minune religia.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Ai dreptate .
Imi vine sa cand citesc despre atitudinea bisericii in asemenea situatii . Ar trebui ori sa ajute un copil si asa batut de soarta, ori sa taca , din respect pt suferinta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Hai sa aruncam cu pietre. Pentru ce?
Sa stii ca nu cunosti o Biserica, citind articole.
Acum revenind la articolul respectiv, unde scrie ca fetita a fost alungata din biserica? Din ce am citit eu, medicii si mama copilului au fost excomunicati, da?
Faptul ca fetita a fost abuzata, nu inseamna ca trebuie facuta o crima, iar avortul a fost crima.
Sunt 2 chestiuni distincte: 1) abuzul asupra copilului ( unde vezi tu ca Biserica sa incurajeze asa ceva?), si 2) - solutia gasita, mai precis avortul, adica crima, pentru ca asta e, crima condamnata de Biserica Catolica.
Crezi ca vreun avort are vreo justificare?
Nu stiu de ce nu l-au excomunicat si pe tata, asta ramane de vazut cu episcopul local, dar, ramane de vazut.
Una peste alta, Biserica nu a excomunicat copilul, nici nu s-ar putea, este minora, si ea este victima in aceasta poveste, si nu cred ca cineva i-a minimalizat drama.
Sa inteleg ca Biserica Ortodoxa ar fi aprobat avortul?

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta

www.muntelesfinteitreimi.ro/Februarie%202009.htm" target="_blank">Important

Mergi la inceput

Eu nu inteleg de ce trebuie sa aprobe o turma de preoti (sunt romano-catolica, nu ma acuzati de alte chestii, da ?) daca e dreptul mamei/fetei sau nu sa decida daca fie`sa de 9 ani duce la capat (capatul propriei vieti!) o sarcina gemelara nedorita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu nu am inteles cine este considerat criminal:copilul abuzat,tatal incestuos,sau, cei care au dispus avortul?

Mergi la inceput

Copila abuzata, mama ei si doctorii.
Abuzul asupra unui minor este mai putin grav decat un avort, asta scrie in articol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu te supara mamagiuliei dar eu nu consider ca este vinovata copila abuzata;nu are discernamant datorita varstei si cred ca nu a fost consultata asupra deciziei de avort.

Mergi la inceput

Glumesti ?
Exista un singur vinovat care ar merita impuscat, abuzatorul. Biserica nu are nicio legatura, un cardinal sau popa sau Papa nu are niciun drept sa arate cu degetul, DD e acolo sus pentru toti, ne va judeca el.
Si aici era vorba de viata fetei, iar ca mama nu poti decat sa-ti doresti ca al tau copil sa traiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

gestul bisericii catolice e cumplit, excomunicand mama si doctorii care au decis si facut avortul. Scrie clar in articol ca doctorii au considerat ca viata fetei era in pericol cu acea sarcina gemelara. Declaratie preotului e socanta, abuzul e un pacat mai mic decat avortul, dar nu trebuie sa ne mire: cati copii nu au fost abuzati de preotii catolici? deci normal ca pacatul incestului e mai mic decat un avort din motive medicale

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput