Sapunul de Alep
Raspunsuri - Pagina 2
pearl84 spune:
hihihiiiiii
Tocmai am citit subiectul...sunt la munca si colega mea e sirianca...si mi-a zis ca maine imi aduce sapunul acesta minune!
Revin cu impresii.
Pearl
Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.
alinadel spune:
Sapunurile industriale sunt pline de chimicale, care la fel ca si E-urile alimentare sunt de ocolit. Cercetati etichetele sapunurilor si etichetele detergentilor pentru rufe sau pentru curatat podeaua si veti gasi multe substante chimice care se gasesc in ambele categorii de produse.
Sapunurile industriale sunt fabricate din grasime de vita (pentru ca e ieftina) si sunt burdusite de chimicale pentru a le face fine- glicerina rezultata in urma reactiei chimice dintre grasime si soda caustica este extrasa si vanduta la un pret bun, pe cand in sapun se adauga alumina sau alta substanta sintetica pentru a da senzatia de umectare.
In sapunurile naturale, glicerina este prezenta in urma reactiei chimice, nefiind extrasa; mai mult, in sapunurile produse prin procedeul ''la rece'' se regasesc proprietatile uleiurilor folosite.
Sa nu uitam ca sapunurile naturale sunt inofensive pentru mediu.
Este bine sa avem cat mai multe variante si sa o alegem pe aceea care este in acord cu convingerile noastre si cu modul nostru de viata.
Lorenza spune:
Eu folosesc sapunurile galador si sunt destul de multumita.De cand folosesc samponul solid,deci un sapun pentru par,pot sa spun ca am scapat de caderea parului.Pretul e intre 8-12 lei/sapun.
mika12 spune:
Pearl, ti-a adus colega sapunul de Alep? Ai "vazut" ce miros are? Ea ce spune despre el?
Dierna3 spune:
Pentru cine doreste:
Aroma_Zone are si cu 40% ulei de dafin, solid si lichid: http://www.aroma-zone.com/aroma/soins_ailleurs.asp
http://www.capcosmetics.com/mag/fr/product-1028566.htm
Am vazut pe forumuri straine ca frantuzoaicele in special sunt obsedate cu sapunurile astea bio, de Alep, de Marsilia, savon noir si cel din lapte de capra. Mi-a intrat in cap ca trebuie sa-mi iau sapun negru, deocamdata ma abtin.
Problema-i ca in Romania apa e dura, iar sapunurile de orice fel dau randament optim in apa dedurizata. Lorenza, cum de poti sa te speli pe cap cu sapun, ai instalat filtru sau te clatesti cu otet/ suc de lamaie la final? Gasisem niste sapunuri-sampon faine, dar nu cred sa functioneze cu apa de aici, chiar daca ei sustin asta: https://anitagrant.com/index.php?page=shop.browse&category_id=9&option=com_phpshop&Itemid=41
Lorenza spune:
Dierna3,am instalat filtru,dar oricum nu cred ca de-asta nu e nevoie de clatire cu otet.Recunosc totusi ca aspreste putin parul,dar eu asa vreau,n-am par asa des si ma dezavantajeaza sa-l inmoaie samponarea,parul.
mika12 spune:
Am facut... vechime! De o luna folosesc sapunul de Alep si... nu am motive sa ma plang! Mai putin cand trebuie sa il folosesc pentru spalatul pe cap, caci pana reusesc sa intind spuma (prea putin generoasa, dupa parerea mea) pe tot parul, imi termin repertoriul de muzica special baie!
Am mai facut si... economii! Tare rezistent e sapunul asta...Inca nu l-am terminat... si cand il vezi asa mic, pricajit si urat mirositor, nu prea ai incredere in el!
Da, Dierna, ai dreptate, pe aici e o adevarata nebunie cu sapunurile bio!
Eu, inainte de cel de Alep, il foloseam pe cel cu lapte de magarita.
alinadel spune:
Revelatia: Nu mai folosesc creme pentru hidratarea mainilor. Pentru ca ma spal de muuuuuuulte ori pe zi pe maini si sapunul din comert imi usuca mainile, fie el chiar si sapun lichid. Daca imi dau cu crema pe maini nu mai pot sa pictez ca se ingrasa suprafata pe care lucrez... daca fac mancare simt ca ajunge crema in mancare.
Simt ca pielea mea este curata si mi-am dat seama de diferenta prin comparatie.
Dupa ce fac dus ma simt curata si nu simt ca mi-a ramas o pelicula de gel pe corp (care nu se duce oricat de mult te-ai limpezi).
Nu mai suport mirosurile puternice si agresive.
Stiu ca corpul meu nu mai inghite substante chimice (la fiecare baie corpul nostru absoarbe cantitatea echivalenta a 3 cani de apa (apa+ substantele chimice pe care le contin produsele pe care le folosim). Fugim de E-uri dar la produsele cosmetice burdusite cu substante toxice si agresive nu ne gandim, pentru ca nu le inghitim, dar ele ajung in corpul nostru.
Am redus lungul sir de produse cosmetice care se implica unele pe altele si am scapat de lista in favoarea unui sapun pe care mi-l fac singura in functie de nevoi si de pofta :-).
Si sa nu ignor nici factorul ecologic.
Daca am uitat ceva, voi mai completa lista.
criss spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mika12 Am facut... vechime! De o luna folosesc sapunul de Alep si... nu am motive sa ma plang! Mai putin cand trebuie sa il folosesc pentru spalatul pe cap, caci pana reusesc sa intind spuma (prea putin generoasa, dupa parerea mea) pe tot parul, imi termin repertoriul de muzica special baie! Am mai facut si... economii! Tare rezistent e sapunul asta...Inca nu l-am terminat... si cand il vezi asa mic, pricajit si urat mirositor, nu prea ai incredere in el! Da, Dierna, ai dreptate, pe aici e o adevarata nebunie cu sapunurile bio! Eu, inainte de cel de Alep, il foloseam pe cel cu lapte de magarita. |
Salut,
Sapunul de alep nu este indicat pentru spalat parul, din cauza ca este foarte alcalin, parul va ramane tern, fara stralucire.
Daca vrei sa ai parul stralucitor si firul puternic, este mai bine sa folosesti RHASSOUL, care este o pudra de argila care "spala".
Se face o pasta cu un pic de apa si se aplica pe par, se maseaza si se lasa 15 minute .
Eu folosesc sapun de Alep de mai mult timp dar eu stiam cel cu procent mare de ulei de dafin (peste 9%)poate sa produca iritatii, in general se foloseste pentru proprietatile lui curative.
Pentru uz cotidian, este mai bun cel cu procent mai mic de ulei de dafin.
Eu il folosesc si ca si o masca pe fata. Lasat 5 minute pe fata, inchide porii si lasa pielea moale si hidratata.
criss
alinadel spune:
criss, te rog sa imi spui de unde as putea cumpara acest praf de argila (RHASSOUL). Eu as vrea sa il folosesc in sapunul natural pe care il fac.
Multumesc!
www..blogspot.com