FIV IASI (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

DHEA se face pt verificarea rezervei ovariene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutz007ro spune:

Multumesc, Amir. Sper sa reusiti de data asta!!! mult succes!
Fetelor, pt medicamente ati incercat la Helpnet? (este si in carrefour bucium). Pentru ca eu am avut nevoie de o fiola de diphrarel si puteam sa fac comanda la helpnet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginabulina spune:

Amir eu stii ce nu am inteles.de ce nu ai facut inseminare atat timp cat ti-ai facut pregnylul.Care a fost problema?EU ma gandeam ca nu l-ai mai facut pregnylul pt ca a hotarat el ca e prea tarziu ca foliculii sunt deja f mari si asa intelegema ca nu mai faceai inseminare,dar daca l-ai facut de ce nu ai continuat inseminarea?Sa stii ca nu stiu cum se activeaza pm-ul dar putem vb pe mail sau pe mess daca vrei.Mi-am amintit de o chetie si tot tineam sa ti-o spun.Am cunoscut o tipa pe net care era tot pacienta dr Mihaila.Ea incercase multe tratamente facuse tot ce se putea in materie de analize si nu ramanea,a facvut stimulare cu clomifen si tot nik si dupa un an de clomifen i-a schimbat pe gonal si dupa prima luna de stimuare a aparut bebita,deci se pare ca avea cam aceleasi problema ca tine,asa ca eu zic sa ai sperante ca va fi bine.Voiam sa-ti spun ca daca o sa mai ai nevoie de pregnyl(eu ma rog sa nu ai)ti-as putea dona eu o fiola sa nu mai dai atatia bani la clinica.
Alinutza eu nu te sfatuieca sa mergi la dr socolov prt problema ta,nu ca nu ar fi un dr bun,dar eu am facut o inseminare la el si la spermograma a observat ca e in neregula si m-a trimis la enocrinolog,deci nu se baga el in asa ceva.Te rog sa-m idai si mie un semn referitot la analiza spermei pt ca sunt direct interesata noi avand acelasi diagostic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginabulina spune:

Alinutz mi se pare super pretul pt FIV la Chisinau,de ce mergeti tot la Bucuresti daca aici e mai scump,nu ati vrea sa incercati si Mo;dova?Sau mai aveti embrioni congelati la Bucuresti>Asta e sg dezavantaj la Chisinau ca nu congeleaza embriuoni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

fetelor am si eu rugaminte la voi, unde imi recomandati sa fac toate analizele, ptr ca mie dct onofri nu mia dat sa fac niciodata analize, eu ceea ce am facut am facut de capul meu, singurele anlize mai amanuntite au fost cele facute in spital inainte de laparoscopie....

habar nu am daca am sau nu vreun deficit sau un plus de ceva, singurele analize ce leam facut au fost cele de ziua 2 de cm , atat doar..si la sot o spermo, si aceea acum 2 ani, si a fost super proasta....oligospermie aici la piatra

la omniclinic iti pot face analize bune sau in bataie de joc cum se fac in tara la noi, aici la noi in piatra nu am incredere deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

Gina draga mea, am decis impreuna cu dr. sa nu mai fac inseminare. Eu in primul rand am dorit asa, pt ca pe o spermograma asa buna (80 mil/l + motilitate si morfologie bune) se merita sa incercam o luna doar cu stimulare. Dr. chiar m-a intrebat ce vreau sa mai facem, ma distreaza ca ma intreaba mereu ce cred. Dilema mea este ca luna viitoare imi pica perioada fertila chiar de pasti..., asa ca nu o sa aiba cine imi face stimulare...
Pregnyl se face pentru a sparge foliculii in primul rand si nu pt a programa o eventuala inseminare... Este gonatropina corionica umana si are dublu rol: determina spargerea foliculului si eliberarea ovulului (se intampla in unele cazuri de stimulare ca foliculul sa tot creasca - chiar pana la 30 mm!!, si sa se transforme in chist - sindromul de folicul luteinizat nerupt). In al doilea rand se face pentru a favora nidarea ovulului fecundat pe endometru, suplimentand suportul nutritiv al endometrului.
Multumesc pentru sprijin, ti-am spus ca si dr. era foarte optimist, chiar m-a mirat asa o atitudine de pozitiva...
Daca o sa am nevoie de Pregnul, te contactez - multumesc mult.
Pogonici, analize bune la IS se fac la Lab Profamilia ( este in apropiere de Podu Ros - da un search pe net), cica au cele mai pline de acuratete rezultate, sau la Praxis (in Tg. Cucu), Larmed (pe Canta) - sunt ieftini si rapizi, nu stiu daca sunt asa buni la hormonale. Sau la Omini, sigur dau rezultate bune. Eu te sfatuiesc asa:
- hormonale la Profamilia
- anticorpi la Profamilia
- spermograma la Omini
Nu te mai duce la prof. O, e superprofesionist, dar nu are timp sa investigheze cu amanuntime fiecare caz, pt ca e foarte ocupat. Incearca alt dr de la Omini (vezi pe situl lor si cauta pe net despre fiecare, sa vezi care ti-ar fi mai potrivit pentru problemele tale, pt ca fiecare are cate un punct mai tare sau mai slab), si conteaza foarte mult si daca felul sau de a aborda cazurile de infertilitate interactioneaza cu felul tau de a fi. intelegi ce vreau sa spun, e un fel de chimie si aici, dintre pacient si medic.
Parerea mea sincera (crede-ma ca sunt din domeniu) este ca nu exista in iasi un profesionist in infertilitate complet, care sa aiba o viziune cuprinzatoare, sa investigheze cuplul, sa tina cont de toate aspectele, sa aiba un echograf bun la care sa se priceapa si nu in ultimul rand sa fie un bun chirurg si un bun psiholog. Asa ca ne mai investigam singure, mai ales ca avem acest minunat forum unde ne mai putem sfatui si pune cap la cap problemele.
OOOOffff cat am mai scris - am logoree azi, va pup cu drag si va doresc puiuti cat mai repede.

Noi, asteptand sa fim macar 3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

fetelor am si eu o intrebare la voi....stiti cumva mai multe date despre temperatura bazala??? eu de aproximativ o luna imi masor temperatura si de 8 zile, T.B. nu scade sub 37-37.6 gr, si ma dor sanii cumplit, mis umflati......si sensibili...., si ma mai simt si mereu imbalonata...??? eu tot astept CM sa vina , dar vad ca nic.....

va rog cine poate sa imi dea explicatii.....mentionez ca CM meu nu mai este regulat, acum sunt in ziua 29, dar se pare ca e dereglat

noi neam hotarat, vom merge cu investigatii mai sigure la CHISINAU, dar nu acuma, ci undeva dupa pasti probabil, vom face intai toate analizele la iasi, si apoi punem funducu in masna si fuga la chisinau..nu mai vreau sa aud de iasi si nici alti dct.....sunt ffff dezamagita, bani f m si nici nu sunt multumita....nimeni nu ma lamurit ce ar fi mai bine ptr mine.....

asta mie decizia....

asteptam sa aud reusite de la voi, indif de unde, iasi sau chisianu.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy77 spune:

buna fetelor,
pogonici, eu mi-am facut toate analizele la iasi, o parte la medicaltest din iasi, de la omini, o parte la synevo, tot in iasi.
dr. bors mi-a dat o lista cu toate analizele care se fac, pe perioade, daca o vrei ne putem intalni.

Mergi la inceput

Ginabulina, la Bucuresti mergem la ultima consultatie de dupa fiv din decembrie (consultatie pe care tot am amanat-o pt ca nu ii vedeam rostul si nici nu aveam timp) -este inclusa in pretul fivului trecut, si ma gadeam poate d-na dr Dracea ne da niste idei...
La dl. dr. Socolov as merge cu gandul ca poate ne trimite la un anumit doctor, pentru ca sotul meu a tot mers pe la doctori, dar nu stiu cum a nimerit ca nu ne-au lamurit deloc. Poate or fi si cabinete particulare, ca asa cand te duci in spital, spaga tot tre sa le dai, si tot cu jumatate de ochi se uita la tine...
Spermograma de azi e ... diferita de celelalte: un lucru bun -a crescut nr de gigei (2,5 milioane, mai mult decat am avut de cand am inceput cu investigarile), insa mobilitatea este cam naspa (A -0%, B 12%, C 28%, D 60%) -apropo, stiti cumva ce inseamna??? In plus... avem forme atipice din belsug (99%!!). In concluzie, oligo-asteno-terato-zoo-spermie severa. De ce e si zoo? Stiam ca zoo apare cand nu sunt deloc. Este vb despre gigeii normali?
Ce parere aveti? Oricum pt noi e o imbunatatire: a crescut nr. Pana acum erau si putini si slab cantitativ. :D

Mergi la inceput

Amir, multumesc, am facut programare. E fain ca rezultatul se da intr-o ora. ;)
Ginabulina, din pacate la fiv-ul trecut am obtinut doar 4 embrioni, care s-au dezvoltat greu, cred ca toti aveau fragmentatii, doar unul ajunsese la stadiul de blatocist - i-am lasat 5 zile... Am transferat 3 dintre ei, am simtit ca macar unul incearca sa se prinda (am avut niste simptome de sarcina la cateva zile dupa embriotransfer) dar... n-a fost sa fie de data asta... Nu am avut embrioni de calitate, ca sa avem ce congela. :(

Mergi la inceput