FIV cu ovul donat
Are cineva idee cam cat ar ajunge o astfel de interventie?Adica proceduri, analize, donatoare...sau daca se implanteaza un ovocit inghetat...unde anume se face..la noi in tara...si cam cat ar putea dura?
Raspunsuri
kasha spune:
Buna NAIDA87.
Si pe mine ma intereseaza subiectul si am tot cautat informatii.
Din cate am aflat se poate face la MNL , POLISANO (astia ''cumpara'' ovocite )si la celelate clinici care fac FIV daca ai tu donatoarea.
Din experienta, analizele costa in jur de 800lei, tratamentul in jur de 1000euro(depinde de medicatie)si procedura, de la 1400fivul simplu (la giulesti) si 3000euro. Am citit pe undeva ca la MNL fivul cu ovule de la ei ar fi in jur de 5000euro(cred ca fara analize , consultatii si tratament).Si tot din ce am mai citit, nu se congeleaza ovocitele, in momentul in care se gaseste donatoarea se incepe tratamentul in paralel, donatoare -primitoare .Te pup si succes.
naida87 spune:
Multumesc de raspuns. Ideea de a veni cu o donatoare de manuta nu imi surade, asa ca as prefera sa gasesc o banca de embrioni, ceva. Oricum, intre timp am mai fost la niste consultatii unde mi s-a zis ca de fapt nu ar fi necesara interventia asta, ca am sanse sa se rezolve pe cale naturala. Nu mai inteleg nimic. Oricum, e bine de stiut! multumesc inca o data de raspuns!
Ce nu te doboara te face mai puternic...dar pana cand?
gabriela_dol spune:
pe mine m-ar interesa cat costa donatoarea,am o prietena care are nevoie de asa ceva si vreau sa o ajut,daca stie cineva ceva,va multumesc anticipat
naida87 spune:
eu stiam ceva de 300-500 euro....dar depinde si de relatia dintre donatoare si primitoare. Ideal ar fi ca cele doua sa nu se cunoasca, sau macar dupa interventie sa nu se mai vada...e vorba de impactul psihologic....
Oricum, la o banca de embrioni e si mai scump. Am inteles ca in spania ajunge pana la 10000Euro....
artemi spune:
eu am facut in grecia si a costat1300 de euro spital+doctor ovulele nu le-am platit au fost donate din pacate nu sa prins
elly_me spune:
Naida- dupa cum ti-am spus cazul tau seamana ff mult cu al meu.
Si eu ma gandisem la FIV cu ovule donate- si cand i-am spus la al meu - a spus NU.
Mai bine infiem- e aceiasi chestie (parerea lui).
Asa gandeam acum cativa ani- insa acum am descoperit ca de fapt organismul meu functioneaza- mai incet , dar e bine si asa.
Desi acum cativa ani nu aveam niciun folicul si analizele hormonale erau varza- acum am macar 1 folicul si analizele cat de cat ok.
Ai 22 ani te sfatuiesc sa nu-ti pierzi speranta.
Nu iti doresc sa faci FIV cu ovule donate si dupa aceea sa ramai natural insarcinata.
Nu cred ca vei face diferenta intre copii- dar o sa-ti para rau ca nu ai facut trat.
Mai acorda-ti o sansa.
Pe mine chiar m-au ajutat naturistele.
Iar acum am facut drilling si poate cine stie o sa fie ok
Gandeste-te bine- te avantajeaza fff mult varsta.
Eu nu cred ca ti s-a dus rezerva ovariana- asa gandeam si eu in cazul meu - dar nu a fost asa.
Monitorizeaza-te nu te mai gandi la alternative.
Succes.

Elly
Astept, astept si iar astept .....