FIV IASI (2)
Raspunsuri - Pagina 14
cip17ina spune:
Noi am ajuns la Chisinau printr-o persoana care ne-a incurajat si cu care pe tot parcursul drumurilor noastre la Chisinau am tot vorbit la telefon.Nu o cunosteam dar faptul ca tot insista sa ne ducem
,ea a reusit tot cu FIV ,mi-a dat sperante.Deci eu prima data am ajuns in luna iulie 2008 la dr Gladun Sergiu pentru o prima consultatie.Cand a vazut sotul meu spitalul a avut o reactie care pe mine m-a speriat.El care-si dorea atat de mult sa ajungem ,spitalul la care lucreaza dr arata ca pe vremea razboiului.Am trecut peste aspectul asta ,cand ne-a trimis in clinica de fertilizare pentru niste analize (hormonale,papa nicolau)si unde am fost super incantati.Se vede ca acolo alti bani se invart,adica arata ca un spital de la noi.
Eu aveam tot dosarul la mine ca toate cele facute in Iasi si Bucuresti si i-am zis ca nu vreau sa mai aud de IAU.El m-a linistit si mi-a zis ca la 6 inseminari esuate nici nu mai are rost sa facem vreuna acolo.Singura analiza pe care nu o aveam era histeroscopia pe care mi-a zis sa o facem acolo.El in luna august e in concediu si pe la mijlocul lunii septembrie m-a programat la histero.Am facut si histeroscopia care a iesit ok(cum de altfel toate investigatiile mele) ,luna octombrie am facut o pauza si din noiembrie am inceput injectiile acelea de stimulare pentru procedura Fiv.Toata medicatia am cumparat-o din Iasi si m-a costat undeva la 1000 euro,iar in luna decembrie ,la punctie am platit undeva tot in jurul sumei de 1000 euro,plus (asta e optional)am dat doctorului meu,celui care m-a urmarit cu echografiile,anestezistei,embriologului.Noi am calculat cu tot ce am cheltuit( drumuri, mancare,cazari la hotel,procedura ,am mai platit si o amenda rutiera)undeva in jur de 150 mil .Asta din luna iulie de cand ne-am tot dus in Chisinau(mai platesti si ca intri la ei,noi prima data ne-am dus cu o masina in leasing ca avea casco si am platit ceva mai mult asigurarea pe o luna la ei)apoi am mers cu masina personala si nu a fost asa costisitor.Sotul meu era in stare sa vindem si masina pentru a mai face o fertilizare in caz ca aceasta esua .Dar asa a vrut bunul Dumnezeu sa reusim din prima ceea ce va doresc din suflet si voua .Singurul meu regret este ca nu am mai ajuns la acest medic (l-am anuntat ca e sarcina telefonic)dar vrem sa ajungem neaparat. A fost un dr nemaipomenit,adevarat ca el a fost un fel de intermediar lucrand in spital si nu in clinica de fertilizare,dar a venit sa ma vada si la punctie si embriotransferul el mi l-a facut.Acolo nu ai pe cine sa intrebi cat si cum sa dai dar noi am tot vorbit cu doamna care ne-a trimis acolo si pe care am vizitat-o pe 31 decembrie de ziua fetitei care implinea 1 an.Si ei sunt niste oameni extraordinari pe care i-am cunoscut dupa fertilizare si le-am multumit si lor pentru ce au facut pentru noi.
Daca mi-a scapat ceva si mai vreti sa stiti eu astept sa scrieti.Va doresc numai bine si sa simtiti bucuria pe care noi o incercam de 5 luni incoace.
cip17ina spune:
Poate vi se par multi bani dar sa stiti ca nu e chiar asa ieftin cum se spune.Eu la histero am platit si zilele de spitalizare pentru ca nu am asigurare pe Moldova si dupa cum am mai zis se aduna ,dar fara spaga numai ce am platit cu chitanta au fost 1000 de euro pentru procedura FIV plus medicatia inca 1000-1500 depinde cum gasesti si ce se recomanda.
vanessa80 spune:
Buna fetelor! Va citesc de ceva vreme si acum as avea nevoie de ajutor. Incercam sa facem un bebe de vreo 3 ani si nu s-a prins nimic. Spermograma e marea problema, din cauza anticorpilor antispermatozoizi. Stie cineva un medic bun in Iasi, care sa de-a un tratament pt asa ceva?
sophie76 spune:
Salutare tuturor!!
amir10, inseminarea in sine a fost OK, chiar mi s a parut ca dr. Bors a fost mai usor la mina decit dr de la inseminarea trecuta, deci nu ti fa pb ca operatiunea nu e de loc traumatizanta, nu doare, poti singera f putin.Oricum tu nu vei fi nevoita sa faci IUI pt ca esti graviduta deja
Eu m am dezumflat un pic pt ca endometrul masurat la Iasi de dr Bors a iesit tras de par 7,2 mm, pe cind cu o zi inainte la eco de la Bt imi 7,97 mm
, de asemeni biologul mi a spus ca in urma prelucrarii spermei au iesit mai putini spermatozoizi decit data trecuta
ma rog spermograma era tot in limite normale dar a fost inca un factor neimbucurator, lucrul bun e ca de data asta nu am mai ratat ovulatia, IUI s a facut vineri seara pe la ora 20-21 si eu am ovulat ca la carte ,la 36 ore de la pregnyl adica simbata dim
.
In rest personalul clinicii ,adica dr Bors si d-na biolog s au comportat exemplar, amabili si cu profesionalism.
vanessa80, incearca sa vb cu d-na biolog de la Omini, vezi ce spune si ea probabil a mai intilnit cazuri, eventual poate iti recomanda un doctor, cred ca in aceasta pb tb consultat un doctor imunolog.Multa incredere si curaj pt a merge mai departe 
cip17ina, bebe sanatos si sarcina la termen
ginabulina imi place indemnul tau,am sa ma stradui sa l respect.
la toate fetele
sophie
pogonici1977 spune:
oameni buni, dct VAIDA de la spitalul militar..e un dct nepriceput, la fel e si dct Mogos, socrul meu a suferit 5 operatii de prostata din cauza lui VAIDA ca ia gresit operatia, era sa moara in sala de operatiiiii....vai de ce cei care sunt pacientii lui.......................NU MAI MERGETI LA VAIDA SI NICI LA DCT MOGOS
chiar nu ati gasit alti dct urologi mai buni in iasi???????????....trezitiva la realitate fetelor..nu va lasati dus de nas de un biet dct ca vaida.....la noi in fam a fost un cosmar din cauza acestui dct ......nu a avut curajul SA SPUNA CA A GRESIT OPERATIA....atat e slab si nesimtit.....
cip17ina...iti multumesc de sfaturi, ptr chisinau, eu voi merge la dct MOSIN
apropo celor acre il intereaseaza adresa lui
veaceslavmoshin@yahoo.com
yarrina spune:
Buna dimineata
Nu pot sa va spun cat sunt de dezgustata de medici romani. Am fost ieri la dr Mogos cu rezultatele la hormonale si am avut un soc. Pe langa faptul ca ne-a zis direct in fata ca nu avem nici o sansa decat cu donator....ca functia lui de a produce spermatozoizi este moarta for ever ....ne-a mai citit si un rezultat aiurea!!!! Deci rezultatele analizelor arata ceva de genul...FSH...31.32....LH...9.18....si daca valoarea este crescuta peste normal este incadrata intr-un patratel. Cand a ajuns sa citeasca rezultatul la anticorpii antispermatozoizi era valoarea 4.0019. Si incepe sa se mire ca nu a vazut asa ceva in viata ei...ca sist lui imunitar este f grav afectat...Am ramas socati!! Nu ne venea a crede!!!!Si ii zic...doamna....este 4,0019...adica in limite normale...si ea nu si nu...ca in limba romana este cu punct nu cu virgula. Si dupa toate astea ne recomanda un tratament cu cortizon...care printre altele ne-a explicat ca ingrasa f tare si poate duce la psihoza...Cum e posibil asa ceva?!?! Am iesit plangand de acolo si am sunat la Omini sa intreb de rezultat si normal ca ne-a confirmat ca rezultatul este 4 nu 4000.
Deci cam unde ajungeam daca ne luam dupa ea?!?!? Tratament aiurea...diagnostic aiurea!!!!
Nu va duceti la Mogos!!!!!!!!!!!!!E mai mult decat superficiala!!!!!
Va rog sa-mi recomandati un urolog bun. Tre sa facem si o biopsie testiculara si in afara de Vaida nu stim pe nimeni. Nu vreau sa-i faca cine stie ce minune!!!!!
sophie76 spune:
Buna ziua dragele mele!!
sunt total bulversata si dezamagita!!!Aseara am fost la eco (in BT) sa verific daca s-au spart intr adevar foliculii si surpiza, endometrul meu, care nici la IUI nu a fost prea grozav(7,2 mm) era de 2,8 mm!!!!!!!!! cel putin asa a sustinut d-na doctor ce mi a facut ecograful

Am fost socata, asa ceva este total anormal si contrar stiintei medicale, am sunat medicul din Iasi si mi a zis ca este imposibil asa ceva nu avea cum sa scada in halul asta in conditiile in care am facut si pregnyl si dupa IUI am luat cite 6 utrogestan pe zi
Sincer nu stiu ce sa mai cred, sa cred ca e o eroare de ecograf sau ca e o pb destul de serioasa cu endometrul meu??
Vroiam sa va intreb si pe voi, ati mai auzit de astfel de cazuri ca dupa ovulatie endometrul sa scada dramatic???daca da, care ar fi potentialele cauze??
Multumesc
sophie
alinutz007ro spune:
Salut fetelor!
Si noi suntem in cautare de dr: un bun urolog si un endocrinolog. Pana una alta, asteptam.... sa mai adunam bani de un FIV. Vara viitoare facem 30 de ani, asa ca mai avem timp de bebe. Nu are rost sa ne mai stresam, vom mai lua niste vitamine, ne vom mai duce pe la doctori, dar cand gasim timp. In decembrie nu a fost o perioada buna pentru FIV. D-na Dracea a spus ca nici in vara nu e bun pentru noi (caldura afecteaza gigeii), asa ca poate e mai bine sa asteptam pana in primavara viitoare... si sa nu ne mai grabim asa de tare...
Sophie, imi pare rau, nu stiu ce sa zic, nu ma pricep la asa ceva... Nu ar fi bine sa repeti ecografia in alta parte? Poate este doar o greseala?
Yarrina, imi pare rau.... Poate ar fi bine sa va orientati la niste doctori mai cu experienta. Intra si pe forumul cu AZOOSPERMIE, acolo sunt multe fete informate despre problema asta, poate iti recomanda ceva. ;)
Pupici