M-am hotarat.........adoptie(59)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Gabi, felicitari!

Sa va traiasca Mariuca, sa cresca mare, sanatoasa si voioasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk_psk spune:

eu mi-am propus sa adopt o fetita de culoare, fff creata...o sa fie ciudat oare sa fim toti albi si ea altfel? n-o s-o afecteze in vreun fel asta cand va fi mai mare? mi-ar place sa am si un mic chinez..am luat-o razna? sau o sa-mi spuneti ca sunt destui copii in romania care asteapta o familie...asa e...sa-i iubiti mult...si mama mea are in plasament 2 copii ffff dulci...cum sa nu-i iubesti? tot copii sunt chiar daca nu-s ai nostri...

http://tanaramamica.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk_psk
tot copii sunt chiar daca nu-s ai nostri

la ce te referi ?

mami de brotac rocker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecia spune:

Fetelor dragi,puteti sa-mi spuneti, va rog, ce posibilitate legala exista de a sta acasa in perioada de incredintare? Adica in afara de concediu de odihna mai pot beneficia de alt tip de concediu pentru a sta cu copilul in cele 90 zile?
tuturor si mii de multumiri anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunnyday07

Am citit si eu articolul cu familia care "doneaza" bebelusul.

Carmen, de unde ai inteles ca ei vor sa fie implicati in viata copilului in viitor?

Oricum, discutia mi-a amintit de un film foarte frumos "Juno" - vi-l recomand daca nu l-ati vazut.

asa suna articolul initial, ca au o situatie materiala buna, bla-bla, si sunt chiar dispusi sa ajute viitoarea familie la cresterea copilului, chiar sa se mute in apropierea familiei adoptive, avand in vedere ca au mai multe proprietati... bla-bla
imi pare rau ca nu am facut un print screen, acum am recitit articolul si vad ca e modificat
foarte ciudat...
asta m-a si pus pe ganduri, daca aveau atata disponibilitate si le pasa atat de mult de ce nu si-l cresc?
oricum, chestia asta cu donam un bebelus, de parca e portelanul din vitrina bunicii care s-a demodat si nu mai avem chef sa il stergem periodic de praf... ma dezgusta
poate sunt eu mai sensibila, unde imi doresc atat de mult un copil, nu pot intelege sa faci unul si sa te dispensezi de el, ca uite asa... nu ai chef sa il cresti
ah, mi-am adus aminte, in articolul initial scria ca sunt dispusi sa ii faca si o surioara bebelusului, respectiv familiei care il adopta, ca sa nu creasca singur!!
asta m-a oripilat de-a dreptul!!!

in alta ordine de idei, felicitari celor ce progreseaza in a aduce bebele acasa si a termina cu toata procedura
noua ni s-a spus ca vom fi sunati cu o zi - doua inainte de a veni doamnele cu ancheta sociala si sa nu ne stresam si sa insistam cu telefoanele daca nu suna ele imediat, pentru ca nu ne-au uitat!! ca oricum, raspunsul la dosar il primim in 60 de zile
asa ca a trecut o saptamana numai si asteptam...

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Alecia, daca nu ma insel cred ca poti sa intri in CIC, dar acum mai depinde si de ce varsta are copilasul tau, ca asta se ia pana la varsta de 2 ani a copilului. (poate gresesc, rog fetele care sunt in situatia ta sa-ti raspunda, ele stiu sigur cum e).

...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

alecia, poti sta acasa in CIC, pe baza sentintei definitive (de incredintare), sau a certificatului de grefa (in cazul in care nu e gata sentinta)

Emma INVINGE cancerul! In fiecare zi alaturi de Emma!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecia spune:

SoriLea-multumesc de raspuns!
misha-o fi valabil si pentru copii care depasesc 2 ani?
Daca este asa chiar m-am linistit pentru ca baietelul meu are 6.5 ani si tot astept sentinta aia care nu mai apare, din 13 ianuarie!
Dar, nu disper,ca trebuie sa o dea odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

din pacate nu cred sa poti sta acasa daca copilul e mai mare de 2 ani. Doar cu concediu de odihna, medical, fara plata sau cu ceva intelegere de la locul de munca.
Se zvonea de un concediu de acomodare de 3 luni, insa vad ca nu s-a mai miscat nimic in directia asta. Pacat.

Gabi felicitari! Travaliu greu, dar ai nascut o mindrete de fata! Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si sa va bucurati impreuna unii de altii.

Emma INVINGE cancerul! In fiecare zi alaturi de Emma!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
asa suna articolul initial, ca au o situatie materiala buna, bla-bla, si sunt chiar dispusi sa ajute viitoarea familie la cresterea copilului, chiar sa se mute in apropierea familiei adoptive, avand in vedere ca au mai multe proprietati... bla-bla
imi pare rau ca nu am facut un print screen, acum am recitit articolul si vad ca e modificat
foarte ciudat...
asta m-a si pus pe ganduri, daca aveau atata disponibilitate si le pasa atat de mult de ce nu si-l cresc?
oricum, chestia asta cu donam un bebelus, de parca e portelanul din vitrina bunicii care s-a demodat si nu mai avem chef sa il stergem periodic de praf... ma dezgusta
poate sunt eu mai sensibila, unde imi doresc atat de mult un copil, nu pot intelege sa faci unul si sa te dispensezi de el, ca uite asa... nu ai chef sa il cresti
ah, mi-am adus aminte, in articolul initial scria ca sunt dispusi sa ii faca si o surioara bebelusului, respectiv familiei care il adopta, ca sa nu creasca singur!!
asta m-a oripilat de-a dreptul!!!

Probabil s-a sesizat cineva si i-a pus sa modifice textul articolului, avand in vedere ca in Romania adoptia "deschisa" nu este legiferata (cel putin asa stiu eu).

Daca vor sa-si dea copilul spre adoptie trebuie sa il lase in grija statului, nu pot ei decide cui sa-l dea. Cu atat mai putin sa faca parte din viata acestuia.

Iar partea cu "surioara" e intr-adevar socanta.

Mergi la inceput