socant !!!
Raspunsuri - Pagina 3
szivarvany spune:
Pana la 3 ani+ cred ca trebuie o atentie foarte, foarte mare, adica stat cu ochii ca pe butelie atatea se pot intampla in fractiuni de secunde :(
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
mariamunteanu spune:
Nu e corect sa fie batuti copiii/adultii peste ceafa cand se ineaca. Trebuie batuti intre omoplati, eventual cu trunchiul inclinat la 90°.
Copiii se ineaca adeseori cand trec la hrana solida, asa ca guma de mestecat a fost o intamplare. Daca se aplica in mod corect primul ajutor imediat dupa inec, se poate salva.
In Germani exista precis cursuri de prim-ajutor, intreaba la serviciu.
Merita, am urmat si eu unul.
Maria
Claudi@ spune:
Doamne fereste de asa ceva.
Al meu baiat, 1 an si 11luni, chiar azi a reusit sa bage un dop de la o sticla in gura (parinti tampiti, l-am lasat sa se joace cu o sticla de plastic). De sperietura sotu a urlat sa-l scoata si repede cu mana in gurita lui si am vazut cum saracul incerca sa-l scoata cu limba dar nu reusea sa traga aer si intra dopul inapoi. Pana la urma a reusit sotul sa-l scoata dar nici acum nu mi-am revenit din tremurat si imi dau lacrimile numai cand ma gandesc.
Nu i-as da nici eu guma de mestecat, dar recunosc ca a papat floricele, dar numai de fata cu mine si nici nu am stiut ca e interzis, nu-i voi ma da pana la 5 ani.
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
Poze
anangel_lexi spune:
Maria, multumesc de pont . Sotul meu e asistent medical si stie cum trebuie sa procedeze in astfel de situatii. De altfel m-a invatat si pe mine cum sa fac atunci cand ma inec si acum cand mi se intampla, nu mai ajung sa ma sufoc. Numai ca...sperietura in astfel de situatii ramane. Pe mine una ma ia tremuratul dupa cate o faza din asta...
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anangel_lexi Pe mine una ma ia tremuratul dupa cate o faza din asta... |
Te cred, e o sperietura groaznica.
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellej Cand fiu-meu s-a inecat odata tot cu peste l-am luat de picioare, cu capul in jos si practic l-am scuturat pana si-a revenit. Nu stiu daca e cea mai buna metoda (clar la adulti n-ai cum s-o aplici), dar aia mi-a venit mie pe moment. |
Pt copii, este cea mai buna metoda. Eu asa procedam cu fii-mea cand incepusem sa-i dau sa manance taiat in bucatele. Uneori, se mai ineca, o luam de picioare si o tineam cu capul in jos pana isi revenea.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
aura_m spune:
Si fratele meu cand era mic si-a bagat in nas un sambure de pepene verde si tot asa se panicasera ai mei parinti. Eu cand eram mica ma fataiam pe langa ghiveciul cu flori, iau eu o pietricica si o bag in ureche, o scot, iar o bag in ureche si cand sa o scot pietricica ea s-a afundat mai mult, a fugit atunci mama cu mine in brate la spital si cand mi-au scos pietricica din ureche mi-au zgariat si putin timpanul, o vreme cand eram racita, imi supura urechea. Oasele de peste sunt nenorocite rau, o data eram la tara, eram marisoara si mi s-a oprit un os de peste in gat, m-am dus la toaleta sa vars si fratele meu s-a speriat si a chemat-o pe bunica. Tot asa eram la liceu, in vacanta de vara la tara, mi-a fost rau si mancasem niste carne de pui si cand am varsat mi se oprise o bucatica in gat, Doamne, secundele alea mi s-au parut ore, am crezut ca mor atunci.
AURA
josefine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lisaelisa
Pt copii, este cea mai buna metoda. Eu asa procedam cu fii-mea cand incepusem sa-i dau sa manance taiat in bucatele. Uneori, se mai ineca, o luam de picioare si o tineam cu capul in jos pana isi revenea. lisaelisa mami de ingeras dragalas |
Cam asa se face, instinctul a fost corect. Un link:
http://firstaid.webmd.com/tc/choking-rescue-procedure-heimlich-maneuver-baby-younger-than-1-year
hannen spune:
Si eu am patit-o.Eu nu le cumpar bomboane la fete(de la o vreme am in casa dar nu pentru ele,daca le gasesc pt. cele mici le sfarim cu ciocanul de snitele)Asa am procedat mereu,insa acum vreo 2 ani ,avea mijlocia mea 1 an si 7 luni,le-au dat de la gradinita niste dulciuri printre care si doua bombonele mici in forma de triunghi.Una i-am dat-o sfarimata iar la citeva zile,intr-o duminica a inceput sa plinga linga dulap ca vrea bomboane.Am cautat si din intimplare am dat peste bomboana ramasa(eu am uitat ca am,ea a tinut minte)
Nici in ziua de azi nu-mi amintesc cum s-a intimplat,ce a fost in capul meu de am desfacut-o si i-am dat-o asa,intreaga.
M-am intors cu spatele si m-am dus spre living,ea dupa mine(eu ci gindul sa fac ceva).Efectiv nu stiu de ce m-am intors exact ca sa-mi surprind copilul care aspirase bomboana si facea ca toate "alea" incercind sa respire.
Dumnezeule mare,groaza care am trait-o atunci imi da si acum cosmaruri.
Am intors-o imediat cu capul in jos,i-am dat niste "dupace" intre omoplati de a plins in somn citeva nopti,probabil de spaima ca o bate maica-sa,am pus-o pe genunchi cu capul in jos.
NIMIC nu a mers,copilul incepuse sa se invineteasca,la gura ii aparusera ceva ca o spuma de la horcait(efectiv nu-mi mai amintesc exact,dar asa am senzatia).
Stiam ca nu ai voie sa bagi degetul pe git dar ERAM DISPERATA!!!I-am bagat degetul pe git,am simtit bomboana ...dupa milioane de scheme copilul a inceput sa respire.Am tinut-o in brate si m-am uitat la ea cred ca jumate de ora sa ma asigur ca respira,ca e ok...tremuram,am urlat,apoi m-a apucat un plins isteric.
Bomboana nu a iesit!!A inghitit-o!!!Slava Domnului!
Asta e cosmarul vietii mele,cred ca o sa ma urmareasca cite zile voi avea.
Cind am facut-o pe "hercule" cu pitica care era cam rotunjoara,eram gravida in 7-8 luni.Aveam un burtoi si abia ma miscam,dar de spaima am ridicat-o,intors-o ,rasucit-o si pocnit-o cu atita putere ca si acum ma mir cum naiba am reusit.Ca sa nu mai zic ca si ea s-a speriat de tratamentul aplicat,a plins citeva nopti dupa asta.
De guma de mestecat habar nu am avut!!!Doamne ochii cit cepele la copii!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades