Plagiatul Gibescu
Pun si aici, asa, ca sa stie tot poporu cum se plagiaza in Romania:)
http://compozitorii.blogspot.com/
Raspunsuri
Sabina spune:
n-ai citit ca nici macar din Uniune nu e exclusa?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
maru spune:
eu am avut rabdare sa citesc, dar si totusi, legea dreptului de autor nu se aplica in Romania?
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
Sabina spune:
Nu inteleg nici eu, si nu a inteles nici cea care a descoperit, si nu intelege nimeni
e o lume foarte mica...si cred ca insasi descoperitoarea plagiatului n-ar dormi noaptea daca femeia aia ar fi in inchisoare, , dar de aici pana la aceste lasitati care apar chiar si cu documentu in fata....
intr-un cerc restrans, in Romania, oamenii dau inapoi f repede.E absolut inimaginabil.
Sabina spune:
Conchita, m-am mai gandit...eu cred ca da, e pasibila de inchisoare/amenda, insa probabil faptul ca a plagiat mai multi autori face mai greu de demonstrat, si o actiune juridica nu stiu cine ar trebui sa initieze...
maru spune:
off topic: Sabina, nu ai somn?
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
bird70 spune:
Nasol sa se intample asa ceva. Noi avem un program prin care trebuie sa trecem articolele si care compara cu articole publicate pe bazele de date stiintifice (practic tot ce s-a publicat in ultimii 10 ani, chiar si mai mult). Daca programul gaseste asemanari ti le subliniaza si te poti intoarce sa le vezi si sa le corectezi, iti spune si ce procent din lucrare sunt citate, etc. Nu poti publica nimic fara sa fie trecut printr-un astfel de program, nici macar eseurile de la universitate nu mai scapa de verificare.
danielag spune:
Am citit tot articolul. Din ce imi dau seama, Colegiul de Onoare al Uniunii nu prea are legatura cu onoarea din titulatura...
Pentru protejarea drepturilor de autor exista O.R.D.A. (Oficiul Roman pentru drepturile de autor). Cei prejudiciati ar putea sa expuna cazul acolo.
Cred ca o actiune in justitie poate fi initiata de fiecare dintre autorii plagiati, separat sau impreuna. Si ar putea sa ceara macar retragerea de pe piata si din biblioteci a volumului in varianta initiala, fara citate. Asta ca o minima reparatie, daca nu doresc altceva.
Daniela
Sabina spune:
Bird...ce program.....vise.
Maru, aveam pe Gh cu febra:))
DidiAlex spune:
In Romania, plagiatul e ceva foarte comun, e un modus vivendi in lumea academica. Personal, sunt uluita de amploarea acestui fenomen la noi in tara!!!
S-a ajuns aici pentru ca plagiatul nu este nicicum pedepsit!!! De ce asa? Pentru ca multi, din cei care ar trebui sa traga pe altii la raspundere, au plagiat si ei la randul lor!!!
Cred ca nu a fost profesor strain care sa vina la universitatea unde activez si care, dupa curs/conferinte sa nu ne atraga atentia nu cumva sa-l plagiem!
Plagiatul la est-europeni este deja o cultura, un renume international.
bird, despre ce program e vorba?
Alina