Injuratura, ca sport national

Injuratura, ca sport national | Autor: Theiuta

Link direct la acest mesaj

Dragii mei, cer iertare tuturor ca aduc in discutie acest subiect: sunt ingretosata pina la disperare de aceasta injuratura pe care nu o mai scoate nimeni din gurile adolescentilor de azi, ba chiar a unor barbati in toata firea (o stiti: baga-mi...").

De la bun inceput, spun ca inteleg reactia fireasca a unui om care injura: furie, neputinta, frustrare...dar, pentru Dumnezeu: a devenit o moda sa stea cu ea in gura toata ziua. Nu mai pot tine geamul deschis pentru ca jos, in parc, (va mai amintiti subiectul de anul trecut cu derbedeii din spatele blocului, desigur)...toti pustii care abia s-au sters la nas de munci isi baga si isi scot. In gura mare.Nu conteaza ca sunt si alti oameni pe linga ei, femei, fete, copii, batrini. In tramvai la fel: un nenorocit de vreo 25 de ani injura o femeie care ii putea fi mama, facind apel la decedatii mamei bietei femei.Un alt mucos, vorbeste la telefon in gura mare, isi baga si isi scoate si aude tot tramvaiul. De vreo 4-5 ori, le-am zis sa si-o tina dracului in pantaloni si sa nu ne mai polueze urechile cu ea. Am avut noroc pentru ca in toate cazurile, au tacut. Barbatii din jur au tacut milc. Dar, stau si ma intreb: unde va duce atitudinea asta de neimtire extrema a adolescentilor?

Barbatu-meu imi spunea ca si cind era el adolescent se mai injura, dar mai rar si mai cu teama...sa nu ii auda parinti, sau vreun vecin sau profesor. Am facut si eu sport de echipa si nu am auzit injuraturi, cel putin de la fete.Imbuibatii de azi nu mai au teama, rusine, respect pentru nimic si pentru nimeni. Ti-e si teama sa mai treci cu copilul pe linga grupuri de c..ati bolnavi din astia, ca nu stii ce scot pe gura.Ce mari suparari au, ce frustrari, ce lipsuri? Ce pervertite trebuie sa le fie creierele ca sa le faca placere sa vorbeasca asa?

Care sa ne fie atitudinea? Ii lasam sa injure si sa rida si bagam capul intre umeri si mergem mai departe? Sau le tragem o bataie buna si le bagam un sapun in gura sa se spele pina le ies clabucii pe urechi? Si ce e mai socant este ca fetelor care sunt cu ei in grup, le e indiferent daca ii aud pe derbedei vorbind asa, ba chiar le amuza si, culmea penibilului, isi baga si isi scot si ele...tigarile, de pilda.

Pe vremea mea, in cercurile mele din liceu (de generala, nu mai vorbesc), baietii nu isi permiteau sa vorbeasca porcarii de fata cu fetele.

Nu sunt de acord ca baiatul meu sa fie o mimoza. Pe terenul de sport, la nervi...asta e, fiecare mai injura.Dar prea a devenit sport national a injura de placere...

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

adolescentii care vb urat, au avut modele pe care le-au copiat!
in presa, la tv s-a promovat foarte mult de-a lungul anilor limbajul vulgar, trivial chiar in tot felul de emisiuni de asa zis divertisment

ziarul Libertatea e unul din cele mai citite, dar si cel mai mizerabil si execrabil din cate sunt. nu ca altele n-ar fi!
iar scoala, e demult o veriga lipsa la multi, chiar daca o frecventeaza precum gasca prin apa.....

am auzit deseori copilasi micuti, care abia vb, invatati de parinti sau bunici "spune: dute-n **********". si bietul copilas, naiv, era foarte aplaudat si felicitat pentru invatarea injuraturii nationale! adulti, cu mintea intreaga, se amuzau copios la auzul copilului

si uite-asa cresc copii crezand ca-i normal si bine sa pronunte injuraturi cand nu le convine ceva.

mai cu ceva vreme in urma, cineva intreba aici daca am ales civilizatia pentru copii nostrii....era o intrebare buna, avand situatia descrisa de Theiuta.

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Theiuta din pacate vremurile alea sunt demult apuse...

Kariguld ziceai de sub. "ati ales civilizatia ptr copilul vostru", stai linistita ca nici aici nu i mai dragut , numai ca parca nu i atata imaginatie, sunt mai limitati

Este sport international...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Nu numai injuraturile....dar si marlania in general.

Am emigrat in 2002 si m-am intors in Bucuresti pt o vizita in 2004. Baiatul meu avea 7 luni pe atunci si de la aeroport pana in Stefan cel Mare a incept sa faca febra. Mi-am dat seama ca am uitat sa iau termometrul asa ca l-am dus sus in apartamentul matusii iar eu am coborat pana la farmacia de la parter sa cumpar altul.
Blocul are iesirile din scara in spate iar in Sos stfan cel mare se iese printr-un gang. De cum am iesit din gang si am facut cativa pasi spre farmacie, un nemernic la vreo 40 ani, murdar imbracat, insotit de un altul care ranjea marlaneste mi-a zis " baga-mi-ash p....intre tatele tale. Ce mananci de le ai asa bune?" (Eu alaptam inca) A fost de parca mi-a turnat cineva o galeata de apa in cap sa ma trezeasca din euforia simtita la reintoarcerea acasa.
Stiti cat de tare a durut? Sa ma fi batut si nu m-ar fi durut mai tare.
Mare pacat....
Faptul ca in cartierele nevoiase ale Aucklandului or din alte orase din lume se vorbeste la fel sau mai rau nu ma face sa ma simt mai bine.
Stefan cel mare nu e un cartier nevoias.....e buricu targului la o adica. Dupa botezul focului din ziua aia am auzit mai multe....si grupurile de liceeni intorcandu-se de la scoala....si gastile de betivi de la orice dugheana de la colt de strada......si copiii de la bloc urland sub geam in timp ce tu incerci sa culci copilul
M-am felicitat ca am plecat....ofer altceva copiilor mei dar mai presus de asta imi ofer mie sansa de a nu trai auzind lucrurile alea zilnic.....dar asta nu ma face sa nu-mi para rau si sa nu ma doara sufletul.
Cum se poate remedia situtia? Zau daca stiu...ajungem iar la educatie, la cei 7 ani de acasa, la cum a ajuns invatamantul, la "modelele" promovate de media...
Nu mai e un cerc vicios....e deja ca o tornada care smulge si distruge tot in cale

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

subiectul asta l-am discutat de nenumarate ori cu sotul meu.La Iasi stam langa un parc si imi aduc aminte ca m-am dus la baie ca tot omul si ce mi-a fost dat sa aud?!oroare.Cred ca nici in cea mai josnica bodega nu auzeai ce puteai auzi din gura fetelor care stateau pe bancute in parc.
Ca vorbesc adolescentii asa nu ma mai mira.Fac parte din generatia asta care a luat-o putin hai-hui si am tot auzit cuvintele acestea.Mare insa mi-a fost mirarea sa aud aceste cuvinte de la mosuleti cu nepoti si chiar de la babele din sat.Am crezut cu tarie ca ei nu ar putea sa vorbeasca vreodata asa si m-am inselat.
Vorbeam odata cu o cunostinta care are un pusti de vreo 3 ani care injura birjareste.Eu am zis ca nu ii voi permite lui Andrei sa vorbeasca astfel.Raspunsul lui a fost:"da' ce vrei ma?sa ai un fatalau?!Lasa-l sa fie barbat!Asa vreti voi mamele sa ii tineti dupa fusta voastra tot timpul!"Nu am mai spus nimic caci nu aveam cu cine vorbi.Ce legatura are injuratul cu barbatia?Ce legatura are asta cu independenta baieteilor?
Din pacate nu vorbesc asa numai oamenii proveniti din medii dubioase,ci uneori vorbesc mai urat ca ei cei care sunt cu scoala,care lucreaza in medii sanatoase si se invart in cercuri bine alese.
Eu taxez imediat pe cine isi permite sa vorbeasca astfel in prezenta mea.Am observat ca barbatii nu mai tin cont ca sunt femei in jurul lor,iar femeile nu iau atitudine;ba mai rau vorbesc si ele asa.Trist!Mare pacat,dar asta e lumea in care traim.

mami de andrei 08 MAI 2008
http://shoarece.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui moruna
Ce legatura are injuratul cu barbatia?Ce legatura are asta cu independenta baieteilor?

Nu are, din contra. Cand sunt mici, baietii injura ca sa para barbati. Cand devin maturi, injura ca n-au cum sa-si manifeste barbatia, pe care n-o au.
Am mai scris pe-aici despre limbajul copiilor din clasa fetei cele mari (14-15 ani), inclusiv al ei. Ce putem face? sa stam cu gura (si cu atentia) pe ei.
Si da, fetele-si baga si ele acelasi lucru. Ce daca n-au ce...sau mai stii?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Generatia acestor adolescenti de 15 ani are un limbaj mai agresiv decat genearatiile anterioare fiindca de mici au vazut la tv multe filme agresive iar in filmele romanesti se vorbeste ca la " usa cortului ".

Ce altceva sa fi invatat acesti copii!

Parintii ar trebui sa le explice argumentat de ce nu este decent sa foloseasca un asemenea limbaj.

Limbajul vulgar, dupa umila mea parere, este expresia unei minti inguste, care altfel nu stie sa-si exprime nemultumirea sau, dimpotriva, multumirea...

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Parintii ar trebui sa le explice argumentat de ce nu este decent sa foloseasca un asemenea limbaj.

Copiii aud la adulti acest limbaj.
De cele mai multe ori, parintii vorbesc la fel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:

Copiii aud la adulti acest limbaj.
De cele mai multe ori, parintii vorbesc la fel.

In cazul asta, poate o campanie de educatie a maselor, la nivel national, ar fi binevenita.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:

In cazul asta, poate o campanie de educatie a maselor, la nivel national, ar fi binevenita.

[/quote]

Cine sa faca educatia ?

Mergi la inceput

Mass-media...
Unde injuraturile sunt la ele acasa...

Aici, pe forum, eu iau o pauza.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput