educatoare la gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
rory76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LeeAnn rory, incearca sa nu iti musti limba intr-o zi, ca mori in chinuri groaznice! Tu nu rationezi deloc inainte sa scrii toate prostiile? Daca toti ar gandi ca tine, nu am mai avea unde sa ne ducem copiii la o cresa sau gradinita, i-am tine cu bone semianalfabete.Si da, din cand in cand i-am duce la locuri de joaca. MIrela, mult succes, iti tin pumnii sa reusesti. Liana, Ursuletul si Veveritzoiul din dotare |
Se vede treaba ca nici tu nu prea rationezi...uite ce scrii pe aici...nici macar nu vorbeam cu tine, habar n-am cine esti,nu ma intereseaza si nici nu stiu ce ai cu persoana mea. E un forum, la naiba, nu e nimic personal!!! N-avem voie sa ne scriem parerile pana cand nu ni le aprobi tu???
Inchid discutia ca e imbecila, ca si persoana care mi-a scris atat de personal pe un forum public!
"sky is the limit!"
LoraG76 spune:
Waw...ce degenereaza discutiile pe aici...f. urat!
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
Mindy spune:
citat din mesajul lui rory76 "educatoare la gradinita" e un pleonasm...una peste alta, nu cred ca ajunge sa iti placa "fff mult" copiii, vei vedea ca dupa ce iti urla in cap 20 intr-o zi, 5 zile pe sapatamana, n-o sa iti mai placa deloc, deloc , deloc...mai bine fa-te animatoare la un centru de joaca ceva-sau cum i-o zice-macar pentru asta nu trebuie sa faci facultate... "sky is the limit!" |
Rory, nu se stie, unele femei isi iau energia din asta, iubesc sa fie in preajma copiilor indiferent ca ei sunt cuminti sau ultra zburdalnici. Pe altele le storc copiii de toti nervii si energia din dotare.
Educatoarea de la gradinita unde o duc pe a mea, e asa de energica si fericita in preajma copiilor (au toti 2-3 ani, si sunt la faza cand inca plang mult, frustrati din orice, time out-uri etc).. Mi-a spus ca din toamna se duce la scola sa continue in domeniul asta (ar castiga mai mult) are 45 de ani si scoala nu e scurta, vreo 3-4 ani.
O adimir ca isi urmeaza visul. A gasit acum ce ii place cu adevarat.
Inainte a avut doar job de office si management.
In viata e bine sa faci ce iti place.
E minunat sa poti sa mergi la serviciu cu asa bucurie si placere incat sa spui "wow, astia chiar ma platesc ca fac asta?!.
Mirclau, eu m-as uita la gradinitele din zona, as merge sa ii intreb pe ce criterii angajeaza, fisa postului, ce scoala ai nevoie, care sunt salariile etc. Sau la fortele de munca, ar putea sa iti dea multe informatii, poate s efac chiar si cursuri de durata in caz ca esti interesata sa te angajezi repede.
rory76 spune:
Mindy, eu am scris din experienta mea si a altor colege care sunt fie invatatoare fie educatoare. Si mie imi placeau copiii foarte mult, dar sa fie ai mei, nu ai altora. Si pot sa iti zic ce imi auzeau urechile in cancelarie:"mi-au scos sufletul dracii astia! Ce-or face parintii aia acasa, de nu-i educa?" sau "ce-i treba mea sa-l invat sa-si duca lingura la gura sau sa-l sterg la fund? sa vina ma-sa aici si sa faca asta, eu n-o fac!" Si altele in genul asta, cine a lucrat in invatamant cel putin 10 ani stie despre ce vorbesc. Cine nu,nu! Chestiile astea nu sunt pentru urechile parintilor, adica nu cred ca vreo colega de-a mea ar spune ceva de genul asta stiind ca o aud parintii...sa fim seriosi!
Eu zic, Mirclau, daca iti plac copiii asa de mult, fa o gradi particulara sau o cresa si faci ceva bun pentru toata lumea. Oricum, vad ca Mirclau n-a mai intrat pe aici, asa ca...ne dam doar cu parerea.
"sky is the limit!"
ina_nz spune:
citat din mesajul lui rory76 "ce-i treba mea sa-l invat sa-si duca lingura la gura sau sa-l sterg la fund? sa vina ma-sa aici si sa faca asta, eu n-o fac!" Si altele in genul asta, cine a lucrat in invatamant cel putin 10 ani stie despre ce vorbesc. Cine nu,nu! Chestiile astea nu sunt pentru urechile parintilor, adica nu cred ca vreo colega de-a mea ar spune ceva de genul asta stiind ca o aud parintii...sa fim seriosi! |
Cam la asta se ajunge cand se amesteca merele cu perele.....
Normal ca nu e treaba educatoarei sa-i invete sa manance cu lingurita....poate ca e treaba ei sa-i invete sa se comporte civilizat la masa.
E treaba INGRIJITOARELOR sa ii ajute pe copii sa manance sau sa-i stearga la fund. Ori din cate am inteles eu MIRCLAU vrea sa studieze sa fie educatoare nu ingrijitoare
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
Mindy spune:
citat din mesajul lui rory76 Mindy, eu am scris din experienta mea si a altor colege care sunt fie invatatoare fie educatoare. Si mie imi placeau copiii foarte mult, dar sa fie ai mei, nu ai altora. Si pot sa iti zic ce imi auzeau urechile in cancelarie:"mi-au scos sufletul dracii astia! Ce-or face parintii aia acasa, de nu-i educa?" sau "ce-i treba mea sa-l invat sa-si duca lingura la gura sau sa-l sterg la fund? sa vina ma-sa aici si sa faca asta, eu n-o fac!" Si altele in genul asta, cine a lucrat in invatamant cel putin 10 ani stie despre ce vorbesc. Cine nu,nu! Chestiile astea nu sunt pentru urechile parintilor, adica nu cred ca vreo colega de-a mea ar spune ceva de genul asta stiind ca o aud parintii...sa fim seriosi! Eu zic, Mirclau, daca iti plac copiii asa de mult, fa o gradi particulara sau o cresa si faci ceva bun pentru toata lumea. Oricum, vad ca Mirclau n-a mai intrat pe aici, asa ca...ne dam doar cu parerea. "sky is the limit!" |
E nasol ca gandesc si vorbesc asa.. Nu ar trebui sa lucreze in domeniul asta daca le dezgusta asa de tare sa le schimbe un scutec sau sa ii hraneasca pe copilasi. Parintii platesc pentru asta, ele sunt platite pentru a face jobul asta.
Invatatoarea mea era o acra si mereu o nervoasa, nu o uit veci, nu inteleg de ce persoane ca ea nu isi cauta de lucru in alta parte si se baga in munca de educatori, invatatori, profesori cand pe ei ii storc de orice energie si ii nevrozeaza interactia cu copiii.
Poate Miraclau inca citeste chiar daca nu mai posteza..
Ar fi bun si un voluntariat, io m-as duce cu tupeu la o gradinita, si as zice sa ma lase sa lucrez voluntar citeva zile part time, si sa vad cum sta treaba pe'acolo.. asta poate ti-ar da o certitudine ca asta e intr'adevar domeniul in care vrei sa intri. Succes.
MIRCLAU spune:
buna ziua
da intr-adevar nu am mai intrat de vreo cateva zile dar am citit azi tot
eu iubesc copii si am si ff multa rabdare cu ei,educatoarele lui fimiu imi spun mereu ca am"facut minuni cu el" si asta o fac cu toti copii de pe strada,cu copii prietenelor,deci eu cred ca sunt facuta pt asa ceva
va multumesc pt idei si sugestii,o sa intreb si la gradi si chiar la fortele de munca
mai intru ,acum am putina treaba...revin
MIRELA mami de andreas nazdravan si 16+
Mindy spune:
Foarte bine Mirela, trebuie sa fii facut pentru slujba asta si tu ai deja calitatile necesare.
Io am incercat odata sa am grija de baietelul unei prietene pe o perioada scurta si efectiv nu a mers, in sensul ca simteam mereu ca nu fac destul, ca baietelul e plictisit cu mine. Eu pot sa fiu extrem de 'loving'. Ii strang, ii mangai, ii pot tine cu orele in brate si alinta.. dar la capitolul disciplina, interactie, idei de joaca si tinut mereu ocupat mi se pare greu.
Atunci mi-am dat seama ca in munca asta de nani/ingrijitor/educator, trebuie sa ai o chemare, o inclinatie, sa iti iei energia din munca cu copiii si sa fii fericita in jurul lor, altfel e pierdere de vreme. :)
Dar nu e cazul tau.. asa ar trebui sa fie toate cele ce decid sa se angajeze in munca directa cu copiii.
rory76 spune:
Sunt doua aspecte in munca asta cu copiii, este mult,mult mai greu decat este munca de orice fel cu persoane adulte. Un aspect este ca trebuie sa fii copil in suflet, sa stii sa te joci ca ei, sa intri in mintea lor, al doilea este ca trebuie sa fii o mana de fier intr-o manusha de catifea...copiii te simt imediat daca esti slab...
"sky is the limit!"
witeflower spune:
Cred ca fiecare om ar trebui sa incerce sa-si urmeze "chemarea", chiar daca e mai greu de infaptuit, chiar daca cere mult timp, efort, chiar daca in final nu vei realiza ceea ce speri...dar daca nici macar nu incerci, n-ar fi pacat?
Eu lucrez de 11 ani in invatamant, mama mea e educatoare de 37 de ani... As zice ca stiu ceva despre domeniu. Si pot spune cu mana pe inima ca persoanele (poate prea putine, din pacate...), care au ales acest domeniu cu tot sufletul - au o viata profesionala frumoasa si implinita.
Da, castigi putin, da, ai parte de stres (de care stres cel mai adesea nu se fac vinovati copiii, ci sistemul sau parintii...sau poate chiar tu, cadrul didactic...). Dar in ce loc de munca nu ai parte de stres?
Ideea este sa te cunosti bine, sa stii la ce fel de stres poti sa faci fata si sa fii hotarat sa-ti faci meseria BINE, CU DARUIRE.
Daca esti "omul potrivit la locul potrivit", sigur n-ao sa-ti urle 20 de copii ziua intreaga, pentru ca o sa faci cu ei activitati interesante, iar in timpul jocului liber vei stii sa fii prezenta in mijlocul lor, sa stabilesti reguli clare, pe intelesul lor, sa-i faci sa te asculte. Chiar si pe cei mai nazdravani dintre ei. Pentru ca te vor iubi, vor avea incredere in tine - si te vor asculta mai bine decat le asculta pe mamele lor acasa.
De aceea, Mirela, eu sunt de parere ca daca acest domeniu te atrage, sa nu te lasi descurajata si sa cauti unde poti sa-ti incepi studiile. Ar fi de preferat sa stii si o limba straina, mai ales in ideea ca poate te angajezi la privat.
Plus, poti sa te angajezi, cu putin nororc si inainte de a termina studiile (daca inveti bine pt examen si te multumesti cu un salar mai mic...).
Mult succes!