Gravidute dupa laparoscopie - 2 -
Raspunsuri - Pagina 14
andrea_munty spune:
Buna fetelor,
Marti saptamina trecuta am facut operatie de laparoscopie si m-am gindit sa va impartasesc experienta mea.
Eram programata pentru laparoscopie diagnostica adica pentru a vedea de ce nu am ramas insarcinata dupa mai mult de 3 ani.
Am ajuns la spital la 12.30 si asistentele au inceput sa-mi faca diferite teste si mi-au spus ca si testul de urina si de singe arata ca sint insarcinata. Atunci mi-am dat seama ca cu doua saptamini inante am avut o singerare si nu era ciclul cum am crezut.
Am asteptat ceva timp pina cind medicul meu mi-a facut ecografia intravaginala si si-a dat seama ca avea sarcina ectopica. Sarcina era avansata asa ca m-au operat de urgenta. Au venit citeva asistente si in mai putin de 10 minute mi-au scos hainele, mi-au pus camasa aia de spital, sosetele anti embolism si acul intravenos si m-au dus intr-o camera linga sala de operatii unde m-am asezat pe pat mi-au pus perfuzia si masca de oxigen. In perfuzie mi-au bagat anestezicul si o doza buna de antibiotic dupa care imi aduc aminte cind m-au sculat si m-au dus in camera mea unde ma astepta sotul. Operatia a durat cam 45 de minute si mi-au curatat ca aveam un pic de endometrioza, si au scos o parte din trompa uterina cu sarcina ectopica, mi-a verificat cealalta trompa si e ok, mi-au scos si un chist. Dupa operatie, in prima noapte o asistena mi-a luat tensiunea si temperatura la fiecare jumatate de ora. A doua zi asistenta mi-a scos perfuzia, masca de oxigen si tubul de dren (pe care mi l-au pus ca sa vada daca am singerare interna) si m-a ajutat sa ma duc baie. In prima zi am baut numai apa si mi-au dat de mincare supa, piine prajita, salata si fructe. Nu am avut dureri mari doar pic in zona de linga buric si iritata in git dar imi dadeau medicamente la 4 ore ibucalm si co-codemol.
Miecuri a venit medicul meu sa ma vada si mi-a spus ca pot sa plec acasa cind vreau ca operatia a mers foarte bine si ca sint sanse foarte bune sa ramin insarcinata si ca mi-a facut programare intr-o saptamina. Am plecat acasa abia joi, am vrut sa mai stau o zi in caz ca apare vreo complicatie. Cind am plecat mi-au dat o cutie de ibucalm, una de co-codemol, pansamente pentru cele 3 mici cusaturi si mi-au spus ca firele se dizolva singure.
Operatia a fost foarte usoara si asistentele au avut multa grija de mine(aveam un buton linga mine si le sunam daca aveam nevoie de ceva). Cel mai greu e cind ma gindesc ca dupa 3 ani jumate am ramas insarcinata si au trebuit sa-mi scoata bebeul.
Azi am programarea cu medicul si deja am o lista lunga cu intrebari.
Pety_83 spune:
Buna Andreea! Pt inceput am crezut ca ne dai o veste minunata ..si chiar ma gandeam si imi ridicam moralul ca uite se poate..si ca trebuie sa am rabdare..M-a emotionat f tare povestea ta si nici macar nu stiu sa ma exprim..nu stiu cat de dureros este pt ca nu am trecut prin nici o sarcina(nici macar extraut.)dar imi inchipui ceea ce simti pt ca eu sunt cu moralul la pamant dupa 2 ani de incercari. Ce pot sa-ti spun..este ca Dumnezeu iti da sa induri..si ne da la toate care induram atata asteptare bebitiii nostrii, cat putem duce..numai El stie..poate pt ca suntem niste persoane f puternice. Iti doresc multa sanatate si putere sa treci peste tot si sunt sigura ca Doamne Doamne va avea grija si de noi.Te pupic!
andrea_munty spune:
Buna Pety! ce mai faci? vreo veste buna de la cineva? Eu si sotul am decis sa facem FIV si deja sint in tratament, trebuie sa incep injectiile gonal f miine.
andrea_munty spune:
wow...sint gravida. Am avut primul ET pe 6 august si azi am testat pozitiv. Deja am programare pt primul scan la 6 saptamani.
toate cele bune, sa auzim numai de bine
Pety_83 spune:
Felicitariii Andreea!!!!!!!Ma bucur enorm..Doamne ajuta sa fie bine si sa nasti un bebe sanatos si frumos!!
Ai ramas insarcinata in urma fiv-ului? Cum se face..cat te-a costat..as dori sa stiu si eu mai multe detalii..putem vb pe mess?
Eu sunt in z27..de obicei vine cam la 25..26..simptome ca vine sunt dar acum stii tu..speranta moare ultima..
Te pup si sa auzim numai de bine si inca o data Felicitari!!!!!
aaa..ce simptome ai avut pana acum?
loretta76 spune:
Buna ziua la toata lumea. Eu am postat pana acum la subiectul de FIV, dar in urma esecurilor de implantare as vrea sa fac o laparoscopie. Imi poate recomanda cineva un dr. bun din Timisoara care face laparo? Va multumesc
Pety_83 spune:
Buna Andreea, ma bucur tare mult pt tine si sper sa fie bn pan' la sf.
Din pacate nu stiu sa trimit mesaj privat....daca sti tu te rog trimite-mi. La mn au venit pb ..cu intarziere luna asta..asta e..
Te pup!
mihahegarty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Pety_83 Buna Andreea, ma bucur tare mult pt tine si sper sa fie bn pan' la sf. Din pacate nu stiu sa trimit mesaj privat....daca sti tu te rog trimite-mi. La mn au venit pb ..cu intarziere luna asta..asta e.. Te pup! |
Pety, vroiam sa ti urez multa bafta la bebe! Nu te am uitat, dar nu am mai intrat, caci nu am avut nevoie de operatie. Am ramas insarcinata dupa 2 luni de incercari, anul trecul in octombrie (UM) si anul asta am nascut o fetita in iulie. Sper sa vii si tu foarte repede cu vesti bune!!
mihahegarty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andrea_munty wow...sint gravida. Am avut primul ET pe 6 august si azi am testat pozitiv. Deja am programare pt primul scan la 6 saptamani. toate cele bune, sa auzim numai de bine |
Andreea, si eu sunt in Anglia. Daca vrei sa tinem legatura, te rog da mi un mesaj. Pupic.
Pety_83 spune:
Buna Miha! Ma bucur tare mult ca ne dai asa vesti bune..iti doresc din suflet multa sanatate si sa-ti traiasca fetita,sa va umple sulfetele cu bucurie! Cred ca bucurie mai mare pe lumea asta nu exista decat aceea de a-ti tine propriul copil in brate..
Dar sunt mai mult decat sigura ca Doamne Doamne ne va ajuta si pe noi, mai devreme sau mai tarziu..sper sa va dau in viitorul apropiat si eu vestea cea mare!
Te pup si inca o data te felicit..sa va bucuruti de ea si sa fie sanatoasa!!pup bebe mic