Nu stiu daca am procedat corect
Raspunsuri - Pagina 10
popescudora spune:
Uite ca legislatia nu s-a inasprit, ci dimpotriva, se desfiinteaza spatiile pentru nefumatori din localuri si se decreteaza "spatii destinate fumatorilor"! De ce? Pentru ca locurile rezervate pentru ei (custile) nu erau ocupate de nimeni, toata lumea buluc la fumatori si nimeni la nefumatori, sau daca era cineva, fuma pe sest. Asa ca spera mult si bine, nu suntem in Australia, suntem in Romania, si nimeni nu are chef sa falimenteze pentru fitele unora care urla sus si tare ca nu vor sa fie poluati, si dupa ce obtin ce vor, mananca frumusel acasa! Si da, un fumator dupa masa simte nevoia de a fuma, si e dreptul nostru sa o facem, atata vreme cat e legal fumatul si luam masa in oras ca sa ne simtim bine. Nu va convine, plecati unde stiti ca nu se fumeaza, asa cum si noi ne ducem unde stim ca se fumeaza.
[URL=http://family.webshots.com/album/570473193UNuxtu]POZE[/URL]
conchita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui popescudora Asa ca spera mult si bine, nu suntem in Australia, suntem in Romania, si nimeni nu are chef sa falimenteze pentru fitele unora care urla sus si tare ca nu vor sa fie poluati |
adica sanatatea personala e o fitza?
pai poate lumea nu mai vine in restaurant tocmai pentru ca fumati voi acolo, la asta v-ati gandit? n-am nimic cu fumatorii, ca as fi ipocrita, dar nu mi-a trecut niciodata prin cap sa neg dreptul aluia de langa mine la un aer curat sau sa fumez intr-un restaurant "pe sest" cum zici tu, stiind ca alaturi e zona de nefumatori si n-am nici cel mai mic drept sa-i afum. cat despre zonele astea de nefumatori, ohoho, vrei sa spui ca in restaurantele din ro au tras patronii ziduri intre ele? nu, e un spatiu comun - si-atunci de ce te miri ca nu e nimeni la nefumatori? ca doar fumu' nu e caramida sa stea unde-l pui. circula si la vecini.
Flaflo spune:
Dora, parerea mea este ca tu nu vrei sa vezi realitatea si iti cauti o mie de motive sa ne convingi pe noi( si multele studii medicale) ca fumatul nu ar fi nociv. Ideea este ca tu faci ce vrei cu sanatatea ta, insa nu ai nici un drept sa ma pui pe mine, ca nefumatoare, sa-ti inghit viciul (daca am ghinion poate chiar la masa). Nu mai vorbesc de copilul tau care nu se poate opune, asa ca iti va inghiti in continuare fumul (si pe cel al socrului dupa cite am inteles
).
Ascult-o pe Bird (daca nu sti, iti spun eu, este medic si stie despre ce vorbeste) si du-ti copilul la un consult de specialitate. Si pentru cultura ta generala, astmul este o inflamatie cronica a cailor respiratirii! Citeste www.emedonline.ro/cuprins/afectiuni/view.article.php/c14/83/p2" target="_blank">aici posibilele cauze (ce surpriza.....fumatul este in top 3!!!)
In incheiere, spune-mi te rog si mie motivul pentru care companiile de tigari au recurs la frumoasele slogane de pe pachetele de tigari (dintre care preferata mea: "FUMATUL UCIDE!").
terishka spune:
| citat din mesajul lui popescudora Uite ca legislatia nu s-a inasprit, ci dimpotriva, se desfiinteaza spatiile pentru nefumatori din localuri si se decreteaza "spatii destinate fumatorilor"! De ce? Pentru ca locurile rezervate pentru ei (custile) nu erau ocupate de nimeni, toata lumea buluc la fumatori si nimeni la nefumatori, sau daca era cineva, fuma pe sest. Asa ca spera mult si bine, nu suntem in Australia, suntem in Romania, si nimeni nu are chef sa falimenteze pentru fitele unora care urla sus si tare ca nu vor sa fie poluati, si dupa ce obtin ce vor, mananca frumusel acasa! Si da, un fumator dupa masa simte nevoia de a fuma, si e dreptul nostru sa o facem, atata vreme cat e legal fumatul si luam masa in oras ca sa ne simtim bine. Nu va convine, plecati unde stiti ca nu se fumeaza, asa cum si noi ne ducem unde stim ca se fumeaza. [URL=http://family.webshots.com/album/570473193UNuxtu]POZE[/URL] |
CorinaDani spune:
Pentru cei/cele care urmaresc acest topic, raspunsurile Dorei si subiectul cu fumatul :
Dora tocmai a deschis un subiect nou, la "Nasterea unei stele", se numeste "Mi-am provocat singura nasterea ". Este ceva de nedescris, va las pe voi sa trageti singuri/singure concluziile, eu una m-am lamurit definitiv. Asa cum spunea terishka, Dora e intr-o etapa de negare de zile mari, cine stie ce va urma daca nu se trateaza urgent...
Daca nici dupa ce veti citi, nu ve veti lamuri ca nu avem cum s-o convingem pe Dora sa faca ceva pentru sanatatea ei, eu propun sa nu mai continuam disputa aceasta inutila cu ea, legata de aspectul fumatului, fumatorilor, etc., pentru ca degeaba o sfatuim cu totii, ea va face tot ce vrea si ce crede ca e bine...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Natasa spune:
| citat din mesajul lui popescudora Uite ca legislatia nu s-a inasprit, ci dimpotriva, se desfiinteaza spatiile pentru nefumatori din localuri si se decreteaza "spatii destinate fumatorilor"! De ce? Pentru ca locurile rezervate pentru ei (custile) nu erau ocupate de nimeni, toata lumea buluc la fumatori si nimeni la nefumatori, sau daca era cineva, fuma pe sest. Asa ca spera mult si bine, nu suntem in Australia, suntem in Romania, si nimeni nu are chef sa falimenteze pentru fitele unora care urla sus si tare ca nu vor sa fie poluati, si dupa ce obtin ce vor, mananca frumusel acasa! Si da, un fumator dupa masa simte nevoia de a fuma, si e dreptul nostru sa o facem, atata vreme cat e legal fumatul si luam masa in oras ca sa ne simtim bine. Nu va convine, plecati unde stiti ca nu se fumeaza, asa cum si noi ne ducem unde stim ca se fumeaza. [URL=http://family.webshots.com/album/570473193UNuxtu]POZE[/URL] |
Sa fii mindra ca esti perfect integrata in mirlania, nesimtirea si nepasarea din ce in ce mai des intilnite in jurul nostru. O sa traiesti fericita (bine, copilul tau e victima, dar asta e alta poveste) si o sa te mindresti cu faptul ca nu-ti pasa ca un nefumator a inghitit fumul tau. Si ai dreptate, in tara asta, din cauza unor legi care nu se aplica sau se aplica dupa bunul plac al buzunarului, o sa ramineti numai voi sa va suflati fum intre ochi si sa dati manelele la maxim!
mariamunteanu spune:
| citat din mesajul lui CorinaDani Dora tocmai a deschis un subiect nou, la "Nasterea unei stele", se numeste "Mi-am provocat singura nasterea ". |
Am vazut
Ancuta-Maria spune:
Ei hai, eu sunt fumatoare si sunt mai mult decat incantata sa nu fumez in locurile publice. Nici mie nu imi place sa mananc, beau, discut in fum. Fumez doar in bucatarie unde geamul este mereu deschis, pt ca e adevarat, tutunul PUTE. Nu stiu ce o sa fie cand o sa apara si un junior, nu cred ca voi mai fuma, dar nu ma pot pronunta pana atunci.
Oricum, mi se pare exagerat sa spui oamenilor ca daca nu le place fumul sa nu intre sau sa stea acasa...
Flory_28 spune:
Buna, am citit mesajele voastre. Ce sa zic?! Din experienta proprie, am trait cu tatal meu o adevarata poveste tragica - a murit acum 15 ani
- si desi a fost grav bolnav, a avut cancer la plamani, nu a renuntat la fumat. Probabil faptul ca a stiut ca va muri l-a descurajat definitiv si nici macar faptul ca avea 2 copii nu i-a mai dat putere sa lupte.
Deci...depinde de om daca vrea sa renunte, daca are puterea, iar mijloacele de convingere sunt variate, insa nu functioneaza la toti.
Faptul ca ii vei spune ACUM sa nu mai fumeze in prezenta ta si a copilului, desi trebuia sa o faca de pe vremea cand erai insarcinata, nu stiu daca in acest moment va mai avea vreun efect asupra lui. Pare o lupta fara izbanda, dar tu, trebuie sa-l convingi ca nu este bine, o discutie calma, fara sora, fara mama (ele nu vor fi de partea ta niciodata, asa cred eu) sau sa stii ca pana la urma daca nu vor mai fi bani, va trebui sa ia masuri, copilului ii sunt necesare multe, ir fara bani...nu se poate!
Hai sa-ti spun despre mine si ce m-a determinat sa renunt la fumat.
M-am apucat de fumat la 18 ani (deja puteam sa iau decizii asupra vietii mele singura, eram increzatoare, ca orice tanar!), iar la aproape un an m-am imbolnavit destul de urat la plamani. Am renuntat pentru cateva luni, iar apoi la facultate fiind, m-am apucat iar. Pana anul trecut cand am ramas insarcinata, am mai avut scurte perioade cand m-am lasat de fumat, dar nu foarte lungi, intre timp a murit si mama, iar atunci, nimic nu mai conta; fumam 2 pachete/zi fara discutii. Dar uite ca aceasta sarcina, m-a facut sa renunt.Iar acum nu prea mai suport fumul de tigara; sa ma apuc iar, nu incape discutie, pentru ca nu as suporta sa miros a fum langa baietelul meu de 5 luni
. Nici o persoana care fumeaza nu se apropie de baiatul meu! Fara discutii! Stii, cum sunt mamele, mai disperate uneori, dar asta e! Se adapteaza, nu?
Pana la urma depinde de om, de conduita, de prioritati...
Flaflo spune:
| citat din mesajul lui Flory_28 Pana la urma depinde de om, de conduita, de prioritati... |
Asa este, si copilul ar trebui sa fie intotdeauna prioritatea numarul unu!!