CASNICIE IN CRIZA, CE MA FAC?
Nu prea stiu cu ce sa incep....., dar sa incercam:
Suntem casatoriti de 16 ani, avem 2 copii minunati, ne-am iubit, ne-am inteles, am gandit mereu aproape la fel...
Acum ne certam din orice,nu prea mai avem ce sa ne spunem, iar atunci cand incercam sa ne spunem ceva, aproape de fiecare data (95%), ne certam......din nimicuri, din orice.
Ca sa nu ne mai certam evitam aproape sa ne vorbim,comunicam doar ce este "necesar".
Suntem ca 2 straini, parca nu ne mai inghitim deloc,nu stiu ce sa zic.
De nenumarate ori ne-am aflat in pragul despartirii, de fapt suntem exact pe marginea unei prapastii.
Ne certam , ne suparam si nu ne mai vorbim cam 3-4 zile dupa care ne impacam, insa nu dureaza prea mult, cel mult 2 zile si o luam de la capat.
El mereu imi spune ca de vina sunt eu, ca din cauza mea am ajus in situatia asta si ca de mine depinde sa remediez situatia , sa schimb atmosfera din casa care a devenit ingrozitoare, parca suntem la priveghi.
Nu stiu ce sa mai zic, am vrut sa ma descarc cuiva,celor dragi inca nu am curajul sa le vorbesc.
As vrea si niste sfaturi referitor la cum am putea oare sa ne apropiem din nou,cum sa fac sa revenim aceiasi oameni indragostiti care eram mereu invidiati de altii?
Nu imi vine sa cred ca am ajuns aici,iar situatia este chiar grava, nu cred ca mai rezistam mult asa.
Ce sa fac? Cum sa reaprind focul iubirii?
Raspunsuri
maru spune:
ariana, cu langa tine
ce fac eu:
recunosc ca de multe ori eu creez starile de tensiune, pentru ca am senzatia ca sotul meu ia viata, ia problemele prea in usor, nu se streseaza, si am senzatia ca totul e pe umerii mei....
atunci cand vin de la servici, intru pe usa cu un zambet pe fata, stiu ca Victor intotdeauna ma intampina cu un zambet si o imbratisare, si atunci fac si eu acelasi lucru. Nu intreb lucruri sensibile, nu intreb lucruri care sa ma irite. Daca vreau sa aflu un lucru, am rabdare, caut un moment potrivit. Iau fiecare intrare pe usa ca un nou inceput, nu ca o continuare a unor momente, trairi apasatoare.
Ma gandesc intotdeauna la ce spun, la ce gandesc, daca mi-ar place sa aud acest lucru: recunosc ca nu intodeauna imi iese, ori glumele mele sunt de multe ori crude, dar nu sunt perfecta.
Incerc sa vad partile bune ale sotului, sa il apreciez, sa ii zic: good job cand i-a reusit un lucru.
Incerc sa nu il impovarez pe copil cu problemele noastre, cu atmosfera incarcata in casa, pentru ca am observat o scadere spectaculoasa la invatatura de cate ori avem in casa cate o criza.
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
ariana31 spune:
Maru,multumesc mult!
Si eu imi propun de fiecare data sa procedez asa, insa eu sunt mai impulsiva de felul meu, spun lucrurilor pe nume, nu ma pot abtine si nu ma pot controla.
Asa este si copiii simt tensiunea si uneori se simte asta, desi noi nu purtam discutii de acest gen in fata lor,dar sigur ne tradeaza figurile noastre si comportamentul.
Inca odata multumesc!
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariana31 El mereu imi spune ca de vina sunt eu, ca din cauza mea am ajus in situatia asta si ca de mine depinde sa remediez situatia , sa schimb atmosfera din casa care a devenit ingrozitoare, parca suntem la priveghi. |
da' tu n-ai neste facalete, ceva tigai de teflon sau macar un polonic pe-acasa? glumesc, da' cand aud faze de-astea cu femeia e drac si barbatul inger...barbatul tau e egal responsabil pentru ce se intampla intre voi, niciodata nu e doar unul de vina. iar pe tine vad ca te-a indoctrinat sa gandesti altminteri, altfel nu ai intreba la final "Ce sa fac? Cum sa reaprind focul iubirii?"
ariana, uita de persoana I sg, da-o pe plural. ca daca nu doriti in mod egal focul ala si nu va asumati amandoi responsabilitatea reaprinderii, o sa va incalziti in continuare la bricheta, no.
Deus spune:
de multe ori ajuta si macar 1 saptamana sa fiti separati...sa ganditi lucrurile fara presiunea celuilalt, sa vedeti daca simti ca va lipseste jumatatea...Stiu ca vei zice: dar unde sa ma duc? sau el unde sa se duca?
Decat sa ajungeti la divort dupa atatia ani, cu doi copii si atatea amintiri mai bine mergeti la terapie de cuplu ca ajuta clar si luati o pauza de VOI !
Mult noroc si sanatate si sper sa auzim vesti bune:)
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
monabella spune:
personal te-as sfatui sa ... mergeti la counseling.
apoi sa trimiteti copii intr-o excurie peste weekend sau sa ii lasati la cineva de i ncredere si sa petreceti voi doi un weekend romantic. daca nu aveti desrpe ce va certa poate se reaprinde pasiunea stiu si eu?
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru ... Ma gandesc intotdeauna la ce spun, la ce gandesc ... |
Pe mine taaaaaaare m-ar stresa sa am tot timpul grija ce spun. Eu sunt exact invers: spun exact ce gandesc si ce simt si sa stii ca la noi functioneaza f bine. Ne spunem exact ce gandim si ce simtit, suntem noi insime si deocamdata ne merge f bine asa. Cand nu ar mai merge decat sa fiu atenta la fiecare vorba si gest, mai bine punct si de la capat. Cu el din nou... sau singura.
_
Victoria Isabella
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02
maru spune:
Hai sa explic:
in loc sa intru si sa intreb: ce ati facut azi, ce s-a agatat de mainile voastre?
zic: si cum v-ati petrecut voi azi ziua, ce ati mai facut interesant?
in loc de: ce prostie ai facut la scoala?
intreb: ce a fost interesant azi la scoala?
in loc de : cum de ai putut cumpara porcaria asta de la piata?
intreb: marfa azi la piata nu prea era de calitate, nu-i asa?
Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Pe mine taaaaaaare m-ar stresa sa am tot timpul grija ce spun. Eu sunt exact invers: spun exact ce gandesc si ce simt si sa stii ca la noi functioneaza f bine. Ne spunem exact ce gandim si ce simtit, suntem noi insime si deocamdata ne merge f bine asa. Cand nu ar mai merge decat sa fiu atenta la fiecare vorba si gest, mai bine punct si de la capat. Cu el din nou... sau singura. _ Victoria Isabella http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02 |
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
IoanaO spune:
Maru, imi place foarte mult cum gandesti.
Ce fain ar fi sa fiu si eu asa de calculata ca tine.
Si ca sa vorbim on-topic...si eu cred ca o pauza de week-end v-ar prinde bine. Si nu e doar unul vinovat, ci amandoi.
Eu am vazut-o asta la relatia mea: daca isi propune doar unul sa fie armonie, nu reusim. Cand ne propunem amandoi, trec zilele si tot cu soare, fara nori.
lisaelisa spune:
Sfatul cu petreceti un timp separat unul de celalalt la noi functionea foarte bine.
Si nu facem asta ca asa vrem, ci fiindca nu avem incotro ; sotul meu are diverse treburi si in afara Bucurestiului pt cateva zile.
Si, oricat de suparati am fi fost inainte de plecarea lui, ne sunam apoi de cateva ori pe zi si ne intrebam ce am mai facut, ce face copilul.
Cred ca asa ar trebui sa procedati si voi.
Sau puteti pleca intr-un we doar voi doi. Cine stie? Poate veti descoperi ca inca va iubiti si va este dor unul de celalalt.
Succes
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
ariana31 spune:
Mutumesc tuturor pentru raspunsuri!
Sa petrecem un timp separat pt moment nu prea se poate pt ca amandoi suntem foarte ocupati.
Un weekend , insa, fara copii cred ca ne-ar prinde bine si voi incerca sa il organizez , trimitand copiii la soacra-mea.
E adevarat si faptul ca de vina suntem amandoi si tot la fel de adevarat e si ca amandoi trebuie sa facem eforturi si incercam , dar nu merge, nu stiu de ce , ceva s-a rupt si parca nu se mai poate lipi la loc. E asa un fir subtire de ata care mai tine casnicia asta, dar este si asta foarte intins.........
De exemplu, aseara ne-am certat din nou, aiurea, desi,aparent, era o discutie normala,in doar cinci minute a izbucnit cearta pentru ca amandoi suntem cu nervii la pamant.
Nu stiu , mi-e groaza de ceea ce va urma,nici somn nu mai am, dorm 3-4 ore pe noapte, plang foarte mult,mi-e foarte rau ,nu mai am chef de nimic.
Nu stiu cum, dar trebuie sa fac ceva........