Alaptatul-Help Line-(11)

Raspunsuri - Pagina 47

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Draga machus, la un an bebe e ultra-eficient la supt, asa ca sigur scoate tot lapticul de care are nevoie. E foarte bine ca nu i-ai dat altfel de lapte pana acum. De la un an incolo (dar nu inainte) poti sa ii dai lapte de vaca, desi am inteles ca e de preferat laptele praf. Fiica-mea le-a refuzat pe amandoua, nu a vrut decat laptele meu, asa ca pt calciu ii dau iaurt si branza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Citat:
citat din mesajul lui angelli

Eu sunt undeva pe un punct critic cu laptele in conditiile in care de o luna se trezeste noaptea Nicholas in fiecare ora, intr-o noapte a batut recordul de 7 ori, m-am invatat sa dorm ca extraterestrii cate 10 min.Ziua a ceva de genul 10 min, 15 min, indiferent de e leganat, plimbat afara in frig, mai mult nu poate.I-am dat un bibe de formula si doarme deja de o ora, nu a mai reusit performanta asta de cand era in maternitate.
Eu cred ca renunt sunt intr-o epuizare vecina cu lesinul aseara am adormit in urletele lui deja era ca o muzica de fond.Plus ca regurgiteaza masiv.


Adriana mami fericita de Andreas(28.07.2006) si Nicholas(02.10.2009)



Adriana,

Personal m-a ajutat urmatorul lucru: http://www.youtube.com/watch?v=v3qyevEthj8. Pana in august inclusiv (4 luni) vroia, cerea, iubea sa fie infasat. Dormea mai mult, mai linistit, mai bine in pielea lui. Incearca, nu ai nimic de pierdut. In locul tau ultimul lucru pe care l-as face in starea de oboseala acuta pe care o traiesti ar fi sa incep sa ma mulg. bag si pariu ca in zilele astea cand esti atat de obosita incat iti vine sa lesini de somn nu ai putea scoate nici o boaba de lapte. l-as baga in pat la co-sleeping, daca nu o faci deja, e cel mai practic ca tu sa te poti odihni si el sa poata manca. E in formula asta o explozie de hormoni care ajuta sa dormi tu si el si mai ajuta sa produci lapte.
Avantajul de a avea un bebe asa mic e ca nu face diferenta dintre zi si noapte, l-as tine continuu sa doarma pana ma odihnesc eu = liniste, storuri trase, tu aproape de el, dormind la greu pana te umfli de somn. Cred ca e cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine, macar momentele din zi cand sunteti in doi, fara restul familiei.

"Plus ca regurgiteaza masiv." Banuiesc ca stii ca daca nu e sub forma de jet e perfect normal sa regurgiteze in primele luni.

Cand te recuperezi dormind sa ne scrii cum e cu tzatza, sunt sigura ca bine!
In pozele mele e undeva baiatul infasat, intr-o panza subtire ca de batista, pe vremea asta il poti baga intr-un material de finet cu body subtirel pe dedesubt, cred ca nu e bebe mic mic sa nu doarma tun asa. Astept feedback.

Tandem de fetita (20.07.2006) si baietel (20.04.2009)

asa a fost

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Sfatul cu infasatul e f bun , imi pare rau ca am uitat, caci l-am aplicat si eu si a mers cel mai adesea.

Legat de pompat, paulush, daca "bagai pariul" cu mine, il pierdeai , pt ca la mine a functionat desi n-am avut niciodata lapte prea mult. Nu stiu, dar ma gandesc ca nu e bine sa o descurajam pe angelli de la inceput in legatura cu una sau alta, e bine sa aiba la dispozitie cat mai multe solutii (chiar daca sunt contradictorii) din care sa aleaga si sa incerce ceea ce ii convine. Zic asta pt ca ea a mai cedat o data si bebe a ajuns sa bea formula. Desi cel mai bine e sa nu fie nevoie de sticla deloc, nu era mai bine daca avea in loc de formula o mica rezerva de lapte de-al ei in frigider? Zic si eu... Problema mai mare mi se pare insa daca are sau nu ajutor din partea familiei (a sotului in primul rand). Pt ca daca nu are, iar in schimb bebelusul este foarte "demanding", atunci indiferent de metodele practicate ii va fi foarte greu sa se odihneasca, mai ales ca mai are un copil care are si el nevoie de timp si atentie din partea ei.

In ce priveste co-sleepingul, si eu il practic (unu pt ca am ramas cu dureri de spate de la nastere si nu as fi putut alapta decat culcata, si doi pt ca fiica-mea n-a vrut oricum sa doarma deloc in patut). Dar angelli, daca vrei sa mergi pe calea asta te rog doar sa fii foarte, foarte atenta. Nu te lasa in baza faptului ca instinctul de mama le rezolva pe toate. Ia-ti toate masurile de siguranta posibile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

[/quote]Dar angelli, daca vrei sa mergi pe calea asta te rog doar sa fii foarte, foarte atenta. Nu te lasa in baza faptului ca instinctul de mama le rezolva pe toate. Ia-ti toate masurile de siguranta posibile.
[/quote]

ce vrei sa spui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns machus spune:

Multumesc ptr raspuns, Musetto!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

paulush, nu am vrut sa spun nimic special, decat sa atrag atentia asupra faptului ca tb luate masurile de siguranta de baza. Eu nu cunosc situatia particulara a lui angelli ca sa imi dau seama la ce anume ar tb sa fie ea atenta, de aceea nu am intrat in amanunte, am dat un sfat general, pe care l-as da oricand vine vorba despre co-sleeping.

Acum, daca tot discutam acest subiect, o sa zic ceva pt mamele care se gandesc pt prima data la varianta asta.

Pe langa beneficiile pe care le are (in principal apropierea mama-copil, alaptat indelungat, prevenirea de SIDS) co-sleeping-ul vine si cu riscuri legate de safety si din aceasta cauza nu e facut chiar pt oricine. Din pacate apar anual accidente, unele tragice. Si asta pt ca sunt si mame carora, desi isi iubesc enorm copiii, tot li se intampla sa provoace accidente. Pe scurt, la ce ar tb sa fim atente daca optam pt co-sleeping: patul e bine sa aiba o saltea destul de tare si fara denivelari, sa nu fie aglomerat cu perne si paturi, copilul sa nu fie ultra-infofolit (cum din pacate se intampla des in Romania), sa nu existe tot felul de panglicute si snururi la perne sau nasturi prost cusuti la hainele parintilor. Mama e si ea factor de risc daca e obeza, daca este obosita peste limita din cauza deprivarii de somn si/sau daca ia pastile (un mic exemplu din experienta personala: pastilele pt alergie claritin-d induc somnul si pe mine ma fac sa dorm mai profund, spre deosebire de claritin simplu). Apoi mai sunt si alti copii care dorm in patul parintilor? Daca da, se complica lucrurile. Apoi daca tatal dorme si el in acelasi pat, in functie de cat de sensibil este el la somnul copilului, tb vazut unde e mai bine pt copil sa fie pozitionat. Chiar acum vreun an scria o fata pe forum ca ii tot cade bebelusul din pat de cateva ori pe noapte si nu stie ce sa mai faca. Sincer eu am ramas cam blocata sa aflu de o asemenea situatie. Pe mama aceea as fi sfatuit-o sa-l puna intr-un patut, era clar ca nu era potrivit pt ea sa practice co-sleeping-ul si ar fi fost mult mai safe in acel caz pt copil sa doarma separat.

In ce ma priveste, inainte sa nasc mi-am facut temele si am ajuns la concluzia ca cel mai safe pt copil ar fi sa doarma in patut. Dar, din diverse motive, dupa ce s-a nascut fetita s-au schimbat lucrurile. Si tare imi place sa o aud cum respira, sa o tin lipita de mine. Basca sa o mangai pe manute si sa o pupacesc de cateva ori pe noapte. Dintre noi doua, cred ca cea mai dependenta de co-sleeping sunt eu .

machus, cu placere .

Ma intreb ce mai face anomis, daca a reusit sa treaca pe alaptat exclusiv...

Off-topic: Dat fiind ca eu ma chinuiesc sa intarc (mai bine zis sa "ma" intarc ), am ajuns la concluzia ca e bine sa ocolesc pt o vreme subiectele despre alaptat. Prin urmare nu voi mai intra prea des aici, insa as vrea sa stiti, dragi mamici care alegeti sa alaptati, ca ma gandesc la voi si va urez succes din toata inima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

OK, suna cam alarmist si poate nu era cazul.

Sfaturile astea sunt de aplicat si cand bebe doarme in patutul lui:
"patul e bine sa aiba o saltea destul de tare si fara denivelari, sa nu fie aglomerat cu perne si paturi, copilul sa nu fie ultra-infofolit (cum din pacate se intampla des in Romania), sa nu existe tot felul de panglicute si snururi la perne sau nasturi prost cusuti la hainele parintilor.

In general, daca nu esti mama cu obezitate morbida, care consuma droguri sau alcoolica, fumatoare, co-sleepingul e safe.
Un caz ca cel in care bebe cade de cateva ori din pat cred ca tine de simtul comun: se pune patul lipit de un perete, se pune bebe in mijloc intre parinti, se pune patut ca atas la patul mare.

De la adultii cu care am dormit eu in pat n-am avut pana acum nici o plangere pe motiv de cot in gura sau invadat spatiul intim, o mama sanatoasa are grija instinctiv sa nu pateasca nimic bebe, asta e verificat stiintific.

"Off-topic: Dat fiind ca eu ma chinuiesc sa intarc (mai bine zis sa "ma" intarc ), am ajuns la concluzia ca e bine sa ocolesc pt o vreme subiectele despre alaptat. Prin urmare nu voi mai intra prea des aici, insa as vrea sa stiti, dragi mamici care alegeti sa alaptati, ca ma gandesc la voi si va urez succes din toata inima!
[/quote]

Ma bag neintrebata: nu mi se pare deloc off-topic paragraful asta, eu cred ca in Alaptatul Help-Line intra si capitolul Intarcat. mai mult, cred ca intarcatul FACE PARTE din alaptat (SI INVERS, ).
Si noi suntem in plin proces de intarcare , de peste un an de zile.
Mult succes, nu te chinui prea tare, cu cat te chinui mai putin cu atat e mai usor.

Oricum, in caz ca cine mai citeste la un moment dat are nevoie sa vb despre, cred ca putem spune ca aici putem vorbi si despre intarcat.

Tandem de fetita (20.07.2006) si baietel (20.04.2009)

asa a fost

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

paulush, pai din unghiul din care vad eu lucrurile nu-i nimic alarmist, e doar "paza buna trece primejdia rea" , mai ales ca in conditii de nesomn lucruri altfel evidente ne pot zbura cu totul din cap. Prin urmare, fiecare rand pe care l-am scris, l-am pus acolo cu buna stiinta si sper ca lumea sa inteleaga asta.

Legat de intarcat, multumesc pt urari si mult succes si tie! Am ajuns la concluzia ca ma chinuiesc mai putin daca ma detasez de subiectul "alaptat" pt ca problema e mai mult la mine decat la fiica-mea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

am si eu o intrebare
a mai facut careva sport in timpul alaptarii ?
eu alaptez de 3 luni ( atat are baietelul meu ) si m-am apucat de aerobic
si am auzit ca mi-ar disparea lapticu ceea ce nu prea vreau
iau pastile ptr stimularea lactatiei de 2 feluri , beau ceai ptr stimularea lactatiei 2 litrii pe zi
bau supe si multa apa
si alta intrebare as vrea sa manc mai light adica fara paine , dulciuri doar fierturi ( carne de pui , legume )afeceaza asta cumva lapticu ?
va multumesc anticipat de raspunsuri
va citesc de 3 luni si sunteti extraordinare


va pupaceste adela de alexia maria( 13.01.2007 )
si baietelul lui mama calin ( 23.08.2009 )


POZELE NOASTRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

nimeni ?
nimic ?
sa inteleg ca nu a mai facut nimeni sport in timpul alaptarii ?


va pupaceste adela de alexia maria( 13.01.2007 )
si baietelul lui mama calin ( 23.08.2009 )


POZELE NOASTRE

Mergi la inceput