Operatie de "Sinus-Lift" + implant dentar

Operatie de "Sinus-Lift" + implant dentar | Autor: Burtocika

Link direct la acest mesaj

A facut cineva asa ceva ?

Am o masea lipsa in partea dreapta sus si medicul meu stomatolog mi-a spus ca exista 2 solutii pentru a umple golul :

1 - Cea mai simpla si ieftina = o punte cu cei 2 dinti vecini; asta inseamna ca se omoara nervii la ambii dinti (care sunt deocamdata sanatosi), se imbraca si se pune punte peste ei.

2 - Implant dentar; pentru ca maseaua lipsa e foarte aproape de sinusul maxilar, nu se poate baga surubul direct in os, care este foarte subtire, ci trebuie facuta o operatie care se numeste "Sinus-lift" si consta in dezlipirea unei membrane, sudarea unui os artificial pe osul meu, si abia apoi realizarea implantului.

A doua solutie se pare ca ar fi cea mai buna, dar costa foarte mult si este totusi o procedura complicata ...

Ce as vrea eu sa stiu este daca si-a facut cineva asa ceva, cum a decurs operatia si cum se comporta implantul asta in timp ...

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Eu operatie sinus lift nu am facut insa am un implant la unul din dinti si am si o punte. Deci ceva detalii pot sa-ti dau.
Punte:
1. procedura de instalare, lunga, implica pilitul celorlalti dinti, se ia modelul dintilor etc, nedureroasa (daca iti prinde anestezia, mai sunt si ghinioane);
2. trebuiesc intretinute cu atentie, se foloseste ata dentara insa trebuie folosita si periuta speciala de curatare a puntii, se mai aduna resturi alimentare. Daca ignori e de rau.
3. dupa un timp depinde de cimentare si cat de bine o cureti incepe sa joace si trebuie mers la medic.
(puntea o am de ceva timp)
Implantul:
1. procedura de instalare destul de simpla, daca nu mai ai radacina dintelui sau maseaua se pune implantul direct sub anestezie. Daca mai ai resturi se extrag si apoi se poate pune implantul. Nu doare.
2. Se pune o capa de protectie peste surubelul de implant ca sa obisnuiasca gingia si sa se vindece. doctora zicea ceva de 10 zile, dar eu am tinut-o mai mult ca trebuia sa plec din tara.
3. Dupa ce s-a vindecat se pune coronita ca la orice alta lucrare.
4. Gingia este sensibila o perioada si igiena dentara trebuie sa fie mai scrupuloasa deoarece implantul nu are protectia pe care o are dintele si daca placa bacteriana ajunge la osul maxilarului acesta se poate retrage si poti pierde implantul.
Beneficiul: Iti pastrezi cei doi dinti sanatosi, nu trebuie sa te chinui sa cureti puntea.
Dezavantajul: daca nu erai obisnuita cu o igiena dentara riguroasa v-a trebui sa-ti schimbi obiceiul. Spalat dupa fiecare masa, ata dentara, apa de gura si maaaare atentie la gingivita.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Baiatul meu e in aceeasi situatie .
Mi s-a spus si mie la fel ca trebuie pus os artificial si am inteles ca e o operatie complicata .
Eu cred ca pana la urma mai bine sa ramana cu o masea lipsa decat sa riste cine stie ce complicatii .
Varianta cu pilirea celorlalti 2 dinti nu merita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

despre implanturi stiu de la cativa stomatologi, ca sunt destul de delicate, pentruca fiecare organism reactioneaza diferit.
cel mai bine, pentru edificarea ta, este sa intrebi la mai multi, (doi, trei ) medici.

eu am o punte, am pierdut o masea din cauza unui medic....
am optat pentru punte, chiar daca mi-au fost scosi nervii la cele doua masele sanatoase. folosesc o periuta speciala, de fapt nu-i foarte speciala ca e la orice supermatket, spalat pe dinti dupa orice masa, si f important, apa de gura! de trei ori pe zi. pe langa ca omoara bacteriile, ajunge in locurile in care periuta nu curata.
apa de gura este foarte eficienta, desi medicii stomatologi din Ro, nu prea o recomanda. o folosesc, de aproape douazeci de ani!

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

PS. Va rog nu dati reply with quote la mesajele mele! multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc pentru raspunsuri.

Puntea nu ma prea incanta nici pe mine din motivele pe care le-ati enumerat si voi, si in principal omorarea a doi dinti sanatosi. Ma rog, foarte sanatosi nu sunt ei, ca tot au o plomba mica fiecare, dar nu sunt chiar de nerv. Si la ce de plombe am in gura, chiar nu prea-mi permit sa mai pierd 2 dinti sanatosi ...

Implantul in sine am inteles cam cum vine, problema era ca ar trebui fixat in osul superior, care este prea subtire si trebui "ingrosat" cu acel os artificial. Asta era temerea mea, referitoare la operatie, care e mai complicata decat un implant in osul propriu ...

Iael, ce ai hotarat pentru baiatul tau ? Am citit la un alt subiect ca ai avut o intreaga aventura cu dentistii ...

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani

Mergi la inceput