Bucurii de sept-oct 2006 (160)
Raspunsuri - Pagina 13
xandrutza_76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adriana mica Din pacate, cred ca si pe Dudu l-a prins viroza de sezon. A inceput sambata dimineata cu un puseu febril izolat, duminica a facut din nou spre seara febra, asa incat deocamdata sta acasa cu bona. Alte simpome are doar in forma moderata (ceva mucisor si tuse productiva) pe care le tratam cu apa de mare, respectiv Ketof. Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006) Uite ce mare am crescut... www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe... |
Dudu, multa sanatate!!
yoannamarie spune:
Credeam ca am trimis acest raspuns...Se pare ca l-am salvat...doar
Despre dulciuri...Hmm...Oho...cred ca am sa fiu criticata... Mitzu, nu accepta, dulciurile facute in casa. Indiferent de cine le prepara, ca sunt eu, sora-mea etc. Foarte rar s-a intamplat sa manance o felie de tort, facut in casa...clatite, gogosi, chec etc. Are toane...In schimb, la cofetarie, caci avem obiceiul sa o ducem la sfarsit de saptamana, accepta cu bucurie, savarinele. (de asta si incerc sa fac in casa acest desert. Mercic, inca o data, pentru reteta, Alexandrina
) La cofetaria, la care mergem, conditiile de igiena sunt "la ele acasa". Domnisoara care serveste are, intotdeauna, manusi, mesele, tacamurile stralucesc, Produsele au afisata data cand au fost facute si cat sunt valabile. se simte si vede curatenia si bunul simt. Prajiturile sunt delicioase, au laborator propriu. Ce-i drept, sunt mai scumpe produsele, decat in alta parte, dar calitatea cere acest lucru. Nu stiu...dar nu-mi fac probleme ca mananca prajituri de la aceasta cofetarie. Plus ca e si distractie si, totodata, educatie pentru Mitzu. In schimb, aproape la doua zile, mananca cate o tabletica de ciocolata Kinder sau Milka pentru copii. Abia ce am reusit sa o dezvat de oul Kinder. Toti, care veneau in vizita la noi...hop si cate un ou kinder pentru Maria. Si-l dadeau, personal, Mariei! Mai ia-l, daca poti...In fine...Pana la varsta de un an jumate, am incercat si am reusit in mare parte sa o feresc de dulciurile din comert. Ii dadeam iaurturile cu fructe de la "Miller". Dar, cum a crescut si a inteles despre ce e vorba, nu mai pot sa o retin. Asa ca-i iau napolitane, prajiturica "Barni" e nelipsita din casa si...din cosul de la supermarket. Mananca pufuleti, popcorn, facut la microunde, cereale, goale, fara lapte...Iaurturile cu fructe. si la fructe are preferinte. Bananele, merele, kiwi-ul amestecat cu piure de banane. Portocale, mandarine etc sa nu le vada. Nici ananasul proaspat. Iar la suc, acidulat nu-i dau nimic. Bea apa plata si, pana nu demult, suc Teddy, dar nu-i mai place nici ala. Sucul de fructe, preparat in casa, il bea doar daca are chef si ii este, cu adevarat, sete. Daca nu...ia o gura, doua si gata. Mai serveste, cateoadata, suc la bidonas de 330 ml, Cappy cu pulpa. Culmea, ala ii place...Cam asta ar fi... E copil si nu pot sa-i restrictionez, in totalitate, dreptul la dulciuri. Nu-i dau chipsuri, acadele etc. Asa ca, pana va accepta dulciurile facute in casa, ma rezum la cele descrise mai sus. Va
www.totsites.com/tot/maria-elena" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!
"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana, mami de
Maria-Elena
Roxana01 spune:
Eni (si Monique), din pacate nu am incercat combinatia, pt ca traiesc un paradox: din cauza solutiei pe care tr sa i-o injectez intraarticular si pe care o astept de 2 sapt

din germania, trebuie sa aman si punctia la genunchi. asta pt ca amandoua tr facute sub sedare si nu vreau s-o sedez de 2x. asa incat deocamdata, chiar daca mi-e mila de ea, nu vreau sa aplic prea multe tratamente de reducere a lichidului intraarticular, pt ca in mom punctiei vreau sa existe lichid pt probe. de aceea va imaginati disperarea mea cand vad ca nu mai vine pachetul din germania. mai bine ma bazam pe voi, fetele din germania, decat pe rudele de acolo, ca alora le-a trebuit mai mult de o sapt sa imi trim un amarat de produs farmaceutic. in fiecare zi dau tel la dhl si la posta in disperare, doar doar am vreo veste. dar acum stiu ca a ieit pachetul din germania si nu a intrat in romania.
asa ca, dupa ce fac punctia, am de gand sa incep si cu mierea cu scortisoara, nu inainte. la mine in cap toate sunt f clare, nu stiu daca am reusit sa exprim eu ce am avut de spus.
cand oamenii nu au copii bolnavi, nu stiu ca orice ora in plus conteaza. asa ca cei din germania nu au considerat necesar sa se grabeasca sa ne trimita pachetul, ba, mai mult, ne-au mintit 4 zile ca l-au trimis ca in final sa spuna ca au mai asteptat putin, ca mai aveau de pus ceva pt alti prieteni si au vrut sa faca un singur pachet. 

hai ca ma lungesc, dar tare mult ma enerveaza chestia asta si am tinut-o in mine de 2 sapt.
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
tasia spune:
Am vorbit cu Mexxa, era suparata si obosita
O sa ma duc maine si-i transimt toate mesajele voastre, sper sa o gasesc maine mai optimista.
yoannamarie Cred ca fiecare mama stie mai bine ce sa faca pentru copilul ei. Eu una nu-i dau din comert pentru ca stiu ca se fac cu praf de frisca, cu gelatina, iar aceastea contin multe E-uri. Suc numai fresc ori din acela Bio natural 100 %. Poate exagerez dar sunt sigura ca nu-l privez de elemente nutritive daca nu-i dau zahar rafinat. In plus el nici nu stie cum arata toate dulciurile din comert, trece pe langa ele, cand sunt cu el la supermarket si nu are nicio reactie. Iar daca vine cineva la noi, ii anunt la telefon sa nu ia dulciuri. este doar parerea mea, te rog sa nu te superi. Uite, de exemplu cand eram eu mica singurul meu desert erau fructele, m-am obisnuit cu ele, iar acum nu prea ma omor cu dulciurile, mai fac foarte rar, cate o crema de zahar ars, tiramisu sau chec...doar pentru sotz, eu gust la inceput si gata....
Anastasia, mamica de
Mario-Fabian (25.09.2006)
anangel_lexi spune:
Off, Roxana, tare nasol cu pachetele astea, uite eu am trimis pentru ziua bunicului meu un pachet pe 21 februarie si a ajuns ieri! Iar ziua lui a fost pe 26. Am crezut ca innebunesc. Ce sa mai spun ca tot in aceeasi perioada i-am trimis mamei mele un pachet din Luxemburg. Ala nu a ajuns nici pana acum. Deci...no comment. Noi de obicei cand avem de trimis ceva folosim Atlassibul, dar acum nu am mai apucat sa trimitem cu ei (ar trebui sa mergem 100 km pana in Saarbruecken ca sa putem trimite si nu am avut timp). Oricum daca mai ai de primit ceva din Germania roaga-i pe expeditori sa foloseasca Atlassib sau alta firma romaneasca de transport. E ieftin, pachetul ajunge in 3-4 zile maxim si mie cel putin nu mi s-a intamplat niciodata sa se piarda ceva. Sper sa nu se considere reclama ceea ce am scris. 
Acum pentru mexxa si fetele care vorbesc cu ea: am gasit pe net un site cu toate clinicile din Germania care trateaza boala de care sufera Sebi. Deci astept acordul Andreei si cateva date despre istoricul medical al lui Sebi ca sa ma pun pe treaba si sa incep sa scriu mailuri si faxuri.
de
www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
tasia spune:
lexi Mexxa imi spunea la telefon ca nu mai vrea sa se plimbe pe la alti doctori, cel putin deocamdata. O sa vada cum evolueaa lucrurile. Eu m-am oferit sa vorbesc cu prietena noastra sa ne trimita l un doctor bun, si ea a spus ca deocamdata ramane la acel doctor. Maine cand ma duc la ea o sa-i spun de propunerea ta, sa vad ce zice.
Cu atlassib eu primesc pachetele mereu in 4 zile, si primesc multe lucruri de valoare, haine de firma pe care le vand.
Anastasia, mamica de
Mario-Fabian (25.09.2006)
yoannamarie spune:
Draga Tasia, nu ma supar, stai linistita... Asa este, fiecare mama stie ce e mai bine pentru copilul ei. Te felicit pentru ca ii dai lui Fabian numai produse Bio. Dar, eu continui sa cred ca nu e chiar atat de grav, ca ii dau Mariei, preparate din comert. A nu se intelege ca exagerez cu ele si ca, Mitzu mananca, in fiecare zi tot ce am enumerat eu. NU! Azi mananca o prajiturica Barni, maine o napolitana. Ciocolata cam o data la doua zile. Are momente cand nu-imi cere nimic dulce, si nu-i dau. Decat fructe, dupa masa de pranz. Si sa fim seriosi...cred ca E-uri se gasesc in toate produsele, mai mult sau mai putin. Cat despre legumele si fuctele ce se gasesc, in aceasta perioada a anului...acestea lasa de dorit...La capitolul vitamine...nu stau chiar asa bine...si, unele, n-au nici un gust. Ex: Am cumparat acum cateva zile capsuni. Nu mai spun ca am dat 10 lei pe 7 capsuni, ca era kg, 30 de lei. Ma rog...Aspect si culoare de-ti luau ochii...si cand am ajuns acasa, si le-am spalat si gustat...efectiv parca mancam plastic. Nici macar iz de capsuna..Maria le-a refuzat din start, desi ea mi-a cerut sa i le cumpar... Parerea mea...Cat despre ce am scris, referitor la dulciuri, nu am vrut sa dau sfaturi sau sa critic pe nimeni. Imi pare rau daca ai inteles asta. Am spus "meniul" Mariei, cum au facut-o si celelalte mamici, dealtfel. Doar atat...
Si cu riscul de a mai atrage critici...
...
...referitor la dulciurile copilariei...nu cred ca are vreo legatura, ce mancai cand erai copil...cu ce poftesti azi. Sa-ti dau un exemplu: Bunica mea, Dumnezeu sa o odihneasca!, statea la distanta de cateva blocuri de blocul parintilor mei. Zilnic facea cate o prajitura sau daca nu prajitura, cu siguranta, gaseam, clatite sau gogosi., Weekend-ul era pentru torturi (de mere, bezea, cu tot felul de creme etc). Nu mai spun bomboane fondante etc. Era renumita in cartier pentru talentul si maiestria ornarii torturilor, prajiturilor si reusitei lor. La cate nunti, cumetrii, petreceri etc a facut, bunica mea, meniul dulciurilor...oho....Asa ca, iti dai seama ca, am fost nelipsita, in copilarie, de dulciuri. Dar, asta nu inseamna ca si in ziua de azi as manca dulciuri non stop, sau ca m-am obisnuit cu ele. Din contra, rar poftesc la un dulce, oricare ar fi el, din comert sau facut in casa.Te rog sa nu te superi...e...doar... parerea mea...
www.totsites.com/tot/maria-elena" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!
"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana, mami de
Maria-Elena
flavia ramona spune:
La multi ani cu intarziere de ziua noastra!!!
Sanatate bucuriilor bolnavioare, fie ca sunt racite fie ca au ceva mult mai grav, sper din suflet sa se rezolve toate repede repede, ma doare sufletul cand ma gandesc la copilasii bolnavi.
Nu reusesc sa intru des, dar is prin zona cand si cand, sa nu ne uitati.
In legatura cu dulciurile, noi avem tot timpul in casa, ca e mare fan sotu, dar Bogdan primeste cu ratia, cand si cand ciocolata kinder si in general ciocolata alba (noi avem si o problema alergia - dermatita si avem interdictie). Daca primeste ii spun din start cat primeste si nu mai are voie nimic in plus. Pana acum a fost intelegator.
Am vorbit cu Mexxa - Andreea si zicea ca la tomografie a iesit ok, adica infectia nu s-a raspandit si la creier, Doamne ajuta, asta sa fie prima veste buna dintr-un sir mai lung de vesti bune, daca se poate spune asa.
Lexi, eu zic sa vorbesti cu Andreea caci si eu i-am propus ceva si momentan a zis ca raman pe mana celor de la Bucuresti ai apoi mai vad ei, eventual sa-i propui si tu si sa aibe variante in caz de ceva.
Mi s-a rascolit sufletul pt Sebi, desi nu-l cunosc si nu o cunosc nici pe Andreea. Zicea ca de ieri dimineata nu a mancat nimic pana azi dupaamiaza si ca nu are voie apa si atunci nici Andreea nu bea sa nu-i faca pofta
. Nu-mi pot imagina o durere mai mare in sufletul unei mame si ma rog la Dumnezeu nici sa nu stiu cum e o astfel de durere. 
Nu mai stiu ce vroiam sa scriu ...
de
Bogdan cel nazdravan (05.09.2006)
GETY spune:
Yoanna, ideea pe care a spus-o Tasia era ca dulciurile facute in comert contin multe E-uri, chiar daca ccc cofetaria e super d.p.d.v. al curateniei si produsele proaspete.
Si am mai auzit ceva: 10 mere de acum valoreaza cat un mar din perioada 1900 toamna.
Aici sunt critici constructive, nu?
Si eu ii mai dau Mariei Tedi cu apa diluat, dar daca as obisnui-o cu citrice stoarse, nu-i mai dau Tedi.
Am citit, ca vreau sa fiu la curent cu evolutia copilasilor bolnavi.
Mariei i-am dat un siropel pe baza de lactuloza.
Asa creste Maria Diana
lilina spune:
bun seara
referitor la dulciuri, sa stiti ca eu ii dau ciocolata lui Vlad, asa, cam o data pe saptamana, uneori la 2-3 zile, adica cu neregularitate, ou kinder sau putina cioco de la noi, si jeleurile ursuleti de la Haribo, dar tot asa, mai rarut, nu am mai cumparat ceva dulce de mai bine de o saptamana
a mai avut niste bombonele M&M cele colorate cu interior de ciocolata sau crispy, yumee
, la inceput ciugulea zilnic din ele, acum le vede si nu le mai cere...
in rest, prajituri/torturi nu prea gatesc, fff rar si el nu e mare amator
sucuri nu ii dau, caci nici noi nu bem, foaarte rar, insa bea suc de portocale zilnic (fresh, facut in casa)
ideal ar fi sa nu le dam ciocolata copiilor pana la 3 ani, si dulciuri in general, dar asta e situatia, uneori nu se poate evita, cand apar mai multi copilasi cu dulciuri in mana sau ne vede pe noi....nu prea mai merge prosteala, desi are 2 ani jumate
Lilina &
Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul